ICDP

ICDP tavaszi találkozó - Mik az aktuális kutatási eredmények?

2017.04.07.

Az ICDP 2017-es tavaszi találkozója Brüsszelben került megrendezésre, a belga fővárosban gyűltek össze a méltán híres kutató-szervezet tagjai Európa számos országából. Ezúttal is képviseltették magukat az európai autóipar nagyágyúi, gyártóktól kereskedőkön át olajvállalatok és más autóipari szereplők is kíváncsiak voltak, milyen eredményekre jutottak az ICDP kutatói. A rendezvény kifejezetten szűk körű, természetesen csak az ICDP teljes jogú tagjai vehettek részt rajta, így a kelet-közép-európai térségből kizárólag az Autós Nagykoalíció volt jelen.

A találkozó helyszíne a D’leteren galéria volt, amely a névadó család tulajdonában álló autószalon egyik emeletén található. A helyszínválasztás kétségtelenül kifogástalan, hiszen a résztvevők valódi autó-ritkaságok között ismerhették meg a legújabb kutatások eredményeit. ICDP rovatunk következő néhány hónapját elsősorban a találkozón bemutatott témák fogják alakítani, tehát a következőekben az aktuális autóipari kutatások legfontosabb területei mellett rovatunk programját is megismerhetik.
 
A megnyitó előadás az „értékesítés utáni szolgáltatások és kapcsolattartás” méltánytalanul elhanyagolt terület jelentőségét és az abban rejlő lehetőségeket mutatta be. A prezentáló kutatók felméréseik eredményeivel alátámasztva igyekeztek meggyőzni a jelenlevőket, hogy a vásárlókra való fokozott odafigyelés a tranzakció lezárulta után legalább annyira lényeges, mint előtte.
A találkozó helyszíne a D'leteren galéria volt
Közvetlenül ehhez az előadáshoz kapcsolódott az ICDP legfiatalabb kutatói  által tartott prezentáció, amely során igyekeztek rendkívül interaktív módon bemutatni, hogyan kellene kinéznie egy valóban modern kereskedésnek. Egészen meglepő ötleteket mutattak be, amelyeket mi is közölni fogunk a témakört bemutató cikkünkben.
 
Másnap maratoni előadás-sorozat várt a résztvevőkre, amelyet az esti, hosszan elhúzódó kapcsolatépítő vacsora után megfáradt arcok kísértek figyelemmel. Az első előadás leginkább a
kereskedelemben érdekelt jelenlevők számára volt rendkívül érdekes, hiszen az ideális piaci stratégiákról szólt.
A kereskedelmi stratégiák tárgyalása után következett a 2024-es európai autóipar "bemutatása", amit több mint fél éven át tartó kutatás és szimuláció előzött meg. Természetesen be fogunk számolni a szimuláció olykor egészen meglepő következtetéseiről.
 
Közvetlenül ezután következett a hazánk autóiparának szempontjából talán legrelevánsabb előadás, amely során a használtautó-piac lehetőségeit és új, innovatív megoldásokat mutattak be az ICDP szakemberei. Természetesen külön cikkben fogjuk tárgyalni az ott elhangzottakat, amik nem csak kereskedők, hanem használt autójuktól megválni tervező magánszemélyek számára is kifejezetten hasznosak lehetnek.

Ehhez hasonló autócsodák között zajlott a találkozó.
 
Az érdekfeszítő prezentáció után két fiatal autóipari start-up kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Hazánkban még nincsenek jelen, azonban a CarWow és az AutoButler egyaránt a jövő autóiparának fontos szereplője lehet. Természetesen mindkét vállalat az online színtéren tevékenykedik, egészen hasonló alapgondolat által vezérelve. Az autókat értékelő weboldalból indult brit Carwow a vásárló számára legideálisabb ajánlatokat gyűjti össze, biztosítva ezáltal, hogy a vásárló a lehető legjobb ajánlatot adó kereskedőtől vásárolhassa meg a kiválasztott modellt. A francia székhelyű AutoButler szintén ajánlatokat hasonlít össze, azonban a francia applikáció az adott munkára legideálisabb szervizt választja ki a felhasználó számára. Ezek a gyerekcipőben járó vállalatok még hosszú ideig nem lesznek jelen hazánkban, azonban biztosak lehetünk benne, hogy fogunk még hallani róluk, mint a 21. századi autóipar fontos szereplőiről.
 
A következő előadások relevánsabbak voltak Magyarország számára is, hiszen a szervizek és az alkatrész-kereskedelem jövőjét igyekeztek összefoglalni. Fontos kiemelni, hogy ellentétben a legtöbb témakörrel, az alkatrész-kereskedelem területén a magyar piac (legalábbis annak legális szegmense) egyáltalán nincs lemaradva, sőt, néhány kérdésben a nyugati szereplők előtt járunk.
 
Az ICDP kutatói ezúttal is hozták a tőlük megszokott magas színvonalat, a résztvevők rendkívül érdekes és hasznos ismereteket szerezhettek, amiket a következő néhány hónap során olvasóinkkal is megosztunk.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.20
iatalok törték le a balatonszemesi vasúti átjáró csapórúdját. ..
2019.08.20
A V-osztályból kialakított EQV gyors töltést, rengeteg helyet és sokféle üléskonfigurációt kínál. ..
2019.08.20
A 2019-es New York-i Nemzetközi Autószalonon szép standdal büszkélkedett a General Motors....
2019.08.20
Árverésre bocsátották a Toyota F1-es hagyatékának egyik darabját. A 2004-es versenyautó....
2019.08.20
Neil Campbell brit kerékpáros 280,557 kilométeres óránkénti sebességgel új csúcsot állított fel....
2019.08.20
Szerdán elkezdődik a III. kerületi Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti,....
2019.08.20
Újabb részletek derültek ki a Gyulafirátót és Eplény között vasárnap délután történt súlyos....
2019.08.20
Elsőként a két tartományi főváros csatlakozott az olasz kormány elektromos mikromobilitási....
2019.08.19
Aki követte az elmúlt két év autóipari fejleményeit, az akár meg is lepődhet a cím láttán, hiszen....
2019.08.19
Lugosi Károly Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....