Jaguar F-Type

A Jaguar most az úr Balatonfüreden

2016.07.22.

Jaguarok lepték el a Balaton északi partjának fővárosát. Balatonfüred rekordot dönt az egy négyzetkilométerre jutó Jaguarok számában. Szerdától hétfő estig ugyanis itt rendezik a Jaguar globális utazó showját, amelynek egyetlen magyarországi helyszíne Balatonfüred.

Akik még nem vezethetnek, azok fotózkodnak a Jaguarral.

Bárki kipróbálhatja a Jaguarokat, akinek érvényes jogosítványa van, interneten vagy a helyszínen jelentkezik tesztvezetésre. És magyar állampolgár, külföldiek ugyanis a biztosítás miatt nem vezethetik az autókat, noha ott jártunkkor is számos külföldi nyaraló kapott kedvet, hogy Jaguart vezethessen.

Botházy Emese Dunakesziről érkezett, autót választ Palai Tímea és Fehér Tamás rendezvényszervezőkkel.

Az első napon már százan próbálták ki az autókat, ami számunkra is nagy öröm, hogy ekkora az érdeklődés a The Art of Performance Tour névre hallgató program magyarországi rendezvénye iránt – mondta a helyszínen érthető elégedettséggel Ördög Ibolya, a British Automotive Hungary Kft. kommunikációs vezetője. Megtudtuk, a magyar importőr és forgalmazó Auto Palace javasolta azt a Jaguarnak, a magyar tenger legyen a helyszín, mivel sokan megfordulnak, sok a család, s egy Jaguaros tesztvezetés megszépítheti a nyaralást.

A Jaguarok királya: F-Type.

Az ötlet nagyon jónak bizonyult. Délután kettőkor, amikor perzselt a nap, akkor értünk oda Füredre. Rengeteg embert láttunk a Jaguar standján, a Zákonyi Ferenc sétányon levő parkolóban. Alig volt olyan gyerek, olyan fiú pedig egy sem, aki legalább egy fotó erejéig ne akart volna beülni egy Jaguar volánja mögé.

Emlékezes kép a füredi nyaralásról. Szép autó és szép hölgy. 

Mások az autóval, az autó előtt vagy mellett fekve, guggolva fotóztatták magukat.

A Jaguar név nagyon jól cseng Magyarországon, ráadásul egy BMW vagy Audi tesztvezetésre sokkal könnyebb eljutni, mint a Jaguarra – fogalmaz Ördög Ibolya, akitől megtudjuk, a hat napban a Jaguar megújult modellpalettájának teljes motorválasztékát felvonultatja az XE, az XF, az F-Type és az F-Pace.

Ördög Ibolya kommunikációs vezető...

Kilenc autó folyamatosan úton van, minden nap 10 órakor indul a program és 22 óráig tart. Az alkalmi Jaguar sofőrök mentorok kíséretében indulhatnak egy körülbelül fél órás tesztvezetésre. A mentorok segítenek mindenben, elvégre a többség először vezet Jaguart, s adott esetben a sok gomb és kapcsoló miatt nem könnyű az eligazodás. De a segítség mellett a felmerülő kérdésekre is választ adnak.

...és csapata hat napon át reggeltől estig talpon a Jaguarért és az érdeklődőkért. 

Az érdeklődők közül találomra leszólítunk néhány embert. Ahogy ilyenkor lenni szokott, van, aki zavarba jön a médiaérdeklődés láttán és nem szívesen fedi fel kilétét. Botházy Emese Dunakesziről érkezett, s mindössze addig kér türelmet, amíg a haját a fotó előtt megigazítja, mint fogalmaz, éppen hajózni voltak, s a szél alaposan összeborzolta a frizurát.

Imádom a Jaguart, még sosem vezettem, emiatt is emlékezetes lesz az idei nyaralás – fogalmazott portálunknak.

A Jaguar vezetési élményét adó show Horvátországból érkezett Magyarországra, s kedden folytatja útját Európában. Addig azonban még nagyon sokan kipróbálhatják, milyen érzés Jaguart vezetni.

Nagyon jó – tehetnénk hozzá a tapasztalatból beszélve, miután Őszy Tóth Balázs sales manager társaságában én is teljesítettem önkéntes tesztvezetésemet egy 180 lovas Jaguarral alattam.

Az autoszektor.hu mentora Őszy Tóth Balázs a szálloda előtt, ahol szombat este megválasztják az Anna-bál szépét.

S bizonyára ezt mondja a szombati Anna-bál szépségkirálynő győztese is, aki egy hétig az Auto Palace felajánlásának köszönhetően Jaguarral közlekedhet.

Az autópark, amit a Jaguar Balatonfüreden felvonultat, 350 millió forint értékű – mutat körbe a standon a kommunikációs vezető, s elárulja azt is, az idén 150 Jaguart szeretnének értékesíteni Magyarországon, s az első fél éves számok alapján a terv reálisnak tűnik.

Ha nagy leszek, Jaguart veszek. 

A stand közepén kiállítva a legtöbb látogatót az F-Type vonzza, amelyet 5.0 literes V8-as motorral most 46.226.000 forint helyett 41 millióért elviheti a szerencsés magyar, akinek van ennyi pénze.

Nehéz legyűrni kíváncsiságomat, tavaly vajon hányan vettek a Jaguar királyából Magyarországon? Négy-öt vevő évente mindig akad – kapom a választ.

A Jaguar érzés persze kevesebből is elérhető. Az F-Pace, amely a Jaguar első SUV-ja,  11.999.000 forinttól indul, s három évig teljesen ingyenes a szerviz.

Balatonfüreden hat napig minden a Jaguarról szól

Akinek persze ennyi sincs, ne bánkódjon, ha Jaguart vezetni. Hétfőn estig Balatonfüreden nulla forintból fél óráig Jaguar tulajdonosnak, vagy legalábbis sofőrnek érezheti magát.

Ha a Balatonon jár, ne hagyja, megéri. Egy fotóval vagy szelfivel szép emlék lehet.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.18
Loktyev Oleg Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.18
Halálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátót és Eplény között vasárnap délután -....
2019.08.18
Pierre Gasly idei teljesítménye mondhatni minden várakozást alul múl. Míg csapattársa, Max....
2019.08.18
Terelésekre kell számítani Sopronban hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatása miatt -....
2019.08.18
Műszaki hiba miatt fel kellett adnia a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettősnek a rali Európa-....
2019.08.18
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Az utolsó nyaralás apáddal. ..
2019.08.18
A nyári nyaralás gyakran hosszú autózással jár, amit a gyerekek viselnek a legnehezebben. A....
2019.08.18
Németország, Csehország, Szlovákia és Magyarország vesz részt az európai közlekedési hálózat....
2019.08.18
A pekingi székhelyű Segway-Ninebot elektromos rollergyártó pénteken leplezett le egy olyan rollert....
2019.08.18
A Magyarországot nyugati-keleti irányban átszelő, leendő M9-es autópályáról egyeztetett Szita....