vádemelés

Dózsa György úti baleset - Vádat emeltek a két sofőr ellen

2018.12.06.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat két ember ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 2017 májusában a Dózsa György úton történt baleset ügyében csütörtökön - közölte a Fővárosi Főügyészség

A vádirat szerint egy 41 éves férfi, vezetői engedély nélkül, a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen meghaladó, óránként 135-140 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés felé, ahol egy 47 éves férfi szabálytalanul, az elsőbbséget meg nem adva kanyarodott, és összeütköztek. A kanyarodó gépkocsiban a sofőrön kívül ketten utaztak. A baleset következtében mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy a helyszínen meghalt. A másik utas a kórházi kezelés során halt meg, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje is életveszélyes, míg a gyorshajtó könnyebb sérüléseket szenvedett.

(Képek: blikk.hu)

Az ügyészség közleményében leszögezte: a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből érkező autós nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik autós szabályosan kanyarodik.

A vádiratban szerepel egy másik eset is, amely miatt a 41 éves férfi vezetői engedélyét korábban bevonták, mivel 2015-ben elsodort egy biciklist, majd szóváltásba keveredett vele és utastársával bántalmazta a kerékpárost.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset miatt mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A másik, egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége.

Az ügy 41 éves vádlottja - M. Richárd, aki mindkét ügynek részese - jelenleg letartóztatásban van. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint járművezetéstől való végleges eltiltást indítványozott az ügyészség. (mti)

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.10
- Átlépett a csillagközi térbe az 1977-ben útnak indított Voyager 2 űrszonda, amely ikertestvére, a....
2018.12.10
A bajor autógyár 100 éves történelme során még egyetlen négykerekű sem kapott annyi elismerést,....
2018.12.10
- A budapesti elektronikus jegyrendszer aktuális helyzetéről is tárgyalhatnak a képviselők a....
2018.12.10
A túlszennyezett városok, városrészek vezetése egyre inkább azt kívánja, hogy csak elektromos autók....
2018.12.10
Aan Adi Jaya Indonesiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.12.10
- Okos parkolási rendszer kezdte meg működését Székesfehérváron a Vodafone Magyarország....
2018.12.10
- Jövedelmének eltitkolása miatt a tokiói ügyészség hétfőn hivatalosan is vádat emelt Carlos Ghosn....
2018.12.10
A Volkswagen Konszern az idei évben is „Best Apprentice Award“ elismeréssel díjazta legjobb....
2018.12.10
A legerősebb Renault látványosabb, mint valaha, ráadásul ötajtósként vonzó lehet aggódó....
2018.12.10
- Fennakadásokat okozott Németországban a közúti és a vasúti közlekedésben a vasutasok....