Gyártók

A Škoda megkezdte a Rapid Spaceback sorozatgyártását

2013.08.21.

Hivatalosan is kezdetét vette a Škoda új alsó-középkategóriájú ferdehátú kompakt modelljének sorozatgyártása. Az új modell világpremierje a Frankfurti Autószalonon (IAA) lesz. A Škoda Rapid Spaceback európai piaci bevezetése októberben indul.

A Rapid Spaceback már a nyolcadik gyártáskezdés ebben az évben a cseh gyártó számára. „Köszönet az egész csapat számára, a termelés, a tervezés, a gyártás a logisztika és a minőségbiztosítás területein egyaránt, akik mindannyian óriási munkát végeztek annak érdekében, hogy a Škoda számára e rendkívül fontos modell gyártása a legjobb minőségben és a meghatározott időpontban biztonságosan megkezdődhessen" - hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, a Škoda igazgatótanácsának termelés és logisztika területeiért felelős tagja.

Az új modell gyártására tett előkészületek során a Mladá Boleslav-i gyárat bővítették, így például új hegesztő robotokat szereltek fel a gyári szabadságolások ideje alatt.

A Rapid Spaceback gyártása egy gyártósoron folyik a jelenlegi Fabia modellel. A Škoda Mladá Boleslavban gyártja az Octavia, az Octavia Combi és a Rapid modelljeit is.

A Škoda a Rapid Spaceback-kel bővíti tovább modellpalettáját, amely a Škoda Fabia és a Škoda Octavia közötti piaci rést hivatott betölteni. A cseh gyártó először kínál olyan kompakt modellt, mely a Škoda praktikus tulajdonságait ötvözi a kedvelt ferdehátú formával. Jellegzetes Škoda modellként a Rapid Spaceback bőséges térkínálattal, „Simply Clever” ötletek sokaságával, csúcsszínvonalú biztonsággal, kedvező üzemanyag-fogyasztással és kiváló ár/érték-aránnyal érkezik a piacra. Dinamikusan friss formavilágával a Škoda Rapid Spaceback elsősorban a fiatalabb vásárlóközönséget szólítja meg.

Az új Octavia és Octavia Combi, illetve a Rapid és Rapid Spaceback modellek gyártására tett előkészületek során a Mladá Boleslav-i gyár többek között új karosszéria- és teljesen automatizált beltér fényező részleggel és a legkorszerűbb présüzemmel bővült. Áprilisban elkészült a Škoda új, rendkívül korszerű logisztikai raktárbázisa, amely az eddigieknél jóval gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban elégíti ki a jármű- és motorgyártás alkatrészigényét.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.09
Nem csak a modern szuperkocsik találhatóak a futballcsillagok „istállóiban”. David Beckham....
2020.07.09
Ramiro Zapata Kolumbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.09
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint nagyjából szeptember környékén....
2020.07.09
Kísérleti Motorgyártó Központ nagy tapasztalattal: tíz éve támogatja a győri Kísérleti Motorgyártó....
2020.07.09
A Bentley Motors Roóz Balázst jelölte ki azonnali hatállyal a vállalat új európai regionális....
2020.07.09
Akár háromszázharminchét kilométeres tisztán elektromos hatótáv (WLTP1-ciklus szerint). Nulláról....
2020.07.09
 Kia bemutatta EcoDynamics+ Hybrid 48V-os dízelelektromos hajtásláncát Ceed-sorozatban  ..
2020.07.09
A Magyar Suzuki Zrt. az Esztergomban gyártott Vitarát benevezte az Év Magyar Autója 2021 díjra, de....
2020.07.09
Különleges fényezéssel, átdolgozott belső térrel, tökéletesített vezetőtámogató technológiákkal,....
2020.07.09
Az elmúlt években jelentős mértékben fejlődtek és változtak az ipari szabványok és igények. Ezek....