biztosító

AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét az Allianz Hungária

2024.04.18.

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.

A biztosító az „Allianz Autóm” casco-kötési folyamatába illesztette be a mesterségesintelligencia-alapú digitális szemlét. Az újdonság a használt személygépjárművek és kishaszongépjárművek (azaz a maximum 3500 kg össztömegű tehergépjárművek) esetében él. 

A casco-szerződés megkötése során jól ismert gépjárműszemle az élvonalbeli AI-technológia alkalmazásával új szintre lépett, mert ahhoz már nem szükséges a hagyományos módszer, amikor is a biztosítótársaság szakértője személyesen szemlézi a gépjárművet. Ez a digitális folyamat egy olyan új, ügyfélbarát megoldást jelent, amelynek során az ügyfelek az „Allianz Autóm” casco-fedezetek megkötéséhez egy webes applikáció segítségével önállóan el tudják készíteni a szemléhez szükséges gépjárműfotókat. Ez jelentősen meggyorsíthatja a teljes szerződési folyamatot. A Control Expert névre hallgató rendszer már a fotók készítése és feltöltése során ellenőrzi a gépjárművet, és kiértékeli a látottakat.

„Az volt a célunk, hogy korszerű, innovatív, mégis egyszerű megoldással tegyük gyorsabbá, gördülékenyebbé a casco-kötési folyamatunkat, ezzel is megkönnyítve az ügyfelek teendőit. A digitális szemléhez az ügyfeleknek csupán egy okostelefonra vagy tabletre, illetve internetkapcsolatra van szükségük. A Control Expert a teljes digitális szemle során végigvezeti őket, segítséget nyújt a fotók megfelelő elkészítéséhez. A folyamat egyszerű, és csupán néhány percet vesz igénybe” – fogalmaz az új fejlesztésről Töreky Gábor, az Allianz Hungária Zrt. igazgatója.

A mesterséges intelligencia bevezetése jelentősen egyszerűsíti és gyorsabbá teszi a casco-szerződés megkötésének folyamatát, hiszen a teljes digitális szemle automatizált folyamat lett, és csak speciális esetekben igényel személyes szakértői beavatkozást. A Control Expert a 2024 márciusi bevezetése óta már több ezer új casco-szerződés megkötését segítette.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..