Lexus

Két földöntúli Lexus LC is bemutatkozott a SEMA show-n

2017.11.25.

Királyhoz és szuperhőshöz méltó autókat fejlesztett a Lexus egy mozifilm kedvéért.

A Marvel képregények filmes adaptációinak szemmel láthatóan végtelen sorában hamarosan következik a Fekete Párduc (magyarországi bemutató: 2018. február 15.), amely egy titokzatos, rendkívül fejlett afrikai királyság szuperképességekkel megáldott uralkodójának és védelmezőjének a kalandjairól mesél.

A Fekete Párduc, valódi nevén T’Challa egy afrikai ország Wakanda királya a Marvel Comics képregényeiben. Stan Lee író és Jack Kirby rajzoló alkotta meg még a 60-as években, az Egyesült Államokban közel olyan népszerűségre tett szert a fiatalok között, mint Superman.

A filmben fantasztikus jelentek során egymás után tűnnek fel a Lexus modelljei. A rajongók kedvéért azonban a márka még ennél is tovább ment, és egy különleges kivitelű autót épített a világ első számú tartozék- és tuningpiaci rendezvényére, az észak-amerikai SEMA kiállításra.

Az LC kupé szépséges paintbrush festése, szélesített karosszériája, padló alatti, pulzáló talajmegvilágítása csak az álca: a látványos tuningautónak tűnő jármű tulajdonképpen a filmbéli Wakanda királyának szolgálati járműve. Karosszériáját a világ legellenállóbb anyagából, az elpusztíthatatlan, energiaelnyelő vibrániumból nyert rostokkal erősítették meg, fényezése öngyógyító, irányítására pedig pedálok és kormánykerék helyett idegi interfész szolgál, és akár teljesen önállóan is képes közlekedni a meglehetősen vadregényes wakandai tájakon.

Ez utóbbi kivételével természetesen mesebeli kitaláció minden egyes futurisztikus szolgáltatás: ami az autonóm mobilitást illeti, a Lexus fejlesztései hétmérföldes léptekkel haladnak a 2020-ra kitűzött fordulópontig, amikor a márka a tokiói nyári olimpiai játékokra időzítve bemutatja önálló közlekedésre alkalmas, mesterséges intelligenciával felvértezett technológiáját.

Sci-fi helyett a valóságban is megszerezhető, ám nem kevésbé fantasztikus jellemzőkkel bír a Lexus másik kiállított típusa, az LC Inspiration Series első tagja. Megvásárlásához nem kell szuperhősnek lenni, megjelenése mégis természetfeletti. Különleges fényezése, amelyet nyolc hónap alatt fejlesztettek ki, ragyogó kék színe ellenére egyetlen kék pigmentet sem tartalmaz: a festékanyag speciális tulajdonságainak köszönhetően a látható színspektrumból csak a kék fényt veri vissza (ugyanennek a jelenségnek köszönheti egyébként ragyogó kék színét egyes lepkefajok szárnya).

A különleges fehér belső kivitellel, 21 colos keréktárcsákkal, szénszálas küszöbbetétekkel és egyéb, exkluzív extrákkal (például egyedi kivitelű boroskészlettel) kínált autó már jövő tavasztól megrendelhető, természetesen korlátozott darabszámban.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.02.20
A 2017-es modellév egyik legnagyobb és leginkább várt újdonsága az X-ADV volt. A koncepció,....
2018.02.20
A környezetbarát hibrid autói mellett motorsport hagyományairól ismert Toyota versenyistállója, a....
2018.02.20
Kínában jelentősen, több mint 7 százalékkal emelkedett az új személyautók eladása januárban -....
2018.02.20
Mykola Kapusta Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.02.20
„A Red-Bull autója az egyik legjobb az egész mezőnyben”, szögezi le Max Verstappen a Motorsport-....
2018.02.20
A Lexus március 6-án tartja az új UX crossover világpremierjét, mellette a három üléssoros,....
2018.02.20
- Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft., a....
2018.02.20
A versenygép. ..
2018.02.20
- Nem közlekedhettek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek a 82-es főúton Veszprém és....
2018.02.20
A Peugeot 2018 első félévében is folytatja technológiai offenzíváját. A 308-at már eddig is nagyra....