Forma 1

Verstappen: Lassúak vagyunk!

2017.07.16.

Bár a szerencse fordult a szombati kvalifikáció során és ezúttal a holland csapattársának, az ausztrál Daniell Ricciardonak okozott kellemetlen perceket a technika, a holland mégsem érzi úgy, hogy részéről minden rendben lenne. A fiatal pilóta közvetlenül a Ferrari és a Mercedes autói mögül indul, ami mindenképpen szép teljesítmény, de a holland nem érezte tökéletesnek az autó egyensúlyát. 

A futamig persze lehet javítani az autó egyensúlyán, amivel az egész hétvége során problémák voltak, de a valódi probléma az erőforrás. "Persze mindig harcolunk, de azt gondolom, túl lassúak vagyunk", összegezte az ifjú titán. Red Bull - Max Verstappen

Helmut Marko pozitívabban látja a helyzetet, bízik benne, hogy egy kis szerencsével, okos taktikával vagy éppen egy esős futammal feljuthatnak a dobogóra. "Nedves pályán egészen elöl vagyunk, de szárazon sokat vesztünk, különösen a kettes szektorban, ahol bár vannak kanyarok, mindenki padlógázzal megy, így különösen feltűnő a hátrányunk", vélekedett az egykori Le-Mans győztes. F1fanatic.com

Daniel Ricciardo az utolsó előtti helyről indul, autójában eleve cserélni kellett a váltót, ami öt rajthelyes büntetést jelentett, de a kvalifikáció során meg is állt alatta az autó. Helmut Marko az ő helyzetét is megpróbálta pozitívabban tálalni, de persze ez nem segíti az ausztrál pilótát: "A versenyt Alonso ellen megnyertük, így végülis csak utolsó előttiek vagyunk", viccelődött az osztrák. Persze nehéz is lett volna Alonso mögött végezni, a spanyol pilóta 30 rajthelyes büntetésével kibérelte magának az utolsó helyet a kvalifikáció során.

Hogy Verstappen feljut-e a dobogóra kérdéses, ahogy az is érdekes lehet, mit tud kihozni a helyzetből Ricciardo. Legkésőbb délután 4 óra körül kiderül.A cikk forrása Formel1.de cikke.  

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.11.24
Az Y és Z generáció nem csak közlekedési szokásaiban más, mint elődei. Máshogy közlekedünk, más....
2017.11.24
- Egymilliárd forintos beruházással megduplázta nagygépes CNC megmunkálási kapacitását a....
2017.11.24
A helyszíni szemle idejére lezárják a József körutat a Blaha Lujza tértől a Petőfi híd irányába. ..
2017.11.24
Halász Géza Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.11.24
Egyedi megrendelésére gyártja le egy kis brit karosszériaépítő cég a puttonyos Model S-t. ..
2017.11.24
- A világbajnok brit Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es világbajnokság Abu-Dzabi....
2017.11.24
- A japán Kyodo hírügynökség belső vállalati forrástól kapott tájékoztatást idéző értesülése....
2017.11.24
A magyar rendőrök az olasz hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei....
2017.11.24
Emlékeztek a CB 750-re 1969-ből? Ez volt az első négyhengeres japán big bike. Ma a....
2017.11.24
- Sebatian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es világbajnokság Abu-Dzabi Nagydíjának pénteki első....