Viharjelzés

Fejlesztik a viharjelzést a Fertőn

2019.10.09.

Tovább nő a hajósok és vitorlások biztonsága a Fertő tavon. A Tartományi Biztonsági Központ azt tervezi, hogy korszerűsíti a viharjelzőrendszert, és az aktuális időjárást pontosabban és megbízhatóbban mérő eszközöket állít fel. A cél, hogy a viharjelzés aktuális és pontos legyen minden időben - írja az orf.at 

A fejlesztés keretében a viharjelző tornyokban magas fényerejű LED-es lámpákra cserélik a figyelmeztető fényforrásokat, emellett minden toronyra webkamera is kerül, ismertette a fejlesztéseket Christian Spuller, a Tartományi Biztonsági Központ ügyvezetője. A Nezsider/Neusiedl am See, Feketeváros/Purbach, Oka/Oggau és Ilmic/Illmitz településeken üzemelő viharjelző állomásokra már fel is szerelték a figyelő kamerákat.

Fotó: orf.at

A pontosabb és megbízhatóbb viharjelzést a jövőben a Fertő tó körül felállított önálló időjárás-állomások is szolgálják majd. Jelenleg ugyanis a riasztások nem a pillanatnyi helyzeten alapulnak. A látható viharjelzéseket a Fertőre vonatkozó, de órákkal korábban, központilag összeállított előrejelzések alapján adják ki, ezek pedig néha nem egyeznek a pillanatnyi helyzettel. Az előrejelzéseket a Fertőmeggyes/Mörbisch am See és Pátfalu/Podersdorf am See településeken működő állomások adatai alapján Bécsben készítik el.

Megérett az átgondolásra a riasztások módja is, mondta Stefan Glanz-Michaelis az Osztrák Vitorlásszövetség képviseletében. Az előzetes figyelmeztetés villanásainak sebességét alacsonyabbra vehetnék, a viharjelzését pedig megnövelhetnék, hogy jobban elkülönüljenek egymástól.

A pontosabb és frissebb időjárási adatok azért is fontosak, mert az aktuális helyzet ismeretében a korábbiaknál később is elég kiadni a figyelmeztetést, így a tavon lévők is tovább maradhatnak biztonságosan a vízen. Különösen fontos ez a sétahajózást szervezők számára. A múltban előfordult ugyanis, hogy bár az előrejelzés miatt órákkal korábban lemondtak egy csoportot, az időjárás végül mégsem romlott el.

A jelzőrendszer korszerűsítésére 400.000 Eurót áldozna Burgenland tartomány.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.05
A globális autópiac visszaesésének folytatódására és Németországban több tízezer ágazati munkahely....
2019.12.05
A szakadék széléről húzta vissza ügyfelét a szakértő. ..
2019.12.05
A BMW komolyan gondolja az elektromos autózást és ezt a számok terén is bizonyítja. A bajor gyártó....
2019.12.05
Seyed Mohammad Reza Abedi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.12.05
A vadonatúj Ford Kuga* SUV a lehető legmagasabb, 5 csillagos értékelést kapta az autók....
2019.12.05
A Forma-1-es versenyzők közül a monacói Charles Leclerc, míg a csapatok között a Ferrari a....
2019.12.05
A Toyota idén sosem látott modellinváziót indított, egy év alatt hét újdonsággal mutatkozott be....
2019.12.05
Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid (MHEV, Mild Hybrid Electric Vehicles) hajtásláncú Q3 és Q3....
2019.12.05
Idén is Kiss Norbi a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja adta át Közép Kelet Európa....
2019.12.05
Minden idők legerősebb boxermotorja történelmi gyökerekkel és tengernyi nyomatékkal   ..