Tokiói Autószalon

Tokióban születik újjá a japán legenda

2017.10.11.

A Toyota Tokióban leplezi le az elsősorban a japán piacra gyártott legendás zászlóshajója, az idén ötven éves Century modell legújabb generációját.

A környezetbarát hibrid modelljei révén a tavalyi évhez hasonlóan hazánkban idén is hónapról hónapra értékesítési rekordokat döntő, és az év első hónapjában a piaci bővülés üteménél négyszer gyorsabban növekvő, így az autómárkák magyarországi rangsorában immár negyedik helyen álló Toyota a modell legújabb generációjának leleplezésével emlékszik meg a Japánban legendás Toyota Century ötven éves évfordulójára.A Tokiói Autószalonon bemutatni készült modell első generációját 1967-ben, a vállalatot alapító Sakichi Toyoda születésének századik évfodululóján mutatták be – erre utal a neve is – azóta pedig Japánban azt a szerepet tölti be, mint a világban az idén vadonatúj generációval érkező Lexus LS: ez a környezetbarát hibrid hajtás mellett modelljeinek legendás megbízhatóságáról, és az azokban bemutatkozó forradalmi, jövőbemutató technológiákról híres japán autógyártó hazai zászlóshajója.

Az új, harmadik generációs Century a mesteri kézműves kidolgozás és a kiváló minőséget szavatoló monozukuri (a gyártási folyamat minden részletére kiterjedő figyelem) legszebb hagyományait hordozza, miközben kimagasló környezetvédelmi teljesítményt és utasbarát belső kialakítást kínál. A kívül-belül megújított dizájn új vonzerővel ruházza fel a nagy múltú Century modellt, amelynek legmodernebb rendszerei és kényelmi berendezései csak egy luxuslimuzin szolgáltatásaihoz foghatók. Az autót immár egy 5,0 literes V8-as hibrid rendszer hajtja meglepően alacsony üzemanyag-fogyasztással.A tengelytávolság nagyobb lett, emellett pedig csökkent a küszöb és a padló közti magasságkülönbség, és az ajtó is magasabb nyílást tár fel, így érezhetően kényelmesebbé vált a ki- és beszállás a hátsó ülésekre. A Century elegáns karosszériájának stílusát a hagyományos japán dizájn-elemek határozzák meg, amelyek hatásosan érvényesülnek a hűtőrács formavilágában vagy a hátsó lámpatestek fekete betéteiben. 

A magasított mennyezettel (olyan szerkezeti kialakítás, aminek révén magasabban húzódik a középső rész plafonja) és exkluzív szövetkárpitozással kialakított utastér masszázsfunkciós, állítható hátsó ülései motorosan kihajtható lábtámasszal is felszerelhetők.

Tekintélyt parancsoló, elegáns japán luxuslimuzin, amely egyszerre testesíti meg a tradíció és a modernitás legszebb erényeit. A jármű megnövelt hosszúsága, tengelytávolsága és nyomtávja tágas utasteret és méltóságteljes stílust kínál. A hosszabb tengelytávolságnak köszönhetően a hátsó ülésen utazók térérzete kifogástalan. Ráadásul csökkent a küszöb és a padló közti magasságkülönbség, és az ajtó is magasabb nyílást tár fel, így érezhetően kényelmesebbé vált a ki- és beszállás a hátsó ülésekre.Elölnézetből már első pillantásra felismerhető a Century formavilága, amelyben a hűtőrács, a fényszórók és egyéb elemek letisztult és modern szépséget sugallnak. A kettős kialakítású hűtőrácsot a jellegzetes korona-mintázat díszíti. A három vetítőlencsés fényszórók és a LED Array AHS*1 technológia mindig kiváló látási viszonyokat biztosítanak. A padlólemez enyhén lejt hátrafelé, miközben a kabin teteje kissé emelkedik; ez a megoldás nagyobb teret biztosít a hátsó üléssorban, oldalnézetből pedig a finom mozgás érzetét kelti. A C-oszlop meredekebb lejtésével a kabin hátsó részének dizájnja erőteljesebbé vált, ami az itt utazókra fontosságára irányítja a figyelmet.

A kombinált hátsó lámpatestek sötétített dizájnja tovább erősíti az autó egységes stílusát. A hátsó lámpatestek háromdimenziós lencséi finoman csillognak és harmonikusan fénylenek. A magasított mennyezet és a tradicionális díszítő mintázat a legmagasabb szintű luxus idézik. Az első üléstámlák hátsó részén látható hangamintázat az ajtópaneleken is megismétlődik, még erőteljesebbnek láttatva utastér hátsó részének vízszintes kiterjedését. Az üléskárpitok a legkiválóbb minőségű anyagokból, például rugalmas és puha gyapjúból készülnek. A bőrkárpitozással rendelt modellekben csúcsminőségű, lágy tapintású bőr borítja az üléseket.A hátsó traktushoz hasonlóan a kabin első részében is megjelenik a térérzetet javító hangamintázat. A műszerfal középső részét díszítő fekete hangaminta elegáns és kifinomult hangulatot teremt. A fokozatmentesen állítható, motoros mozgatású lábtámasz és a masszázsfunkciós, állítható hátsó ülések kényelmes utazást kínálnak. A középső kartámaszba épített LCD-panellel az utasok maguk szabályozhatják az ülések, a klíma és az audiorendszer beállításait. A felszereltségben számos olyan tétel szerepel, amelyek kifejezetten az üzleti vagy a szabadidős tevékenységeket segítik: íróasztal, olvasólámpa, fedélzeti szórakoztató rendszer nagyméretű képernyővel, illetve 20 hangszórós prémium audiorendszer.

A különleges hangolású futómű és a rendkívül szilárd karosszéria mellett olyan megoldások javítják a menetstabilitást és a rugózási kényelmet, mint például az újonnan kifejlesztett gumiabroncsok, amelyeket kifejezetten a kellemes rugózásra és a rezgések elnyelésére terveztek. A motor felfüggesztésének optimalizálása és az aktív zajvezérlés mérsékli az elinduláskor keletkező zajokat és rezgéseket, így az autó lágyan és csendesen gyorsít. Az 5,0 literes 2UR-FSE V8 motor "D-4S*2" közvetlen üzemanyag-befecskendezési technológiája csekély fogyasztás mellett is komoly teljesítményt biztosít – mindez pedig a THS II*3 hibrid rendszerrel társítva a kategória legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását garantálja. A nagylimuzinhoz illő biztonsági rendszerek közt olyan tételek szerepelnek, mint a Toyota Safety Sense P ütközéselkerülő asszisztense, a holttérfigyelés vagy a hátsó keresztirányú forgalomfigyelés.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.09.21
Egy személygépkocsival ütközött a főváros II. kerületében - közölte a rendőrség a honlapján. ..
2018.09.21
Szeptember 20-án nyitotta meg ünnepélyes keretek között kapuit a miskolci régió új BMW és MINI....
2018.09.21
A Hyundai ezer hidrogén-üzemanyagcellás elektromos hajtású teherautó szállításáról írt alá....
2018.09.21
Slobodan Obradovic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.09.21
Elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot figyelik, de ki akarják szűrni a chatelő,....
2018.09.21
Magyarország soha nem fog olyan javaslatot támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen....
2018.09.21
Az útfejlesztéssel a vidéki életminőség javítása, a vidék lakosságmegtartó képességének erősítése a....
2018.09.21
Több mint hat év után történt személycsere az Opel Magyarország élén.   ..
2018.09.21
A vezetéstechnikai centrum szerepe nélkülözhetetlen az ország közlekedésbiztonságában -....
2018.09.21
Az átlagsebesség-mérés rendszerének bevezetésén dolgozik a rendőrség; az Országos Rendőr-....