közlekedik a család

Hetedszer is közlekedik a család!

2018.04.08.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő. Az ORFK-OBB és az Autós Nagykoalíció által és a Porsche Hungaria Kft. Škoda márkaképviseletének támogatásával életre hívott versengés képzeletbeli rajtvonalát a napokban rajzolták fel a Škodák palotájában.

Köztudott, hogy hosszútávon a megelőzés az élet számos területén meghozza a maga gyümölcsét és ez a közlekedésben sincsen másként. Ez a tény hívta életre egykor a vetélkedőt, ami ma már olyannyira kinőtte magát, hogy tavaly már ezer család vett részt a versengésben. 

A motorizációs kultúra folytonos változása ma már az életünk szerves része. Ez már nemcsak a mindennapi közlekedőktől várja el a folytonos tudásbeli és mentális korrekciót, hanem szükségszerűvé teszi azt is, hogy a felnövekvő generáció minél korábban be tudjon illeszkedni és nem utolsó sorban biztonsággal mozogni is ebben a környezetben. A „Közlekedik a család” vetélkedő kiváló alkalom arra, hogy a család, mint a társadalom legkisebb molekulájaként tesztelhesse magát elméleti és gyakorlati oldalról is.

Berzai Zsolt az ORFK-OBB főtikára

Berzai Zsolt az ORFK-OBB főtitkára kommentjében a következőket mondta a vetélkedő küldetéséről: „Egy nemes vetélkedőről van szó! 2018 a Családok éve, így ennek a programnak a keretében zajlik. Úgy gondoljuk, hogy a közlekedési szabályokkal már ovis korban meg kell ismertetni a gyerekeket, aztán erre építkezve kell végig vinni a folyamatot az általános, közép, sőt főiskolai vagy akár egyetemi szintig. Erre azért van szükség, hogy mire felnőnek a gyermekeink akkor tudatos, szabálytisztelő felnőttekké váljanak, ezáltal pedig kevesebb baleset következhet be nem csak idehaza, hanem az Európai Unió útjain is. 

A másik, ami vezérelt minket az, hogy a közlekedési szabályokat időről-időre át kell ismételni. Számosan vannak olyanok, akik tíz-húsz-harminc éve szerezték meg a vezetői engedélyüket,  azóta pedig rengeteg minden változott, úgy vélem ezzel mindenki egyetért velem. Nem árt ezeket a megkopott ismereteket időről-időre felfrissíteni, amire kitűnő alkalom ez a vetélkedő.”

Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke

Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke Berzai Zsolt szavaira ráfűzve a következőket mondta a vetélkedővel kapcsolatban: „A KRESZ, olyan, mint egy idegen nyelv elsajátítása, amit értelemszerűen minél jobban szeretnénk használni, de ehhez folyamatosan gyakorolni kell. Mindemellett nagyon fontos, a példa ereje is, hiszen, ahogy közlekedik a család, úgy fognak közlekedni gyerekeink is, amikor felnőnek. Tehát ha az időt az utazáson szeretnénk behozni és nem tiszteljük a szabályokat, akkor felmerül annak a lehetősége, hogy olyan vészhelyzetbe sodorhatjuk magunkat, ami mindenkinek rosszat fog jelenteni. Rossz annak, aki elszenvedi, rossz annak, aki emiatt órákig áll a dugóban. Mi hét éve úgy gondoljuk, hogy ezzel foglalkozni kell! Úgy véljük, hogy meg kell győznünk a közlekedőket, arról, hogy nagyon-nagyon fontos, hogy mit teszünk mindennapi közlekedésben, mivel a fizika szabályai mindenkire vonatkoznak, legyen az gyalogos vagy kerékpáros vagy autós. Ha lehet még egy üzenete ennek a vetélkedőnek, akkor az mindenképpen az, hogy mindenki úgy közlekedjen, mintha a számára fontos szereplők mellette lennének. Ha így, ilyen mentalitással közlekednénk az utak és utcák többi résztvevőviel szemben is, akkor egészen biztosan egyetlen baleset sem fordulna elő.

Fődíj egy Škoda Rapid Family

Kár lenne titkolni, hogy a vetélkedő nemes céljai mellett a legnagyobb vonzerőt, a főnyeremény jelenti. A Škoda Rapid Family-t a Porsche Hungaria Kft. Škoda márkaképviselete ajánlotta fel a legjobban közlekedő család számára.

Németh János márkaigazgató

"Immáron hatodik éve vagyunk partnerei A közlekedik a család vetélkedőnek – mondta Németh János márkaigazgató. Mi az autóinkat úgy gyártjuk, hogy legnagyobb biztonságot nyújtsák a benne ülőknek, de azt tudjuk, hogy ez csak az érem egyik oldala, a másik az emberi tényező. Számunkra nem csak az a fontos, hogy támogassunk egy ilyen ügyet, hanem a prevenció is. Ezért idén nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb iskolákat is díjazzuk! Az első három, legtöbb résztvevővel rendelkező intézmény, akár 500 000 Ft értékű iskola- és tornaszert nyerhet."

A vetélkedésnek itt még nincsen vége, hiszen a Közlekedik a család mellett párhuzamosan elindul egy online játék, ahol szintén értékes nyeremények várnak a helyes megfejtőkre.

A sorozat első selejtezőit Tatabányán és Békéscsabán rendezik meg április 14-én. A "Közlekedik a család" részletes programja és helyszínei, valamit az online játék a kozlekedikacsalad.hu weboldalon olvasható.

Az inspiráló nyeremények mellett természetesen az a legfontosabb, hogy ne csak a vetélkedő üzenetei érjenek célba, hanem mi magunk is nap, mint nap.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.04.19
Közzétették Európa egyik legnagyobb autós ügyfélelégedettségi felmérésének eredményeit. A brit....
2019.04.18
A tisztán elektromosüzemű Jaguar I-PACE a díj történetében először hármas győzelmet aratott a 2019-....
2019.04.18
Nagyszerű hatótáv adatokkal, de mégis élhető árcédulával boríthat asztalt a divatos crossoverek....
2019.04.18
Sebastian Vettel szerződése a következő szezon végén lejár, az Automobilwoche újságírói pedig....
2019.04.18
Három, egyenként közel egymillió forintos ösztöndíjat osztanak ki műegyetemi hallgatóknak és....
2019.04.18
Grigoris Georgiou Görögországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.04.18
A SEAT továbbra is vezető helyen áll a sűrített földgáz (CNG) technológia bevezetésében, a lehető....
2019.04.18
Precíz részletességgel finomhangolt formanyelvével, innovatív felszereltségi opciói minden....
2019.04.18
A ŠKODA hármas győzelmével zárult az idei „év összkerékhajtású autói” szavazása: az....
2019.04.18
Komoly problémát okoz a nagyobb építőipari, vagy mezőgazdasági munkagépflottát üzemeltetők számára....