Lexus

Lexus LC Inspiration: jól áll neki a zöld

2019.08.23.

A következő modellévre újabb limitált szériával jelentkezik a Lexus LC. A különkiadáshoz egy gyönyörű exkluzív árnyalatot kevert ki a gyártó.

Mindössze száz darab készül abból a Lexus LC Inspiration kiadásból, amely idén ősszel kerül az észak-amerikai márkakereskedésekbe. Az exkluzív kupé legnagyobb látványossága a Nori-zöld fényezés és az azzal nemes kontrasztot alkotó belső színvilág. Az autó Európában is elérhető – kicsit kevesebb titokzatossággal, de gazdagabb választékkal.

Ezüst, fekete vagy fehér: a világszerte eladott autók több mint 50 százalékát ezen három árnyalat valamelyikében rendelik meg a vevők. Ha a szürkét is idesoroljuk, a részarány meghaladja a 70 százalékot. Ez, persze, nem feltétlenül a végfelhasználók ízlését tükrözi, inkább arról lehet szó, hogy a flottakezelők, bérautó-szolgálatok és egyéb, jelentős autóparkot vásárló ügyfelek ezekkel a visszafogott, semleges, egyáltalán nem megosztó tónusokkal igyekeznek javítani a járművek esélyeit a használtpiacon.

Az ínyencek persze igyekeznek különleges színeket választani autójukhoz: sárgát, pirosat, kéket. Ezeknél a színeknél is ritkábban alkalmazza az autóipar a zöldet – Észak-Amerikában száz autóból kettőt-hármat, a világ más piacain ennél is kevesebbet rendelnek –, noha az autóiparon kívül ez egyike a legkedveltebb színeknek világszerte. Az autógyártás azonban beskatulyázta a zöldet: a versenyautókhoz illő British Racing Green, illetve a terepjárók körében kedvelt katonai tónusok mellett nemigen jut esélyhez az elegáns luxusautók szegmensében.

A Lexus dizájnereit talán pont ez a kihívás motiválta, amikor az LC kupé új Inspiration különkiadásához egy különleges tónus, a Nori-zöld mellett döntöttek. A nori egy ehető tengeri moszatfajnak a VIII. század óta használatos japán elnevezése, így egyszerre kötődik a Lexus kulturális hagyatékához, a környezeti fenntarthatósághoz és az ínyencséghez.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.11
..
2019.11.11
A mexikói autópiac 2019-ben a legnagyobb visszaesést produkálta 2009 óta – írja az Automotive News....
2019.11.11
Norbert van Yperzeele Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.11.11
- A tervezett egyesülést követően is megtartaná összes autómárkáját a PSA Group és a Fiat Chrysler....
2019.11.11
- Jelentős többletet értek el a magyarországi lízingvállalatok, a kihelyezett összeg az év első....
2019.11.11
- Megnyílt az ingyenes InterRail-bérletprogram legújabb pályázati fordulója, amelynek keretében....
2019.11.11
 Az Aston Martin sportautógyártó adózás előtti veszteséget jelentett a szeptember végével záródott....
2019.11.11
Hónapról-hónapra változik a hangulat az európai autópiacon, az elmúlt hét hónap enyhe visszaesest....
2019.11.11
Kínában októberben már a 16. egymást követő hónapban csökkentek az autóeladások, és már negyedik....
2019.11.11
- Ketten meghaltak hétfőn a 42-es főúton Biharkeresztes és Mezőpeterd között, amikor két kamion....