BRP

2026-ra elektromos jet-ski, motor és gokart

2021.05.15.

A Bombardier Recreational Products (BRP) a legendás Rotax motorok gyártója 300 millió dollárt fektet be a következő öt évben a meglévő termékcsalád elektromosítására 2026 végéig.

Az első terméket várhatóan a következő két évben mutatják be a piacon, ezt követi az összes többi termékcsalád gyors bevezetése. Mint ismeretes a BRP a jet-skik, quadok, homokfutók és gokartok valamint hószánok gyártásában, a világ egyik legnagyobb szereplője, így fejlesztéseik alapjaiban határozzák meg e termékek világpiacának alakulását. 

Az autoszektor.hu megtudta: a BRP házon belül fejleszti Rotax moduláris elektromos erőátviteli technológiáját, amelyet minden termékcsaládra alkalmaznak. A kanadai-osztrák cég európai fejlesztő központja az ausztriai Wels városa mellett található. 

A tervek szerint a BRP létrehoz egy elektromos járműfejlesztő központot Kanadában, amely az „energia oldalra” fog összpontosítani: a töltőre és az akkumulátorra, valamint a járműbe történő teljes integrációra. Emellett Ausztriában egy második fejlesztési pólusra helyezik a hangsúlyt, amely „nyomatékoldalon”: az inverter és a nagy teljesítményű villanymotor tökéletesítését szolgálja.

A BRP jelenleg is aktívan toboroz EV (Electric Vehicle - elektromos járm űvek) szakértői csoportjának bővítésére. A tervek megvalósulása esetén a legendás Rotax motor márka akár a villanyhajtások terén is a belső égésű motorok fejlesztése során elért eredményeit ismételheti meg. Így akár a szomszédos Ausztria lehet Európa egyik villanymotor gyártó nagyhatalma. 

 
„Mindig is azt mondtuk, hogy a villamosítás nem a„ ha”, hanem a „mikor” kérdése volt. Ma már nagyon izgatottan várjuk, hogy bemutassuk a piacformáló termékek szállítási tervének további részleteit, amelyek új elektromos lehetőségek kínálatával fokozzák a fogyasztói élményt. ”- mondta José Boisjoli, elnök-vezérigazgató. "Kihasználjuk mérnöki tudásunkat és innovációs képességeinket, hogy meghatározzuk az elektromos meghajtású termékek fejlesztésének legjobb stratégiáját" - tette hozzá.

Számos koncepció kidolgozása és értékelése után a BRP merész döntést hozott a Rotax moduláris elektromos powerpack technológiájának fejlesztéséről, amelyet minden termékcsaládra kihasználva javítják a fogyasztói élményt új elektromos lehetőségek kínálatával. Ennek elérése érdekében a BRP kibővíti Rotax elektromos erőforrás-fejlesztési infrastruktúráját az ausztriai Gunskirchenben, és létrehozza a BRP Electric Vehicle Development Center-t is, amely szülővárosában, a kanadai Quebecben, Valcourt-ban található. Ez a létesítmény a legkorszerűbb berendezéseket fogja tartalmazni, beleértve számos kifinomult próbapadot és fékpadot, valamint egy ultramodern robotizált cellát az elektromos akkumulátorok számára.

"Örömmel tölt el minket az EV-szakértői központunk létrehozása, lépéseket téve a villamosítás világában" - mondta Bernard Guy, a globális termékstratégia alelnöke. " Az EV csapatunk szakértői érezni fogják az induló környezet mozgékonyságát, de hasznot húznak a BRP pénzügyi forrásaiból és a legmodernebb berendezésekből a házon belüli technológiánk megtervezéséhez" - tette hozzá.

A BRP elektromos fejlődése

2019 elején a BRP megvásárolta az elektromos motorkerékpár-gyártó Alta Motors eszközeit, és kereskedelmi forgalomba hozta a Rotax Sonic E-Kartot, amely jelenleg az ausztriai Linzben, a Rotax MAX Dome-ban működik. Néhány hónappal később e-koncepciókat mutatott be a Club BRP 2019-en, hogy bepillantást nyújtson abba, hogy mit hozhat a jövő mind a jelenlegi termék családjainak, mind más potenciális szegmenseknek. A BRP az évek során számos akkumulátoros, hibrid-elektromos, sőt üzemanyagcellás-elektromos járművet gyártott. A mai bejelentés a BRP elektromos útját tovább helyezi a középpontba, világos elképzeléssel és határozott tervekkel állítja forgalomba elektromos termékeit.

Arról, hogy mekkora globális gyártókapacitást és milyen szerteágazó termékpalettát kínál a BRP érdemes megjegyezni, hogy a cég világszerte vezető szerepet tölt be a motoros járművek, a meghajtó rendszerek és a hajók világában, amely több mint 75 éves találékonyságra és intenzív fogyasztói figyelemre épül. Az iparág vezető és megkülönböztető termékeink portfóliójába tartoznak a Ski-Doo és Lynx motoros szánok, Sea-Doo vízi járművek, Can-Am terepjárók és közúti járművek, Alumacraft, Manitou, Quintrex csónakok és Rotax tengeri meghajtórendszerek, valamint Rotax motorok gokartok és szabadidős repülőgépek. Termékvonalainkat dedikált alkatrészekkel, kiegészítőkkel és ruházati üzletággal egészítjük ki, hogy teljes mértékben javítsuk a vezetői élmény. Éves 6 milliárd dolláros értékesítéssel több mint 130 országból globális munkaerőnk több mint 14 500 vezérelt, találékony emberből áll.

A Ski-Doo, Lynx, Sea-Doo, Can-Am, Rotax, Evinrude, Manitou, Alumacraft, Telwater és a BRP logó is a Bombardier Recreational Products Inc. vagy leányvállalatainak védjegyei.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.24
A legsikeresebb európai autó fél évszázados történelme eddig nyolc nemzedéket ölel fel. ..
2024.04.24
Egy külföldi turistabuszba hajtott hátulról egy energiaitalt szállító kamion az M1-es autópályán, a....
2024.04.24
- A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós....
2024.04.24
A Ford 1965 példányt fog gyártani a Mustangból a debütálás évének emlékére ..
2024.04.24
A bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé....
2024.04.24
A második napon, péntek délután már csúcsra járt a HUMDA Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási....
2024.04.24
Két, egymástól független flottapiaci szavazáson a Toyota Professional három típusa ért el....
2024.04.24
Keddről szerdára virradó éjjel egy személyautó megcsúszott a tiszai Huszár Mátyás rakparton és....
2024.04.24
Bár az elektromos autók iránti kereslet továbbra is növekszik, a növekedés üteme közel sem olyan....
2024.04.24
Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti csomópontnál....