Macskaárvaház Alapítvány

Tarolt az autóipar és a vegánok Kiss Norbi idei állatvédelmi díjátadóján

2019.12.05.

Idén is Kiss Norbi a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja adta át Közép Kelet Európa legtekintélyesebb állatvédelmi elismerését, a Szent Gertrúd Díjat, amelyet a macskák védőszentjéről neveztek el.  

A díjátadó helyszíne ezúttal a China Mart Budapest volt, ahol a Felis Hungarica macskatenyésztő szervezet nagypresztizsű nemzetközi macskakiállítása volt, ahol Kiss Norbi mellett számos - négylábú - világ és Európa bajnok macska is részt vett.

Kiss Norbi - a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetőjének, Kapin Richárdnak a társaságában - elsőként egy egri tanárnőnek, Szakácsi Andreának és egykori diákjának, Bimbó Pálnak adta át a Szent Gertrúd Díjat. Ők az ötletgazdái és megszervezői annak a ma már mozgalommá terebélyesedett ötletnek, hogy  a karácsonyi ünnepek előtt menhelyeknek, és árva állatoknak gyűjtsenek adományt. 

Szintén díjat kapott Farkas Pál agrármérnök,  aki a mostanában egyre népszerűbb faültetési akciók aktív támogatója és szakértője. A kitüntetettek között van Blahó László heves megyei polgárőr parancsnokhelyettes, akinek jelentős szerepe van abban, hogy a hazai polgárőr mozgalom egyre inkább együttműködik  a természet és állatvédő mozgalmakkal a bűnmegelőzésben. 

Politikusok közül elsőként - még hat évvel ezelőtt -  Dr Kiss László, korábbi országgyűlési képviselő, jelenleg Óbuda polgármestere kapott állatvédelmi elkötelezettsége miatt Szent Gertrúd Díjat. Idén is van politikus a díjazottak között: Aros János, Sárospatak polgármestere a helyi állatvédők elkötelezett támogatásáért, és a város állatvédő szervezete melletti karakteres kiállásáért kapta meg a rangos elismerést. 

Taroltak az egyre környezettudatosabb autóipar hazai képviselői az idei díjátadón. Képe Tibor, a Hyundai Hatvan márkakereskedés tulajdonosa környezetvédelmi és az állatvédő szervezetek támogatása iránti elkötelezettsége miatt, a Pappas Autó Mercedes tehergépjármű értékesítés vezetője, Kovács Péter pedig hosszú évek óta folytatott elkötelezett civil állatmentő önkéntes munkájáért vehette át a Szent Gertrúd Díjat Norbitól.

Utolsóként, de - ahogy Norbi fogalmazott - legkevésbé sem utolsó sorban Korpádi Péter vegán aktivista kapott idén Szent Gertrúd díjat, aki az állatvédelem talán leginkább szívszorító szegmensével, a vágóhídra hurcolt állatok szörnyű sorsával, sorsuk megváltoztatásáért és az egészségtelen és kegyetlen húsfogyasztás visszaszorításáért küzd  küzd hosszú évek óta.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.22
2020-ban sok változás lesz a rali-világbajnokságon tavalyhoz képest a csapatokat és a....
2020.01.22
Új mobilitási megoldással rukkolt elő 33 városban a PSA csoport.   ..
2020.01.22
Francisco Juska Filho Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.01.22
Aláírt egy megállapodást a Scania a dél-koreai építőgépgyártóval, a Doosan Infracore vállalattal a....
2020.01.22
Egy elektromos autó átlagosan kilométerenként 70 grammnyi szén-dioxidot termel, csak nem....
2020.01.22
Bemutatták a világ első hidrogén üzemanyagcella meghajtású, személyszállításra is alkalmas, magyar-....
2020.01.22
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei az M1-es....
2020.01.22
Mit hozott Kaliforniába a Toyota? A japán óriásmárkánál lassacskán ráéreznek a sportos vérvonalra....
2020.01.22
A Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing a 2018-as kontruktőri és 2019-es egyéni WRC....
2020.01.22
Tavaly 9 százalékkal csökkent a Geely Automotive Holdings, a legnagyobb kínai autógyártó eladása,....