Tóbiás és Balambér – Indul a labdajáték | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér – Indul a labdajáték

2016.09.24.

Beköszöntött az ősz, amikor nemcsak az iskolai tanórák veszik kezdetüket, hanem az a sok remek móka is, ami ezzel együtt jár. Tóbiás és Balambér sok kisgyermekhez hasonlóan szereti a labdajátékokat, mert közben mindig jókat mókáznak a barátaikkal. Kedvencük a foci, mert nincs hozzá szükség másra, csak egy labdára. Ráadásul akkor is tudnak játszani, ha kevesen vannak és akkor is, ha többen. Barátaikkal ma elmennek a közeli parkba játszani egy rangadót. Mire figyelnek játék közben?

Tóbiás és Balambér kedvenc labdajátéka a foci

Tóbiásnak és Balambérnak remek ötlete támadt! Mivel hétvégén Édesanya elviszi őket a parkba, megbeszélték a barátaikkal, hogy tartsanak velük, és focizzanak egy nagyot a szabad levegőn. Mikor eljött a vasárnap, a kiskutyák izgatottan fogyasztották ebédjüket, hiszen tudták, utána találkoznak a barátaikkal és indul a nagy labdajáték. Ebéd után segítettek Édesanyának lepakolni az asztalt, majd bementek a szobájukba átöltözni. Kedvenc mezüket vették fel, Tóbiás pedig odaadta lábszárvédőjét kisöccsének, hogy megvédje lábát, ha véletlen valaki megrúgná. Előkeresték focilabdájukat is, majd szóltak Édesanyának, hogy indulásra készen állnak. Édesanya addigra elkészített fiacskáinak egy-egy szendvicset is, és a kulacsukba vizet is öntött, nehogy kiszáradjanak a sok mozgás közben.

- Rendben, indulhatunk! – mondta Édesanya, miután mindent bepakoltak a hátizsákba.

- Balambér, a labdát út közben ne pattogtasd, mert kigurulhat az útra, és az veszélyes! – intette óvatosságra kicsinyét Édesanya.

- Figyelni fogok, a kezemben erősen fogom a labdát végig – mondta szófogadón Balambér.

Focizni jó!

A park előtt találkoztak barátaikkal, akik már mind ott várták Tóbiást és Balambért. Velük már teljes volt a csapat, elindultak a parkban lévő nagy zöld területre, ami kiválóan alkalmas focizni. Egy baj volt csak:

- De nincs kapu! Most mihez kezdünk? – kérdezte szomorúan Balambér.

- Hát csinálunk magunknak! – mondta Bendegúz, Tóbiásék egyik barátja. – Ugye ti is hoztatok kulacsot?

- Persze, nálunk is van – mondták a többiek kórusban.

- Akkor kérlek, adjatok 4 kulacsot. Ezekkel jelöljük ki a két kapu széleit. A közöttük lévő területre kell berúgni a labdát. Jó lesz így?

- Ez szuper ötlet! – lelkendezett a kis csapat.

Focizni nem csak jó időben lehet

Miután kijelölték a pályát, kialakították a két csapatot, majd kezdetét vette a rangadó. A gyerekek ügyesen cseleztek és passzolták csapattársuknak a labdát. Balambér volt a legfiatalabb közülük, ő most játszott először csapatban. Ezelőtt csak otthon gyakorolt és néha a szüleivel játszottak. Most ügyesen futott a labdával, egyszer azonban elmérte a rúgást: túl erősen rúgott a labdába, ami így kigurult a járókelők közé. Ott viszont kicsit lejtett az út, így a labda megindult az utcára, ahol már forgalom is volt.

Édesanya odakiáltott fiacskájának, aki azonnal futásnak eredt, hogy visszahozza a labdát:

- Lassan, Balambér, ne rohanj ki az útra, még elüt egy autó!

- Jaj, igaz! – torpant meg Balambér a járdán. – Milyen buta vagyok, hogy majdnem kiszaladtam az útra!

- Szerencsére nem történt baj, most pedig jól megjegyzed, és így legközelebb sem fordul elő – nyugtatta meg csemetéjét Édesanya, aki már utolérte Balambért.

Kézen fogta fiacskáját, körülnéztek, majd együtt mentek ki az útestre, hogy visszavigyék a labdát és folytatódjon a játszma. Amikor visszaértek, rögtön játékba lendültek és majdnem sötétedésig játszottak.

A játék végére mindenki jól elfáradt, pihegve ültek le a padra, hogy megegyék a szendvicseket, amiket szüleik pakoltak nekik az útra. Ezután elköszöntek egymástól és hazaindultak.

Foci a családdal

A fociban az a legjobb, hogy jóidőben kint, rossz időben pedig bent is tudtok játszani. Ráadásul passzolgatni akkor is tudtok egymásnak, ha csak ketten vagytok, négyen pedig már csapatban is játszhattok, de akár az egész osztály is beszállhat a játékba. Otthon a szülőkkel is remek csapatot alakíthattok ki, sőt, családi rangadót is szervezhettek. Játsszatok kedvetekre!

Neked is tetszett Tóbiás és Balambér kalandja? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.04.23
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. április 23-án 14 órakor Abony....
2018.04.23
A főbb európai piacokon a legtöbb használt autót magában foglaló tranzakció magánszemélyek között....
2018.04.23
- Daniel Craig Aston Martin márkájú Bond-autója 468 500 dollárért (118,4 millió forint) kelt el egy....
2018.04.23
- Súlyos közúti baleset történt Észak-Koreában, amelyben sok kínai turista vesztette életét - írta....
2018.04.23
- Az autózás elektromosítása jegyében nyílik meg Pekingben a világ legnagyobb autóipari kiállítása....
2018.04.23
- Új életre keltették a híres Queen Elizabeth 2 luxus óceánjárót, vízen lebegő szállodaként....
2018.04.23
 A HoppyGo platform és a cseh Leo Express szállítási vállalat SmileCar mobilitási szolgáltatójának....
2018.04.23
A Lánchíd felújításáról, valamint a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós....
2018.04.23
A spanyol nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriája, a MotoGP versenyét....
2018.04.23
Közlekedési balesetben 9 személy vesztette életét, 52 súlyos és 125 könnyű sérüléssel végződött -....