Lexus

Két földöntúli Lexus LC is bemutatkozott a SEMA show-n

2017.11.25.

Királyhoz és szuperhőshöz méltó autókat fejlesztett a Lexus egy mozifilm kedvéért.

A Marvel képregények filmes adaptációinak szemmel láthatóan végtelen sorában hamarosan következik a Fekete Párduc (magyarországi bemutató: 2018. február 15.), amely egy titokzatos, rendkívül fejlett afrikai királyság szuperképességekkel megáldott uralkodójának és védelmezőjének a kalandjairól mesél.

A Fekete Párduc, valódi nevén T’Challa egy afrikai ország Wakanda királya a Marvel Comics képregényeiben. Stan Lee író és Jack Kirby rajzoló alkotta meg még a 60-as években, az Egyesült Államokban közel olyan népszerűségre tett szert a fiatalok között, mint Superman.

A filmben fantasztikus jelentek során egymás után tűnnek fel a Lexus modelljei. A rajongók kedvéért azonban a márka még ennél is tovább ment, és egy különleges kivitelű autót épített a világ első számú tartozék- és tuningpiaci rendezvényére, az észak-amerikai SEMA kiállításra.

Az LC kupé szépséges paintbrush festése, szélesített karosszériája, padló alatti, pulzáló talajmegvilágítása csak az álca: a látványos tuningautónak tűnő jármű tulajdonképpen a filmbéli Wakanda királyának szolgálati járműve. Karosszériáját a világ legellenállóbb anyagából, az elpusztíthatatlan, energiaelnyelő vibrániumból nyert rostokkal erősítették meg, fényezése öngyógyító, irányítására pedig pedálok és kormánykerék helyett idegi interfész szolgál, és akár teljesen önállóan is képes közlekedni a meglehetősen vadregényes wakandai tájakon.

Ez utóbbi kivételével természetesen mesebeli kitaláció minden egyes futurisztikus szolgáltatás: ami az autonóm mobilitást illeti, a Lexus fejlesztései hétmérföldes léptekkel haladnak a 2020-ra kitűzött fordulópontig, amikor a márka a tokiói nyári olimpiai játékokra időzítve bemutatja önálló közlekedésre alkalmas, mesterséges intelligenciával felvértezett technológiáját.

Sci-fi helyett a valóságban is megszerezhető, ám nem kevésbé fantasztikus jellemzőkkel bír a Lexus másik kiállított típusa, az LC Inspiration Series első tagja. Megvásárlásához nem kell szuperhősnek lenni, megjelenése mégis természetfeletti. Különleges fényezése, amelyet nyolc hónap alatt fejlesztettek ki, ragyogó kék színe ellenére egyetlen kék pigmentet sem tartalmaz: a festékanyag speciális tulajdonságainak köszönhetően a látható színspektrumból csak a kék fényt veri vissza (ugyanennek a jelenségnek köszönheti egyébként ragyogó kék színét egyes lepkefajok szárnya).

A különleges fehér belső kivitellel, 21 colos keréktárcsákkal, szénszálas küszöbbetétekkel és egyéb, exkluzív extrákkal (például egyedi kivitelű boroskészlettel) kínált autó már jövő tavasztól megrendelhető, természetesen korlátozott darabszámban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.08.19
Összeütközött egy autó a Szegedről Budapestre tartó Aranyhomok InterCityvel vasárnap a csengelei....
2018.08.19
Félmilliárd euró kártérítést helyezett kilátásba Genova városa és az áldozatok családtagjai számára....
2018.08.19
Dinnyéket szállító kamion és két személyautó ütközött össze szombat este Fejér megyében, a 64-es....
2018.08.18
A következő évtizedek során várhatóan – vagy inkább biztosan - jelentősen átalakul az....
2018.08.18
A Nissan GT-R szupersportautó idén ünnepli 50. születésnapját. A japán márka egy exkluzív....
2018.08.18
A ŠKODA egy igazán különleges akcióval készült a versenysorozat hazai fordulójára, a Veszprém....
2018.08.18
Fakhredin Dostmohamad Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.08.18
Egyre több gyártó kezd ráébredni világszerte, hogy van fizetőképes kereslet a prémium kivitelű....
2018.08.18
Első győzelmét aratta a TCR Európa-kupában a magyar versenyző. ..
2018.08.18
Az Autós Országos Gyorsasági Bajnokság - Hankook Racer Cup mezőnye harmadik versenyhétvégéjén a....