autószerelés

Q-Service: hálózatban az erő

2017.04.04.

A piacvezetői pozíciót célozta meg a márkafüggetlen Q-Service hálózat, amelynek országszerte már 76 tagja van. Mindeközben a cég már építi az ország első független teherautószerviz-hálózatát. Eredményekről, tervekről és buktatókról is kérdeztük a Q-Service üzletágvezetőjét, Piri Andrást.

A lengyel alkatrész-forgalmazó Inter Cars S.A. hazai leányvállalata, az Inter Cars Hungária Kft. szárnyai alatt indították el Magyarországon a Q-Service hálózatot. Az első próbálkozás még visszafogott eredményt hozott, a második, 2014-es nekirugaszakodás azonban már jól sikerült: mára szinte az ország minden megyéjében működik Q-Service, eddig 76-an csatlakoztak a márkafüggetlen szervizhálózathoz.

Idén már százra bővítenék a partnerek számát

Piri András, a Q-Service üzletágvezetője érdeklődésünkre azt mondta: a hálózatuk jelenleg az ország második legnagyobbjának számít ebben a piaci szegmensben, a forgalom nagyságát illetően pedig talán már át is vették a vezetést. Idei terv pedig itthon a 100 Q-Service partnerszám valamint a legnagyobb szervizhálózat státusz elérése. Közben, ahogy Magyarországon, úgy Európában is mind ismertebb a márkanév: Lengyelországban, Romániában, Horvátországban, Bulgáriában, Csehországban és Szlovákiában összesen már több mint 500 Q-Service van. Mindez azt jelzi, az ötlet „működik”, valóban van még kiaknázatlan lehetőség a márkaszerviz-hálózatok és a független, önállóan működő szervizek közötti piaci térben.

Fejlesztés, buktatókkal

Noha a hálózat és a forgalom dinamikusan bővül, Piri András hangsúlyozta, még bőven van hová fejlődniük, ezt azonban korántsem könnyű elérni. Mint mondta, folyamatosan keresik a reménybeli partnereket, sőt, ma már szervizek is jelentkeznek náluk, hogy csatlakoznának a hálózathoz, ám az együttműködésnek szigorú feltételei vannak. Az üzletágvezető szerint minden jelentkezőnél ellenőrzik, hogy szakmailag kellően felkészült-e, auditot végeznek, s jelzik, el kell fogadni a cég standardjait. – Azt szeretnénk elérni, hogy a Q-Service valóban a minőségi szolgáltatások szimbólumává váljon – mondta Piri András. S, hogy nem a levegőbe beszélt, jelzi az: az elmúlt időben több példa is volt arra, hogy megváltak egy-egy partnertől, mert szakmailag vagy erkölcsileg nem volt makulátlan a munkája, vagy épp elhanyagolta az elvállalt fejlesztéseket. A megfelelő partnerek megtalálása mellett akadnak másféle nehézségek is ezen a piacon.

Garanciális kérdések

A független szervizek és független szerviz-hálózatok esetében visszatérő vitaforrás például a garancia kérdése. Piri András szerint a szabályok kimondják, nem veszik el az új és fiatal autók garanciája attól, ha a márkaszerviz helyett független szerviz végzi el szakszerűen a periodikus járműkarbantartást. Ezzel együtt az üzletágvezető is látja, érzi, hogy mégsem fekete-fehér a helyzet ebben a kérdésen. Ő maga felhívja a figyelmet, hogy a gyártók minden előírását nem minden márkafüggetlen szerviz képes betartani és azt megfelelően dokumentálni.

A Q-Service tavaly elindította független teherautó-szerviz hálózatát is. Egyelőre nyolc bázissal várják az ügyfeleket

A Q-Service partnereknél szerinte ez nem jelenthet problémát, hiszen a rendszerközpont megad minden segítséget partnereinek, és pontos, korrekt tájékoztatást ad a Q-Service pontok ügyfeleinek is. Arra a kérdésünkre, hogy az árérzékeny hazai piacon milyen esély van a rentábilis működésre, a profitra egy független hálózatnak, az üzletágvezető úgy felelt: mivel az Inter Cars révén a szükséges alkatrészeket az „anyacégük” biztosítja, komplex megoldásokban gondolkodhatnak, de valójában nem erre alapozzák a sikert. Mint mondta, meggyőződése, hogy az autós társadalom egyre inkább érti, igaz a mondás: „olcsó húsnak híg a leve.” A Q-Service pedig azt szeretné igazolni, hogy versenyképes árakon végez tisztességes, megbízható munkát. Ezt egyébként ma már nem csak a személy autó- hanem teherjármű-tulajdonosok is „tesztelhetik”. A Q-Service ugyanis tavaly elindította a független teherautó-szerviz hálózatát is: egyelőre nyolc bázissal várják az ügyfeleket.

Hálózati mozgatórugó

A Q-Service dinamizmusában nagy szerepe van Piri Andrásnak, vagy ahogyan a szakmában sokan ismerik: „Piri Bandinak.” Ő persze rögtön elhárítja a dicséretet, mondván „három generációs” csapatuk nélkül ma nem tartanának itt. Mint azt a 45 éves üzletágvezető mesélte, talán attól is olyan jó a csapatuk, hogy abban huszonéves fiatal hölgy, negyven környéki urak, és sok évtizedes tapasztalattal rendelkező, nagyszerű kolléga is dolgozik.

Piri András, a Q-Service üzletágvezetője

Noha magáról visszafogottan oszt meg információkat a felsőfokú közgazdasági és külkereskedelmi végzettségű üzletágvezető, annyi azért tudható, hogy néhány vargabetű után, az ezredforduló táján került a járműiparba. Előbb egy alkatrész-forgalmazó cégnél volt területi képviselő, s versenyszelleméről sokat elárul, hogy ma is büszkén elevenítette fel: „Kétszer több aktív vásárló partnerem volt mint a cég második legtöbb aktív ügyfelével rendelkező területi képviselőjének.” S ha már verseny: a kétgyermekes családapa az autósport, azon belül is a rali szerelemese, de néhány amatőr szlalomversenyt nem számolva, jobbára a nézőtéri oldalon találta meg a helyét. Piri András bő tizenegy éve került a szervizszakmába, s rögtön hálózatépítéssel kezdett foglalkozni. Az Inter Cars-nál 2014 óta dolgozik, a Q-Service-lánc mai alapjait már az általa vezetett csapat tette le.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.17
Török Tivadar Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.01.17
2019 egyik (részben) újdonsága és nagy slágere a mild-hybrid hajtás. Magyarul szokták enyhe vagy....
2020.01.17
A MINI John Cooper Works Buggy versenyautóval induló Carlos Sainz harmadszor emelhette magasba a....
2020.01.17
Az AUTÓS NAGYKOALÍCIÓ (H-1132 Budapest, Váci út 18.) nemzetközi karikatúra pályázatot hirdet....
2020.01.17
Még idén meg lehet nekik az 50%. Norvégia évről évre több villanyautót vásárol, újautó....
2020.01.17
A brit What Car? autós folyóirat kihirdette 2020-as év autója szavazásának győzteseit. A....
2020.01.17
Egy zebrán elütött és az autó szélvédőjébe szorult emberrel együtt hagyta el a helyszínt egy gázoló....
2020.01.17
Az autóipar útkereséséről szólt az előző cikk, most pedig a kiállításon látott elektromos és hibrid....
2020.01.17
Jubileumi év a ŠKODA AUTO számára: 2020-ban ünnepli az autógyártó alapítása 125 éves, emellett....
2020.01.17
– Az Audi és az FC Bayern München továbbra is közösen halad a jövőbe vezető úton. A két prémium....