Lexus RC F

V8-ast küldött az űrbe a Lexus

2019.05.22.

A „Sötét zsaruk a Föld körül” című filmben vállalt főszerepét különleges űrexpedícióval ünnepli a Lexus: megosztotta a világegyetemmel a Föld egyik legizgalmasabb erőforrását.

A Men in Black (Sötét zsaruk) sorozat negyedik filmjének főhősei egy különlegesen átalakított Lexus RC F volánja mögül veszik fel a harcot az emberiség földönkívüli ellenségeivel. A film június közepén érkezik a mozikba, ám a Lexus máris elkezdte a hírverést – muszáj volt, hiszen a célközönség ebben az esetben meglehetősen távol él.

Az autógyártó a Swinburne-i műszaki egyetem asztrofizikai intézetével együttműködésben kilőtte az űrbe az RC F ötliteres, nyolchengeres erőforrását – pontosabban annak a hangját. A szívómotor digitálisan kódolt bugyborékolását egy szívélyes üzenet kísérte: „Lexus RC F. Föld. Már vártunk rátok.” Az adatcsomagot a déli félteke legnagyobb rádióteleszkópja, a canberrai Molonglo Observatory Synthesis Telescope (UTMOST) segítségével indították útjára az Orion-öv felé – aki emlékszik a széria első filmjére, pontosan érteni fogja ezt a belső poént.

Az intergalaktikus meghívót Matthew Bailes professzor, a Swinburne-i egyetem asztrofizikai stábja, valamint az egyetem szuperszámítógépe, OzStar közreműködésével hozták létre. „Munkánk mindennapos része a neutroncsillagok felől érkező, természetes eredetű rádióüzenetek fogadása és dekódolása, a Lexus azonban megfordította ezt a folyamatot” – beszélt a nem mindennapi feladatról Bailes professzor. „Olyan megoldást kellett találnunk, ami műszakilag megvalósítható, megfelel a rádióforgalmazási szabályozásoknak, és nem terheli túl a rádióteleszkópot. Pár ezer éven belül kiderül, hallotta-e valaki az üzenetet.”

Ha igen, és válaszolnak is rá, az kétségtelenül új ügyfélkapcsolati rekordot jelent majd a Lexus számára. „A Lexus alapelve, hogy elébe menjünk ügyfeleink elvárásainak. Fantasztikus lehetőséget kaptunk, hogy ezt a filozófiát kiterjesszük a Föld határain túlra, méghozzá márkánk egyik legizgalmasabb erőforrásának felhasználásával” ­– nyilatkozta az üzenet elküldésekor (május 17-én, pénteken, helyi idő szerint este háromnegyed 8-kor) Scott Thompson, a Lexus Australia ügyvezető igazgatója.

Az intergalaktikus tesztvezetésről a film június 13-ikai bemutatóját megelőző napokban közöl további részleteket a Lexus.

Fotó: Lexus

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.18
A nyári nyaralás gyakran hosszú autózással jár, amit a gyerekek viselnek a legnehezebben. A....
2019.08.18
Németország, Csehország, Szlovákia és Magyarország vesz részt az európai közlekedési hálózat....
2019.08.18
A pekingi székhelyű Segway-Ninebot elektromos rollergyártó pénteken leplezett le egy olyan rollert....
2019.08.18
A Magyarországot nyugati-keleti irányban átszelő, leendő M9-es autópályáról egyeztetett Szita....
2019.08.18
Az illegális gyorsulási versenyek megakadályozása érdekében tartott ellenőrzést augusztus 16-án,....
2019.08.18
Még pár hónapot várnunk kell a Porsche Taycan leleplezéséig, viszont addig sem hagyják, hogy....
2019.08.17
A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni....
2019.08.17
Villámárvíz, jégeső, szélvihar – mind gyakoribb, hogy a szélsőséges időjárás miatt autók károsodnak....
2019.08.17
Augusztus 14-től ismét járható a Szentmargitbányát/St. Margrethen im Bgld. települést a magyar....
2019.08.17
Luc Vernimmen Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....