Rally Hungary

28 ERC1 pilóta a Rally Hungary nevezési listáján

2024.04.13.

Hazánkban még soha nem látott színvonalú rali mezőny gyűlt össze a V-Híd Rally Hungary-re, amit idén Veszprém környékén rendeznek meg.

Európa egyik legnagyobb egybefüggő lőtere világszinten különleges helyszínnek számít talaja és elhelyezkedése miatt. Felülről a Bakony öleli körbe, délről pedig a Balaton, miközben olyan városok szegélyezik, mint Veszprém vagy Várpalota. Amitől pedig még különlegesebb ez a zord, de mégis rendkívül szerethető terület, hogy a legjobb autóversenyek helyszíne, most pedig olyan mezőny volt végighaladni rajta, amilyenre még sosem volt példa. Idén ugyanis itt rendezik a Rally Hungary, azaz a Rally Európa-Bajnokság hazai fordulóját, ami évzáróból évnyitóvá avanzsált 2024-re.

Nem csoda tehát, hogy itt még nem látott méretű és színvonalú nemzetközi top mezőny gyűlt össze a Rally Hungary-re. Mintegy 28 ERC1 nevezés érkezett be, és mintegy öt gyártó Rally2-es autója képviseli majd magát az élmezőnyben, köztük olyan nevekkel, mint az egykori WRC pilóta, tavalyi ERC-bajnok és új-zélandi legenda Hayden Paddon, vagy a korábban szintén világbajnoki szinten bizonyító Mads Östberg, aki idén a bajnoki címért fog küzdeni. De lesz még pilótapáros Spanyolországból, Lettországból, Franciaországból, Olaszországból, sőt, Japánból is.

Április 12-én, pénteken, kvalifikációval, majd egy szinkronpályás szuperspeciál szakasszal indult az esemény. Végre méltó helyére került Királyszentistván és annak alagutas szinkronpályája, ahol családi programokkal is várták a közönséget. Szombaton 102 km gyorsasági várja a párosokat, míg vasárnap további 88 km. Mindezt murván, durva terepen, úgyhogy a látvány garantált, ráadásul ezek a srácok nem is arról híresek, hogy könnyen elveszik. A szervizpark a Veszprém Aréna parkolójában lesz, ide is érdemes lehet ellátogatni néhány közös fotóért és autogramért. Egy nagyon kerek hétvégi programnak tűnik a V-Híd Rally Hungary, ami, ha hozzávesszük a lőtér különleges hangulatát és a remek tavaszi időjárást, minden idők rali eseménye lehet itthon.

Egy dolog azonban mindennél fontosabb: vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra a gyorsasági szakaszok mellett. Tartsuk meg a kellő távolságot a pályától, az ördög ugyanis sosem alszik. Ne rontsuk se a magunk, se mások szórakozását azzal, hogy néhány centivel közelebbről próbáljuk meg figyelni a gyorsan közlekedő autókat!

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..