Oroszország

A Brit Királyi Autóklub tanácsai: Csak óvatosan Oroszországban!

2019.05.03.

A brit autóklub (The Royal Automobile Club - RAC) összegyűjtötte, és internetes oldalán közzétette a fontos tudnivalókat azoknak a briteknek, akik kalandvágyból autóval akarnak közlekedni Oroszországon belül. Közülük egy csokorra valót közzéteszünk.

A RAC mindenekelőtt a saját hasznosságára hívja fel a figyelmet: "Tájékoztatást és tanácsot nyújtunk a vezetéshez Oroszországban, beleértve a kötelező dokumentációval és felszerelésekkel kapcsolatos információkat is. Ha autót szeretne bérelni, keresse fel az autókölcsönző cégét, hogy utazás előtt tájékozódjon a követelményekről."

Íme néhány konkrét tanács:

2019. március 28-tól az oroszországi vezetéshez új típusú nemzetközi vezetői engedély (IDP) szükséges. Az Egyesült Királyság által korábban kiadott jogosítványt már nem fogadják el Oroszországban ezen időpont után.

Tudnia kell, hogy Oroszországban az utazás hosszú időt vehet igénybe, figyelembe véve a települések közötti nagy távolságokat, a nagyvárosok hatalmas forgalmát és a rossz útviszonyokat. Ne vezessen egyedül éjszaka, és ne aludjon a gépkocsijában az út szélén! Ne vegyen fel stopposokat!

A közlekedésbiztonság kifejezetten rossz. A hivatalos statisztikák szerint 2017-ben több mint 169 000 közúti baleset történt Oroszországban, amely több mint 19 000 halálos áldozatot követelt, és több mint 215 000 személyi sérüléssel járt. Rendkívül óvatosan vezessen, fokozottan vegye figyelembe az időjárási körülményeket! Fontolja meg alaposan az éjszakai vezetést! Ha lehet, sötétedés után egyáltalán ne üljön autóba!

A tapasztalatok szerint a közlekedési rendőrök rendszeresen megállítják a közlekedőket, és helyszíni ellenőrzéseket tartanak. Az ittas vezetőkkel szemben a zéró tolerancia elvét alkalmazzák.

Ahhoz, hogy Oroszországban vezethesse saját autóját, előzetesen be kell jelentenie a járművet a vámhatóságnál vagy a határ átlépésekor. A külföldieknek egy évig nem kell adót fizetniük a külföldről saját használatra behozott kocsi után.

Forduljon az orosz nagykövetséghez, ha további kérdése van a jármű Oroszországba történő behozatalával kapcsolatban. A brit nagykövetség ott már nem tud segítséget nyújtani azoknak, akik megpróbálják behozni a járművet Oroszországba a megfelelő dokumentáció nélkül. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.25
A Volkswagen mindig is tudta, hogy miként kell győzedelmeskedni a hétköznapok felett, de most....
2019.08.25
Mohammad Saleh Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.25
Franciaországban 2019 szeptemberében hatályba lép a közlekedési szabályzat módosításáról szóló....
2019.08.25
A Toyota észt versenyzője sorozatban harmadszor nyert az aszfaltos német versenyen, az előnye már....
2019.08.25
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Édes autó. ..
2019.08.25
Alex Rins a célegyenesben centiméterekkel előzte meg Marc Marquezt a Brit Nagydíjon, a suzukis 13....
2019.08.25
Kedden próbálkoznak újból a robotot szállító orosz űrhajó csatlakoztatásával a Nemzetközi....
2019.08.25
A magyar tengert körbebiciklizni hatalmas élmény, és az a legjobb benne, hogy szinte bárki, a saját....
2019.08.25
Jelentős sebességtúllépés miatt büntettek meg Zalában egy motorost - a hosszú hétvégén tartott....
2019.08.25
A megnövekedett forgalom miatt torlódás alakult ki a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. ..