abroncsgyártás

Új elnök-vezérigazgató a Bridgestone EMEA élén

2016.07.27.

A világ legnagyobb gumitermék és gumiabroncs vállalata, a Bridgestone bejelentette, hogy Paolo Ferrari-t nevezi ki a társaság Európa, Közel-keleti és Afrikai (EMEA) régiójának elnök-vezérigazgatójává, zaventemi (Belgium) székhellyel. Az új vezető egyúttal a Bridgestone Europe NV/SA igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának is tagja lesz.

A Bridgestone EMEA vezérigazgatói posztját korábban betöltő Franco Annunziato 2016. januártól a Bridgestone Kína és Csendes-óceáni (China & Asia Pacific) régiójának elnök-vezérigazgatói tisztségét tölti be.

Az olasz Paolo Ferrari komoly nemzetközi vezetői tapasztalattal érkezik a Bridgestone-hoz, korábban Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában számos vezetői posztot töltött be. Mostani kinevezéséig a Pirelli LATAM divíziójának vezérigazgatója volt, ezt megelőzően az észak-amerikai régió elnök-vezérigazgatója. Korábban különböző üzleti egységeknél, számos igazgatói posztot töltött be a Telecom Italia csoportnál Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Karrierje kezdetén befektetési bankárként a Credit Suisse First Boston-nál, Londonban is dolgozott.

„Nagyon örülünk, hogy Paolo csatlakozik a Bridgestone csapatához. Rátermett, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezető, aki a Bridgestone alapértékeinek tiszteletben tartása mellett erősíti majd az innovációt, a teljesítmény, és az elkötelezettséget társaságunknál. Karrierje során már bizonyította, hogy iparágtól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül képes az általa vezetett társaság nyereséges növekedését elősegíteni, és munkavállalóinak szakértelmét és képességeit javítani”, mondta Eduardo Minardi, a Bridgestone EMEA jelenlegi megbízott elnök-vezérigazgatója.

Paolo Ferrari hosszú időn keresztül élt és dolgozott külföldön, különösen az Egyesült Államokban. Az Università Bocconi egyetemen szerzett közgazdász alapdiplomát, és New York-i Egyetemen működő Stern School of Business-en szerezte meg az MBA fokozatot.

Paolo Ferrari 2016. szeptember 19-én lép át hivatalosan a Bridgestone-hoz. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.21
Bár nálunk az Astra a legmenőbb Opel, 2018-ban és 2019-ben egyaránt a Corsa nyerte óriási fölénynel....
2020.01.21
A Porsche két határozottan sportos és kimagasló képességű modellel bővíti középmotoros sportautói....
2020.01.21
Olyannyira, hogy még a Porsche belépő sportautóiba is belekötnének. Azt hitted vége a Hyundai N-....
2020.01.21
Tawan Chuntra Thaiföldről küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.01.21
Skócia a tavak országa, éppen emiatt mindig jól jön egy egy olyan lista, ami a legszebb tavakat....
2020.01.21
Ismét izgalmas bemutatókkal jelent meg az Audi 2020-ban a Consumer Electronics Show (CES)....
2020.01.21
2020 januárjától Bodó Teodóra felel a Bosch csoport vállalati kommunikációjáért és a kormányzati....
2020.01.21
Az emberi kapcsolatok fognak leginkább hiányozni Kótai Jenőnek, aki 46 év után vonul nyugdíjba.   ..
2020.01.21
Jótékony célra árverezték el a Lexus LC kabrió első, még le sem gyártott példányát. A kétmillió....
2020.01.21
Werner Weresch, a Porsche üzemi tanácsának elnöke azt szeretné elérni, hogy a cég tíz évig....