elektromos járművek

2019 nagyon várom járművei

2019.01.23.

Az évek óta tartó gazdasági konjuktúra jól láthatóan meghozta a gyártók kedvét és bátorságát, hogy tervezőik, marketingeseik fantáziáját szabadjára engedve idén is újdonság dömpinggel kápráztassák el a nagyérdeműt. 

A nagy német autós portálok szinte havonta neki veselkednek, hogy összeszedjék az összes érkező új modellt, modell változatot, sőt mostanában egyre gyakrabban új márkákat is. Ezek az összesítések 160-170 körüli újdonságról adnak hírt, ami szinte kezelhetetlenül nagy mennyiség ahhoz, hogy szakszerűen feldolgozva beszámoljunk róluk. Én is csak arra vállalkozom, hogy egy szűk csokorba szedjem azokat a 2019-es újdonságokat amelyek az én női szememmel nézve különlegesen érdekesek, vonzóak, várhatóan trend és divatformálóak lehetnek az autóiparban. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Az első jármű amit olvasóim figyelmébe ajánlanék, nem négy, hanem két kerekű. A szakértők egybe hangzóan azt jósolják a két kerekűek Teslájáról, vagy egy másik hasonlat szerint a robogók iPhonjáról van szó. Magyarországon még csak ismerkedünk a furán, rövid NIU márkanévvel, amely egy rendkívül innovatív befektető csoport kínai start-up-jából nőtte ki magát a robogópiac már ma is fontos szereplőjévé. Receptjük egyszerűnek és nagyszerűnek tűnik: letisztult, jövőbe mutató formák, divatos színek, futurisztikus megoldások. Okos robogók természetesen villanyhajtással, amit - nem kockáztatva - a Bosch-ra bíztak. Gyors töltés, okos telefon applikációk és egyszerű kezelhetőség. Könnyen lehet a villany korszak Vespája érkezett meg Európába és az idei évtől Magyarországra is. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Áttérve a négykerekűekre szintén Ázsiából érkezik az a villanyautó, amit nem csak én, de az egész szakma megkülönböztetett kíváncsisággal vár. Mert bár a Honda Urban EV modelljének technikai paraméterei és végleges utcai verziójának formája még mindig ismeretlen, az idei évre igért villanyautó jól láthatóan divatatombombát fog ledobni az elektromos hajtású járművek design világába. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Még mindig maradjunk Ázsiában. A belső égésű motorral szerelt változataiban is rendkívül csinos Hyundai Kona elektromos változatáról sokan - szerintem joggal - úgy írtak mint a Teslák és a Nissan Leaf egyik kihívójáról. Idén, az E-Kona mellé megérkezik a konszern másik márkájának a KIA-nak rögtön két elektromos SUV-ja. A KIA E-Soul és E-Niro nyílvánvalóan a konszern társhoz hasonló parádés műszaki paraméterekkel és e mellé formabontó egyedi külsővel érkezik. Különösen az új KIA Soul villany verzióját várom nagyon. Mert már maga a Soul is üde, különc színfoltja az uniformizált globális autóiparnak. Az elektromos verzió - immáron második generációja - nem csak trendivé, hanem öková is varázsolja a koreaiak kedves és praktikus guruló bűvös kockáját. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Végül, de nem utolsó sorban két idén érkező Fordot említenék képzeletbeli kedvenc listámról. Az idén megújuló és immáron Európában is elérhetővé váló Explorert és a Ranger pick-up Raptor becenevű csúcsverzióját. A Ford ezzel a két újdonsággal házhoz hozza nekünk az autóipar igazi amerikai életérzését, de úgy, hogy miközben a forma hamisítatlanul dögös marad, a műszaki tartalom jelentősen környezettudatosabbá válik. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.26
Június elsejétől a Jaguar Land Rover nyitrai üzemében is két műszakosra növelik a gyártást -....
2020.05.26
Megrendült a világunk, megrendült a világképünk. Az élet és a világgazdaság valamennyi területe....
2020.05.26
Története legnagyobb szoftverfrissítési akciójába kezd a BMW, több, mint 500.000 jármű szoftverét....
2020.05.26
Dariusz Dabrowski Lengyelországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.05.26
A japán szaksajtó szerint hamarosan egy karakteres modell, a tavalyi LQ tanulmányautó....
2020.05.26
Hazai finanszírozásból, mintegy 3,2 milliárd forintból felújítják a Mezőhegyes és az M43-as....
2020.05.26
Az első példányok októberben érkezhetnek hazánkba: a modell induló ára 40,9 millió forint. ..
2020.05.26
Sikertelen volt Richard Branson brit milliárdos cége, a Virgin Orbit első rakétafellövési kísérlete....
2020.05.26
A koronavírus megjelenése mindent felforgatott és gyakorlatilag teljes mértékben uralja a híreket.....
2020.05.26
Az új 5-ös limuzin, az új 5-ös Touring és az új 6-os Gran Turismo is a digitális térben tartja....