BMW Group

2019-ben is sorra nyerte a díjakat a BMW

2019.12.31.

Az idén is számos elismerést, kitüntetést, díjat és trófeát gyűjtött be a bajor prémiumgyártó. Az új 3-as sorozat például az év egyik leggyakrabban díjazott négykerekűjévé érett.

Az M modellek hét kategóriában arattak győzelmet a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói felmérésén. A BMW hálózatról tölthető modelljeinek megbízhatóságát, teljesítményét és innovációit számos kitüntetés nyomatékosítja. A BMW i8 Coupé hajtáslánc-technológiája idén is elhódította az év motorjának járó nemzetközi elismerést, míg a BMW i8 Roadster ugyanezt a hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik mezőnyében zsebelte be. A sportautó plug-in hibrid hajtáslánc-technológiája idén sorozatban ötödik alkalommal diadalmaskodott az év legjobb motorjait díjazó megmérettetésen. Az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin hálózatról tölthető gépkocsikat díjazó szavazásán a két progresszív hibrid a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt limuzinok és sportautók mezőnyének második helyén végzett.

Nagy-Britanniában a BMW kétszer is elhódította idén a legjobb hálózatról tölthető gépkocsikat díjazó trófeát: a BMW 330e limuzin a közép-méretosztálybeli plug-in hibrid modellek között, míg a BMW X5 xDrive45e a felső-méretosztálybeli plug-in hibrid modellek mezőnyében aratott diadalt. A brit „Professional Driver Magazine” olvasói szavazásán a nagyközönség a BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatait választotta meg a 2019-es esztendő leginkább környezetbarát luxusautójának.

Az új 3-as sorozat Németországban azonnal megnyerte az „Auto Zeitung” szakmagazin olvasói szavazásának közép-méretosztálybeli mezőnyét, majd a legszebb formai kialakításnak járó trófeát is elhódította. Sőt mi több, az új BMW 3-as sorozatot az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói is díjazták, a modellt a 2019-es év legjobb dizájn-innovációjának járó elismeréssel illették. 2019-ben a hetedik nemzedékébe lépő sportlimuzin járműtechnológiai innovációi is osztatlan sikert arattak: az „auto, motor und sport” német szakmagazin járműkapcsolati díját ugyancsak a BMW 3-as sorozat nyerte el. A mértékadó újdonság menettulajdonságait a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói szavazásán elért két kategóriagyőzelem is nyomatékosította: a 330i limuzin és a 330i Touring éppúgy diadalt aratott saját mezőnyében, mint az M340i xDrive limuzin és az M340i xDrive Touring.

Nagy-Britanniában a „What Car?” és az „Auto Express” szakmagazinok egyöntetűen az új BMW 3-as sorozatot választották meg a 2019-es év legjobb prémium újdonságának és a 2019-es év közép-méretosztálybeli üzleti autójának.

2019-ben a BMW 5-ös sorozat még tovább gyarapította fényes trófeái sorát. A modell az „auto, motor und sport” és az „Auto Zeitung” német autós szakmagazinok olvasói szavazásán egyaránt a felső-méretosztály legjobb négykerekűjének bizonyult, az „Auto Test” szerkesztői pedig a BMW 530d limuzint az év legjobb tesztautójának választották meg. A felső-méretosztálybeli üzleti limuzinok mezőnyében a brit „Auto Express” és „Carbuyer” magazinok is az 5-ös BMW-t választották meg az év autójának, amely a legjobb luxusautónak járó kitüntetést is elnyerte. A „Professional Driver Magazine” eközben a BMW 5-ös Touring modellt a legjobb üzleti kombinak választotta meg.

A BMW 2019-ben ráadásul az Arany Kormánykerék díjat is duplán hódította el. Az „Auto Bild” és a „Bild am Sonntag” lapok által életre hívott trófeát az új BMW 1-es sorozat a legjobb kompaktként, az új BMW 8-as sorozat pedig a legszebb új autóként hódította el. A BMW 8-as Coupé, a BMW 8-as Cabrio és a BMW 8-as Gran Coupé Spanyolországban is nagy sikert aratott a luxusautók mezőnyében, amelyet a „coches.net” weboldal kétszeres kitüntetése is igazol. A BMW 8-as sorozat a 2019-es év legjobb új autójának járó díjat és a legjobb sportautónak járó kitüntetést egyaránt elnyerte.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.06
Egy embert a tűzoltók szabadítottak ki a gépkocsiból Pétfürdő közelében - írja fél 12 után a....
2024.05.06
Az ADAC statisztikája szerint az indítóakkumulátorral kapcsolatos problémák (43,2%-os arány) ismét....
2024.05.06
Tovább fokozza régiós terjeszkedését az AutoWallis Csoport, miután nemzetközi üzletfejlesztésért....
2024.05.06
Összesen 14 külföldi állam magyarországi külképviseletének 26 vezető tisztségviselőjét, köztük négy....
2024.05.06
„A MINI Aceman egy erős egyéniség, saját fiatalos jegyekkel a MINI új modellcsaládján belül. Önálló....
2024.05.06
Mintegy 10 perc alatt töltötték 10-ről 80 százalékra a Polestar 5 prototípusát az új szilícium....
2024.05.05
Egy elektromos autó használata csak akkor klímasemlegesebb, mint egy belsőégésű motoros autóé, ha....
2024.05.05
Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap - közölte az....
2024.05.05
Ennél nagyobb átalakuláson autó nem is eshet át, mint a többszörös Le Mans-i győztes hibrid Porsche....
2024.05.05
A vitorlázó gép a Turócszentmártonhoz tartozó Tomčany melletti, az Aeroklub Martin polgári társulás....