SEAT

A SEAT és az IBM forradalmasítja a városi mobilitást

2019.03.18.

A SEAT és az IBM egy, a városi vezetés átalakítására szolgáló új megoldás kifejlesztését jelentette be. Ezt egy nappal a városi mobilitás forradalmasítására tervezett SEAT Minimó bemutatása után tették, a "Mobility Advisor" az IBM Watson AI-t használja, hogy segítse a városi lakosokat napi közlekedési lehetőségeikről való tájékozott döntések meghozatalában: autóktól a robogókig, kerékpárokig és tömegközlekedésig.

- A forgalmi torlódások és a környezetvédelmi kihívások hatalmas nyomást gyakorolnak a városok átalakítására - mondta Jordi Caus, a SEAT új városi mobilitási koncepciójának vezetője. "A SEAT-nál az innovatív városokkal és technológiai vállalatokkal működünk együtt, hogy megoldást találjunk a könnyebb és hatékonyabb mobilitásra. Az IBM fejlett felhő- és AI-technológiáival segít a mobilitás innovatív megközelítésében, melyek megváltoztatják üzleti stratégiánkat, miközben javítják a városi területeken élő emberek életét."

A 4G / 5G hálózatokra tervezett mobilalkalmazás jelenleg fejlesztés alatt áll, a "Mobility Advisor" az IBM Watson Assistant-t használja, hogy a felhasználók számára kommunikációs felületet biztosítson az útvonalak tervezéséhez és optimalizálásához, valamint a legmegfelelőbb közlekedési lehetőségeket javasolja.

Az IBM Watson Machine Learning segítségével a "Mobility Advisor" megtanulhatja a felhasználó preferenciáit, és személyre szabott ajánlásokat készíthet az utazás legjobb módjára. Az IBM Cloud-hoz csatlakoztatva dinamikusan alkalmazkodik a változó körülményekhez, figyelembe véve az időjárás-előrejelzéseket, a forgalmi jelentéseket és a városban azon a napon bekövetkező eseményeket. Ez magában foglalja a felhasználó előírásait és korábbi döntéseinek adatait annak érdekében, hogy a legjobb szállítási módokat javasolják minden alkalommal - még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kiszálljon az autóból, sétáljon, vagy egy SEAT e-KickScooters-t használjon az utazás egy részéhez.

- A következő években a városokban kiépülő 5G hálózatokkal a vezetési élmény átalakításának lehetőségei korlátlanok - mondta Juan Ramon Gutierrez Villar, az IBM Global Markets ipari megoldások vezetője. "Az IBM-nél a távközlési vállalatokkal és az innovatív gyártókkal, mint például a SEAT-tal dolgozunk, hogy biztosíthassuk a vízióik megvalósításához szükséges nyílt technológiákat, melyekkel rendkívül kontextusú, személyre szabott felhasználói élményeket hoznak létre, amelyek villámgyorsan működnek több felhőn és informatikai platformon keresztül."

A SEAT K + F mobilitási csapata továbbra is együttműködik az IBM technikusokkal a Mobility Advisor koncepciójának és a különböző potenciális alkalmazásoknak a kialakításában. A SEAT független cége, a mobilitást elősegítő új megoldásokat tesztelő XMOBA-val együtt, a SEAT elemzi a Mobility Advisor jövőbeni integrációját az ügyfelek számára már most is ajánlott Justmoove mobilitási megoldásokat kínáló platformmal. Az IBM részéről a projektet a Viewnext hajtja végre, amely egy IBM leányvállalat Spanyolországban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.04.20
A 2009-es Forma-1-es világbajnok mégsem indul a június közepén sorra kerülő Le Mans-i 24 órás ....
2019.04.20
A magyar rendőrök a cseh hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei....
2019.04.20
A Póni első születésnapját már 400.000 eladott példánnyal ünnepelte a Ford; 55 évvel később pedig a....
2019.04.20
A tavaly frissített, világszerte igen népszerű kis Mercedest gazdag felszereltséggel, erős....
2019.04.20
Négyszázötvenmillió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromosgépjármű-beszerzését az....
2019.04.20
Az új teherautók és buszok által kibocsátható szén-dioxid mennyiségét 2025-re 15 százalékkal, 2030-....
2019.04.20
A Qualisport Racing legénysége úrrá lett a Scania műszaki problémáján. ..
2019.04.20
A baleset Delnice közelében történt, de szerencsére senki sem sérült meg - számolt be pénteken....
2019.04.20
A Nissan olyan önvezető rendszert tesztel jelenleg, amely kiterjesztett valóság segítségével....
2019.04.19
Korábbi ígéretével összhangban a Toyota bemutatta első sorozatgyártásra kész, akkumulátorról....