Scania

23 új Scania hulladékgyűjtő tehergépkocsi állt munkába

2015.12.01.

Majoros Róbert, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a miskolci városházán tartott sajtótájékoztatón ünnepélyes keretek között átvette 23 új Scania hulladékgyűjtő tehergépkocsi kulcsát Pfliegler Pétertől, Miskolc megyei jogú város alpolgármesterétől. A korszerű és változatos kialakítású járművek 37 településen mintegy 250 ezer ember szolgáltatását látják majd el.

Miskolc és 36 környező település önkormányzata 2013. augusztus 1-jén hozta létre a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-t (MiReHuKöz Nonprofit Kft.), amely eddig bérelt járművekkel végezte tevékenységét. Ezeket most egy közbeszerzési pályázat útján újakra cserélték, mely során 23 darab Scania gyártmányú tehergépkocsi került beszerzésre.

A pályázatot megnyerő beszállító elsősorban a kimagasló használati értékek, az össztömeg és a motorteljesítmény széles körű társítási lehetőségei, valamint az Euro 6 normát a lehető legegyszerűbb módon teljesítő „csak SCR-es” motorok miatt választotta a Scaniát a hulladékgyűjtő tehergépkocsik alapjárműveként. Egyes modelleknél nagy össztömeg mellett kis teljesítményre, míg másoknál kis össztömegre, de nagy teljesítményre volt szükség, esetenként összkerékhajtással kiegészítve, az alkalmazási terült sajátosságainak megfelelően, és a griffes gyártó erre maradéktalanul tudott megoldást kínálni.

Így a 23 új Scania gépkocsi között G 360 6x2*4 tömörítős, G 320 4x2 tömörítős, P 410 4x4 tömörítős, P 410 4x4 kétkaros konténeremelős és P 410 6x2*4 egykaros konténeremelős, rakodódarus modellek egyaránt szerepelnek. A tömörítős hulladékgyűjtő felépítmények a Geesinknorba, míg a konténeremelősök a Hyva holland gyártók termékei. Az összkerékhajtású kivitelek kézi sebességváltót kaptak, míg a többi járműben Opticruise automatizált váltó dolgozik. A tömörítő felépítményes modellek házhoz menő szelektív és hagyományos rendszerű hulladékgyűjtési feladatokat látnak el a lakosság számára, a konténeremelősök elsősorban közületeket szolgálnak ki. A 4x4-es járművekre azért volt szükség, mert téli útviszonyok esetén Miskolc bizonyos területeit csak ezek tudják biztonságosan megközelíteni. A 4x4-es konténeremelős gépkocsikat pedig télen a közutak síkosságmentesítésére is bevetik majd.

A próbaüzem tapasztalatai szerint a gépkocsivezetők elégedettek az új Scaniákkal, vezetőbarát, könnyen kezelhető járműveknek tartják ezeket, továbbá dicsérik a jó kilátást a fülkéből, a könnyen áttekinthető műszerfalat és a kiváló manőverezőképességet. Ezek különösen fontos szempontok a városi hulladékgyűjtés során.

„A Scaniával kötött megállapodásunk értelmében szükség esetén egy szervizautó kimegy a helyszínre a hulladékgyűjtő tehergépkocsihoz. A mi járműveink feladatainak ellátásához rendkívül fontos a maximális rendelkezésre állás, és úgy látjuk, hogy a Scania mindent elkövet ennek biztosításához. A gépjárművek előkészítése során nagyon elégedettek voltunk a tiszaújvárosi márkaszerviz gyorsaságával és rugalmasságával, ami előrevetíti, hogy a későbbiekben is hasonlóan kiváló lesz az együttműködésünk. Megfontoljuk majd a Scania Flottakezelési Szolgáltatások igénybe vételét.” – mondta Majoros Róbert.

„Fontos ededmény a Scania Hungária Kft. számára, hogy a Miskolc Térségi Konzorcium nevében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint gesztor önkormányzat közbeszerzési pályázatán a mi alvázunkkal induló beszállító tett nyertes ajánlatot, így számos egyéb projekt után most további bizonyítási lehetőséget kaptunk a hulladék gyűjtő és kezelő szakmán belül arra, hogy járműveink ismertségét növeljük, rátermettségét bizonyíthassuk és  üzemeltetési előnyeinket megmutathassuk. Magyarországon néhány évvel ezelőtt értünk el először sikereket a kommunális szegmensben, és most külön örülünk, hogy egy ilyen jelentős darabszámú flottát tudtunk értékesíteni, ráadásul az ország egyik legnagyobb városának, illetve térségének. Reméljük, hogy ez a járműpark referenciaként szolgál majd más régiók számára is.” – fűzte hozzá Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.20
A magyar jet-ski válogatott tagjai előkelő helyről várják a péntektől vasárnapig zajló Magyar....
2024.07.20
Nem szépek. Sőt, némelyik kifejezetten csúf, de kedves darabjai az autótörténelemnek. ..
2024.07.20
A vállalat elektromos meghajtású, teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladásai 41....
2024.07.20
Kalle Rovanperä 15,7 másodperces előnyre tett szert a helyiek fordos kedvencével, Mārtiņš Sesksszel....
2024.07.20
Tippek a helytakarékos pakoláshoz. ..
2024.07.20
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő....
2024.07.20
A Lamborghini Köln most egy új szalonban köszönti a márka vásárlóit és barátait, és lenyűgöző....
2024.07.20
Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában....
2024.07.20
Az Apollo Tyres a háromszoros Formula–1-futamgyőztes Giancarlo Fisichellát kérte fel, hogy....
2024.07.20
A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer....