Forma 1

Verstappen: Lassúak vagyunk!

2017.07.16.

Bár a szerencse fordult a szombati kvalifikáció során és ezúttal a holland csapattársának, az ausztrál Daniell Ricciardonak okozott kellemetlen perceket a technika, a holland mégsem érzi úgy, hogy részéről minden rendben lenne. A fiatal pilóta közvetlenül a Ferrari és a Mercedes autói mögül indul, ami mindenképpen szép teljesítmény, de a holland nem érezte tökéletesnek az autó egyensúlyát. 

A futamig persze lehet javítani az autó egyensúlyán, amivel az egész hétvége során problémák voltak, de a valódi probléma az erőforrás. "Persze mindig harcolunk, de azt gondolom, túl lassúak vagyunk", összegezte az ifjú titán. Red Bull - Max Verstappen

Helmut Marko pozitívabban látja a helyzetet, bízik benne, hogy egy kis szerencsével, okos taktikával vagy éppen egy esős futammal feljuthatnak a dobogóra. "Nedves pályán egészen elöl vagyunk, de szárazon sokat vesztünk, különösen a kettes szektorban, ahol bár vannak kanyarok, mindenki padlógázzal megy, így különösen feltűnő a hátrányunk", vélekedett az egykori Le-Mans győztes. F1fanatic.com

Daniel Ricciardo az utolsó előtti helyről indul, autójában eleve cserélni kellett a váltót, ami öt rajthelyes büntetést jelentett, de a kvalifikáció során meg is állt alatta az autó. Helmut Marko az ő helyzetét is megpróbálta pozitívabban tálalni, de persze ez nem segíti az ausztrál pilótát: "A versenyt Alonso ellen megnyertük, így végülis csak utolsó előttiek vagyunk", viccelődött az osztrák. Persze nehéz is lett volna Alonso mögött végezni, a spanyol pilóta 30 rajthelyes büntetésével kibérelte magának az utolsó helyet a kvalifikáció során.

Hogy Verstappen feljut-e a dobogóra kérdéses, ahogy az is érdekes lehet, mit tud kihozni a helyzetből Ricciardo. Legkésőbb délután 4 óra körül kiderül.A cikk forrása Formel1.de cikke.  

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.02.20
A 2017-es modellév egyik legnagyobb és leginkább várt újdonsága az X-ADV volt. A koncepció,....
2018.02.20
A környezetbarát hibrid autói mellett motorsport hagyományairól ismert Toyota versenyistállója, a....
2018.02.20
Kínában jelentősen, több mint 7 százalékkal emelkedett az új személyautók eladása januárban -....
2018.02.20
Mykola Kapusta Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.02.20
„A Red-Bull autója az egyik legjobb az egész mezőnyben”, szögezi le Max Verstappen a Motorsport-....
2018.02.20
A Lexus március 6-án tartja az új UX crossover világpremierjét, mellette a három üléssoros,....
2018.02.20
- Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft., a....
2018.02.20
A versenygép. ..
2018.02.20
- Nem közlekedhettek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek a 82-es főúton Veszprém és....
2018.02.20
A Peugeot 2018 első félévében is folytatja technológiai offenzíváját. A 308-at már eddig is nagyra....