prémium márka

Utánpótlás – A különlegességnek ára van (1. rész)

2017.12.25.

Vajon hogyan vélekedik néhány 20-30 év közötti hölgy a luxusautókról? Igyekeztünk megtudni, melyek azok a tulajdonságok, amelyek megnyerik tehetősebb és igényes felhasználóikat ebben a csoportban. Mennyire meghatározó szempont például a teljesítmény? Többféle véleményt olvashatunk, de egy biztos: a különlegességnek ára van, amely meg is térül.

Anita vagyok, 28 éves, kétdiplomás, vezető pozícióban dolgozom. Hölgy szemmel tudok én is csak nyilatkozni az autókról. A fiúk néha ijesztgetnek az irodában turbó, turbina és hasonló rémisztő kifejezésekkel. De ha jól értettem, ma a megítélés, a megnyerés és a kifejezés a téma, ebben otthonosabban mozgok. A prémiumgyártók szintjén kicsit szabadabban dobálózhatunk ilyen kifejezésekkel és szempontokkal. Ez nem az a kategória már, hogy jussunk el A-ból B-be az autónkkal. Az üzleti és a magánéletben egyaránt fontos szereppel bír, ki milyen négykerekűt használ. Milyen a kisugárzása, milyen szimbólumot hordoz. Akárcsak egy elegáns kosztüm egy tárgyalásra, a kellően szofisztikált autós megjelenés is fontos a szakmában. Hogy mégis mivel nyernek meg a luxusautók? Vegyük a kedvencemet, az Audit. Hamar beleszerettem nagyobb modelljeibe, hiszen valahogy máshogy hatnak rám, mint a legtöbb autó. Hordozzák az előnyös tulajdonságokat a vetélytársakhoz hasonlóan, de kerekebbnek érzem bennük a világot. Ha valaki hasonlóan kötődik egy márkához, legyen szó akár divattermékekről, akár autókról, az tudja, milyen ez. A kellően elegáns, magabiztos megjelenésű és prémium környezetet nyújtó modelleket fogom keresni a jövőben is. A kávészünetem véget ért, el is köszönök, a belváros ilyenkor szinte járhatatlan.

Barbara vagyok, 30 éves, vállalkozó. Engem a kevésbé agresszív külsejű autók fognak meg. Hirtelen a kényelmi és biztonsági szempontok jutnak eszembe még, amikor a végleges választásra kerül sor. Ez a hármas segít garantálni, hogy az utazás ne holtidőként öltsön formát a mindennapjaimban. Rengeteget dolgozom, sajnos több pihenésre lenne szükségem. Ezért nagyon megtanultam értékelni a kényelmes üléseket és a csendes utasteret, hiszen számomra a vezetés ezáltal inkább feltöltődés mintsem valami lemerítő tevékenység. Hosszabb útjaim során sok céges telefont tudok le, egyébként pedig komolyzenét hallgatok. Sikeresnek érzem magam, hogy olyan munkaeszközöm van Volvóm személyében, amely egyszerre tesz eleget elvárásaimnak, csalt mosolyt arcomra a parkolóban meglátva, illetve amibe beszállva csak rajtam áll, kint hagyom-e teljesen a külvilágot.

Teszteltük! Csak ülj be és mosolyogj!

Teszteltük! Csak ülj be és mosolyogj!

Réka vagyok, köszönöm meghívásodat Árpád a mai napra! Biztosíthatlak, nem értek az autókhoz, de a legjobb okostelefont sem azért vesszük meg, mert feltétlenül tudjuk, hogy működik. Olyan világban élünk, ahol bizonyos elvárásokat állít velünk szemben a szektor, amiben dolgozunk. Nem vesznek komolyan, rosszabb esetben akár képes lenézni egy partner, ha nem olyan a megjelenésed vagy a kommunikációs képességed. Visszatérve az autókhoz, a Mercedes-t használók táborába tartozom. Úgy gondolom, az egyik – ha nem a - legnagyobb hagyományokra tekint vissza a patinás német luxusgyártó. Termékei széles körben ismertek, elfogadottak, presztízsszempontból jelesre vizsgáznak modelljei. És nekem ez a legfontosabb, az első benyomás! A Merci legújabb formavilága személy szerint is nagy kedvencem. A szögletesről átváltottak az áramvonalasabb stílusra az utóbbi időben. Egyszerre elegáns és magabiztos képet nyújtanak ezek az autók.

Andrea vagyok, 24 éves, jelenleg is tanulok. Szerencsésnek mondhatom magamat, mert bár saját autóm nincsen, egy néhány éves BMW-t használhatok párom révén. A sportosságot és a kényelmet emelném ki így egyszerű felhasználóként, ez az a két jelző szerintem, amivel a leginkább tudnám jellemezni az autót. Közel sem átlagos ilyen vonatkozásban, de ennek meg is van az ára, úgy tudom… Más szempontból, bizonyos értelemben jó pont egy elegáns férfi esetében egy különlegesebb autó véleményem szerint. Gondoljunk csak bele, egy szép karórát vagy fülbevalót mi lányok is szívesen viselünk, a részévé válik öltözködésünknek, a részünkké is válik végső soron. Más lesz a kisugárzásod, más benyomást kelthetsz. Személy szerint nekem megvannak az elvárásaim ilyen téren, az igényesség legyen kölcsönös, és ez egy négykerekűben is megmutatkozik.

Összegzés

Kinek a pap, kinek a papné. Tisztán látszanak azonban az értékek és szempontok, amelyekre az Audi marketing vezetője utalt például az új Audi A8 barcelonai bemutatóján. Összefoglalva, az igény, hogy több és jobb legyen prémium autónk az átlaghoz képest. Legyen okos, egyedi és különleges érzéssel töltsön el minket.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.09.19
Közösen fejleszti magyarországi villámtöltő-hálózatát az Optimum Way és a hazai LUKOIL-kutakat....
2019.09.19
Aki a hétvégén az Alkotmány utca felé járt igencsak meglepődhetett. Nem elsősorban azért, mert a....
2019.09.19
A bajor prémiumgyártó számos modellsorozatát frissíti 2019 őszén: az 5-ös BMW 48V-os....
2019.09.19
A J. D. Power idei értéktartási felmérésén mindenkit megelőzve a Lexus végzett az első helyen. A....
2019.09.18
Mitsubishi haszongépjármű értékesítési pontból egy 18 márkát forgalmazó, és 21 márkaszervizt....
2019.09.18
A fazon maradt régi, de a lemezek alatt csúcstechnikájú újdonságok sora lapul. A VW középkategóriás....
2019.09.18
Több mint 3 milliárd forintos beruházással megháromszorozza kapacitását a Stadler szolnoki....
2019.09.18
Hatásos és sajátos kampánnyal erősítenek a franciák a körforgalmakban.   ..
2019.09.18
Ngai Oo Mianmárból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2019.09.18
Daniel Abt és Lucas di Grassi látványos új külsővel vág neki a novemberben elrajtoló új Formula E....