Lexus

Két földöntúli Lexus LC is bemutatkozott a SEMA show-n

2017.11.25.

Királyhoz és szuperhőshöz méltó autókat fejlesztett a Lexus egy mozifilm kedvéért.

A Marvel képregények filmes adaptációinak szemmel láthatóan végtelen sorában hamarosan következik a Fekete Párduc (magyarországi bemutató: 2018. február 15.), amely egy titokzatos, rendkívül fejlett afrikai királyság szuperképességekkel megáldott uralkodójának és védelmezőjének a kalandjairól mesél.

A Fekete Párduc, valódi nevén T’Challa egy afrikai ország Wakanda királya a Marvel Comics képregényeiben. Stan Lee író és Jack Kirby rajzoló alkotta meg még a 60-as években, az Egyesült Államokban közel olyan népszerűségre tett szert a fiatalok között, mint Superman.

A filmben fantasztikus jelentek során egymás után tűnnek fel a Lexus modelljei. A rajongók kedvéért azonban a márka még ennél is tovább ment, és egy különleges kivitelű autót épített a világ első számú tartozék- és tuningpiaci rendezvényére, az észak-amerikai SEMA kiállításra.

Az LC kupé szépséges paintbrush festése, szélesített karosszériája, padló alatti, pulzáló talajmegvilágítása csak az álca: a látványos tuningautónak tűnő jármű tulajdonképpen a filmbéli Wakanda királyának szolgálati járműve. Karosszériáját a világ legellenállóbb anyagából, az elpusztíthatatlan, energiaelnyelő vibrániumból nyert rostokkal erősítették meg, fényezése öngyógyító, irányítására pedig pedálok és kormánykerék helyett idegi interfész szolgál, és akár teljesen önállóan is képes közlekedni a meglehetősen vadregényes wakandai tájakon.

Ez utóbbi kivételével természetesen mesebeli kitaláció minden egyes futurisztikus szolgáltatás: ami az autonóm mobilitást illeti, a Lexus fejlesztései hétmérföldes léptekkel haladnak a 2020-ra kitűzött fordulópontig, amikor a márka a tokiói nyári olimpiai játékokra időzítve bemutatja önálló közlekedésre alkalmas, mesterséges intelligenciával felvértezett technológiáját.

Sci-fi helyett a valóságban is megszerezhető, ám nem kevésbé fantasztikus jellemzőkkel bír a Lexus másik kiállított típusa, az LC Inspiration Series első tagja. Megvásárlásához nem kell szuperhősnek lenni, megjelenése mégis természetfeletti. Különleges fényezése, amelyet nyolc hónap alatt fejlesztettek ki, ragyogó kék színe ellenére egyetlen kék pigmentet sem tartalmaz: a festékanyag speciális tulajdonságainak köszönhetően a látható színspektrumból csak a kék fényt veri vissza (ugyanennek a jelenségnek köszönheti egyébként ragyogó kék színét egyes lepkefajok szárnya).

A különleges fehér belső kivitellel, 21 colos keréktárcsákkal, szénszálas küszöbbetétekkel és egyéb, exkluzív extrákkal (például egyedi kivitelű boroskészlettel) kínált autó már jövő tavasztól megrendelhető, természetesen korlátozott darabszámban.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.12.11
Átadta a Schmitz Cargobull az utolsó pótkocsit a Waberer’s számára a 2017-ben megrendelt szériából....
2017.12.11
Jérôme Boateng karácsonyra meglepte magát egy Hummerrel. A kocsi tele van extrákkal. ..
2017.12.11
Advent második szombatján ismét műszaki ellenőrzést tartottak az osztrák rendőrök Nickelsdorfnál és....
2017.12.10
Frankfurtban a nemzetközi repülőtéren totális káosz alakult ki a hó miatt vasárnap délután és este....
2017.12.10
Igazi sikersztori Németh János karrierje: tizenöt évvel ezelőtt, egyetemistaként kopogtatott be a....
2017.12.10
A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz különleges megjelenéssel és....
2017.12.10
A japán prémiumgyártó bemutatta az LX terepjáró három helyett két üléssoros kiadását, ami óriási....
2017.12.10
Az ingyen letölthető alkalmazás az autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyeket teszi....
2017.12.10
E heti rajzunk készítője Gaál Tibor T-boy, rajzának címe: Párizsi Lotrec Car ..
2017.12.10
Budi Hari Pujiono Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....