Ford Mustang

A Paul Ricard versenypályán debütál Európában a Ford Mustang GT4

2017.10.12.

A Ford Performance egy különleges esemény alkalmával hozza el Európába a Ford Mustang GT4 modellt, ami október 14-15-én áll rajthoz a Paul Ricard pályán a FFSA Championnat De France GT GT4 European Series Southern Cup futamon.

A vállalat azért utaztatja át az autót Európába, hogy az itteni rajongók is megismerhessék a Ford Mustang GT4 tempóját, és hogy gyönyörködhessenek a legújabb, kifejezetten pályaversenyzésre tervezett Mustang szépségében és teljesítményében.

“Ha meg akarjuk mutatni a vásárlóknak, mit tud egy autó, akkor a legjobb, ha kivisszük egy versenypályára,” vélekedett Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. “Ez a szándékunk a Paul Ricard pályán is. A Ford Mustang GT4 már sikert aratott az USA-ban, most pedig itt az ideje, hogy a potenciális európai vevők is meglássák, mire képes ez a gép egy olyan híres aszfaltcsíkon, mint a Paul Ricard.”

A Ford Mustang GT4 már számos elismerést szerzett – attól a pillanattól kezdve, hogy pályára lépett az IMSA Continental Tire SportsCar Bajnokságon, ahol első két versenyén (Daytona, Sebring) pole pozíciót vívott ki, majd pedig győzelmet aratott a Sebring, Watkins Glen és Road America futamokon. Az autó a Pirelli World Challenge sorozat GTS kategóriájában is versenyez.

A Ford Performance most a veterán pilótát, Scott Maxwellt ülteti a volán mögé. Maxwell az autó fejlesztési munkáiban is részt vett, és az USA-ban győzelmet aratott a GT4-essel.

“Még sosem versenyeztem a Paul Ricard pályán, de már nagyon izgatottan várom, hogy lássam, mire képes itt az autó egy kemény küzdelemben,” nyilatkozta Maxwell. “Remek hely ez arra, hogy bemutassuk az autót az európai vásárlóknak, és ami ugyanilyen fontos: ez egy remek időszak arra, hogy a Ford egyre sikeresebbé váljon a motorsportban. Először ott volt nekünk a BOSS 302R, utána Shelby GT350R-C, most pedig a Mustang GT4. Jó érzés látni, hogyan erősödik világszerte a Ford – és nemcsak a személyautó-eladásokban, hanem a versenypályákon is.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.10.20
Anno 1949-ben mutatták be a VW Typ2-t, azaz a Volkswagen Transporter kishaszon-járművet. Jóllehet a....
2017.10.20
- Autóbusz és személyvonat ütközött össze a kónyi vasúti átjáróban pénteken; a balesetben hárman....
2017.10.20
Kigyulladt egy gépjármű Gyöngyös közelében - a rendőrség kéri az autóvezetők türelmét! ..
2017.10.20
Megkezdődött az új Scania Heavy Tipper nehézsúlyú billenőplatós jármű értékesítése a bányaipari....
2017.10.20
- Szeptemberben két százalékkal csökkent a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai....
2017.10.20
- Jelentős vasúti beruházások indulnak a jövő év elején, amikor kezdetét veheti a Százhalombatta-....
2017.10.20
Az előző év azonos időszakához képest a 2017-es év első kilenc hónapjában az értékesítés 3%-os....
2017.10.20
 - Kína öt százaléknyi részesedést tervez vásárolni a Saudi Aramco szaúdi olajipari cégből, de az....
2017.10.20
- A saját termelésében is használt egyedi célgépek gyártásával bővítené tevékenységét a főként....
2017.10.19
A politika egyértelműen megmutatta az irányt: villamosítás minden áron, minden szinten, kisautótól....