vádemelés

Dózsa György úti baleset - Vádat emeltek a két sofőr ellen

2018.12.06.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat két ember ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 2017 májusában a Dózsa György úton történt baleset ügyében csütörtökön - közölte a Fővárosi Főügyészség

A vádirat szerint egy 41 éves férfi, vezetői engedély nélkül, a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen meghaladó, óránként 135-140 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés felé, ahol egy 47 éves férfi szabálytalanul, az elsőbbséget meg nem adva kanyarodott, és összeütköztek. A kanyarodó gépkocsiban a sofőrön kívül ketten utaztak. A baleset következtében mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy a helyszínen meghalt. A másik utas a kórházi kezelés során halt meg, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje is életveszélyes, míg a gyorshajtó könnyebb sérüléseket szenvedett.

(Képek: blikk.hu)

Az ügyészség közleményében leszögezte: a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből érkező autós nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik autós szabályosan kanyarodik.

A vádiratban szerepel egy másik eset is, amely miatt a 41 éves férfi vezetői engedélyét korábban bevonták, mivel 2015-ben elsodort egy biciklist, majd szóváltásba keveredett vele és utastársával bántalmazta a kerékpárost.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset miatt mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A másik, egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége.

Az ügy 41 éves vádlottja - M. Richárd, aki mindkét ügynek részese - jelenleg letartóztatásban van. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint járművezetéstől való végleges eltiltást indítványozott az ügyészség. (mti)

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.12
A 31 éves férfi egy ismerőse autóját tulajdonította el, majd balesetet okozott vele. A hajdúnánási....
2018.12.12
Tíz szekcióban, közel 30 technológiai és szakmai, előadás várta az érdeklődőket december elején....
2018.12.12
Meglepő eredménnyel zárult az úgynevezett finn módszereres ellenőrzés Oroszlányban – derült ki a....
2018.12.12
Az új Lexus ES elnyerte az Euro NCAP 2018 “Nagy családi autók” továbbá a “Hibrid és elektromos....
2018.12.12
A Linamar Hungary Zrt. 17,6 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Békéscsabára -....
2018.12.12
A balesetek helyszíne előre azonosítható a Ford szerint, amely bemutatta, hogy a big data elemzés....
2018.12.12
A januári Tokiói Autószalonon lesz először látható a Toyota GR Supra Super GT tanulmányautó, amely....
2018.12.12
December elején megkezdődött az Audi A3 Sportback, az A3 Limousine és az Audi Q2 modellek....
2018.12.11
A német gyártó autóinak külső formatervéért felelős menedzsert az első nagy sorozatban készülő....
2018.12.11
Az EU-s Biogo projekt keretén belül fahulladékból készítenek bioüzemanyagot. A decentralizált....