terepjáró

52 vadonatúj Toyota Land Cruiserrel védik a magyar határt

2021.02.11.

A kompromisszumok nélküli offroad képességek szinonimájának tekintett, és történetének hét évtizede alatt világszerte több, mint 10 millió példányban gazára találó Toyota Land Cruiser már a magyar határok védelmét is szolgálja. 

A minden körülmények közötti mobilitást biztosító gépjárműpark rendelkezésre állása, és annak fejlesztése kulcsfontosságú a hatékony, folyamatos határőrizethez. Az ORFK „Nehéz terepjáró gépjárművek beszerzése a külső határra” elnevezésű projektjének keretében beszerzett összesen 52 darab Toyota Land Cruiser 2,8 D-4D típusú terepjáró ezt a célt szolgálja majd. 
 
A legendás Toyota Land Cruisert műszaki paraméterei alkalmassá teszik a szélsőséges időjárási- és terepviszonyok között történő szolgálatteljesítésre: a 177 LE teljesítményű, bizonyítottan elnyűhetetlen dízelmotor, a 42°-os kapaszkodóképesség, a 31°-os első és 25°-os hátsó terepszög, valamint a 700 mm-es gázlómélység révén az országhatárok minden korábbinál hatékonyabb felügyeletére nyílik lehetőség.
 
A beszerzett járművek a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelmények alapján készültek. A nehéz terepen történő magabiztos  haladást a megnövelt terepjáró képesség segíti, beleértve két differenciálzárat, terepfokozatot, válaszható terepprogramot körkörös kamerarendszerrel valamint a kúszásvezérlő programot. A gépjárművek ezen felül széles biztonsági rendszerekkel vannak felszerelve, mint a Toyota Safety Sense, a holttérfigyelő rendszer vagy a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer.
 
Egyedi széleskörű rendőrségi kiegészítőkkel is el lettek látva a járművek, melyek egyedi külső színnel és mobil megkülönböztető jelzéssel is rendelkeznek. A Toyota ezen felül elméleti típusismereti oktatást is biztosított az állomány részére. 
 
A gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény a határvédelem szempontjából, amelyek teljesítése elképzelhetetlen a modern technikával felvértezett gépjárműpark nélkül. Az újonnan beszerzett 52 darab Toyota Land Cruiser nehéz terepjáró 8 külső határos megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségein állt szolgálatba, és a növekvő migrációs nyomás elleni védekezésben is elengedhetetlen feladatot látnak majd el.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....
2024.04.19
Koldus vagy királyfi, aki belépett? Örök dilemma ez ékszerüzletben, autókereskedésben,....
2024.04.19
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi....
2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....
2024.04.19
A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki, a frissítést követően a modell....
2024.04.19
Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9....
2024.04.19
A kvalifikációt az első szakaszt követően negyedórára félbe kellett szakítani, mivel lángra kapott....