Forma 1

Verstappen: Lassúak vagyunk!

2017.07.16.

Bár a szerencse fordult a szombati kvalifikáció során és ezúttal a holland csapattársának, az ausztrál Daniell Ricciardonak okozott kellemetlen perceket a technika, a holland mégsem érzi úgy, hogy részéről minden rendben lenne. A fiatal pilóta közvetlenül a Ferrari és a Mercedes autói mögül indul, ami mindenképpen szép teljesítmény, de a holland nem érezte tökéletesnek az autó egyensúlyát. 

A futamig persze lehet javítani az autó egyensúlyán, amivel az egész hétvége során problémák voltak, de a valódi probléma az erőforrás. "Persze mindig harcolunk, de azt gondolom, túl lassúak vagyunk", összegezte az ifjú titán. Red Bull - Max Verstappen

Helmut Marko pozitívabban látja a helyzetet, bízik benne, hogy egy kis szerencsével, okos taktikával vagy éppen egy esős futammal feljuthatnak a dobogóra. "Nedves pályán egészen elöl vagyunk, de szárazon sokat vesztünk, különösen a kettes szektorban, ahol bár vannak kanyarok, mindenki padlógázzal megy, így különösen feltűnő a hátrányunk", vélekedett az egykori Le-Mans győztes. F1fanatic.com

Daniel Ricciardo az utolsó előtti helyről indul, autójában eleve cserélni kellett a váltót, ami öt rajthelyes büntetést jelentett, de a kvalifikáció során meg is állt alatta az autó. Helmut Marko az ő helyzetét is megpróbálta pozitívabban tálalni, de persze ez nem segíti az ausztrál pilótát: "A versenyt Alonso ellen megnyertük, így végülis csak utolsó előttiek vagyunk", viccelődött az osztrák. Persze nehéz is lett volna Alonso mögött végezni, a spanyol pilóta 30 rajthelyes büntetésével kibérelte magának az utolsó helyet a kvalifikáció során.

Hogy Verstappen feljut-e a dobogóra kérdéses, ahogy az is érdekes lehet, mit tud kihozni a helyzetből Ricciardo. Legkésőbb délután 4 óra körül kiderül.A cikk forrása Formel1.de cikke.  

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.04.22
Új helyszínek, új autók, új szabályok és régi-új pilóták teszik még színesebbé a Formula-E....
2018.04.22
Az SMG két fejlesztést hajt végre Túrkevén, összesen mintegy 8 milliárd forint értékben, ehhez....
2018.04.22
Meghalt egy motoros Pécs határában vasárnap délután - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság....
2018.04.22
Marian Avramescu Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.04.22
Az Audi A5-ös csúcsmodellje immáron Sportback kivitelben is elérhető az USA-beli és kanadai....
2018.04.22
Jóllehet a lakosság továbbra sem támogatja az ágazati tiltakozásokat, az Air France francia....
2018.04.22
Megkezdődött a dunai hajózási szezon - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni....
2018.04.22
E heti rajzunk készítője Gaál Tibor T-boy, rajzának címe:  Vigyázz, kész, rozsda! ..
2018.04.22
Tóbiással és Balambérral ismét találkozhattatok a Városligetben a Rendőr és Katasztrófavédelmi....
2018.04.22
A cseh repülőgépgyártó cég, az Az Aero Vodochody azt tervezi, hogy az elkövetkező 10-15 évben 26....