légi közlekedés

Átadták a HungaroControl léginavigációs tudásközpontját

2016.04.14.

Átadták csütörtökön a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. léginavigációs tudásközpontját, amelynek része a légiforgalmi irányítókat képző Léginavigációs Akadémia, a kutatás-fejlesztési (CRDS), valamint a radarszimulációs és kényszerhelyzeti központ.

A 3,5 milliárd forint értékű beruházással integrált szolgáltatásokat nyújtó központ jött létre, amelyet az iparág nemzetközi szereplői vehetnek igénybe, de a fejlesztéssel a HungaroControl a saját piaci pozícióját és versenyképességét is erősítette.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az eseményen azt mondta, Közép-Kelet Európa legmodernebb, világszínvonalú léginavigációs tudásközpontja jött létre, amelyet stratégiai fejlesztésnek tekintenek.

Az államtitkár sikertörténetnek nevezte az idén százéves magyar légiforgalmi irányítást. Kifejtette: az elmúlt öt évben egy másodperc késést sem okozott a szolgálat a légtérhasználóknak, miközben 11,5 százalékkal nőtt 2015-ben a forgalom, és az irányítók egy év alatt 730 ezer légi járművet kezeltek.
A szakszolgálat élen jár a csúcstechnológia fejlesztésében és nemzetközi együttműködésekben, és ezek mind azt szolgálják, hogy a HungaroControl meghatározó szereplő legyen az európai légiközlekedésben - tette hozzá.
Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a növekvő kihívásokra innovatív fejlesztésekkel, partnerkapcsolatok kialakításával, hatékonyságjavító intézkedésekkel reagáltak.

Hangsúlyozta, hogy a jövőben is az egységes európai égbolt (Single European Sky) fogja meghatározni az európai légiközlekedést, amelynek hatásaként konszolidáció várható, ezért a HungaroControl már most be akarja bizonyítani, hogy hasznos szereplője a légiközlekedésnek.
A Léginavigációs Akadémia 350 négyzetméteren, 34 szimulátorállással és két 180 fokos, háromdimenziós képi megjelenítéssel rendelkező toronyszimulátorral rendelkezik. Emellett a kutatás-fejlesztési és szimulációs központ egyidejűleg 34 irányítói és 26 álpilóta munkaállomással szolgálja ki az igényeket. A radarszimulációs és kényszerhelyzeti központ vészhelyzet esetén 6 óra átállással éles működésre is képes. A munkaállomásokra a Matias nevű irányító szoftvert telepítették, amelyet az irányítók éles helyzetben használnak.

 

(MTI)

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.05
Az önvezető járművek megjelenése és közúti elterjedése idővel biztosan bekövetkezik. Ebből adódóan....
2020.06.05
A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint továbbra is csaknem hetven éve nem mért....
2020.06.05
Jánvári Zsolt szerint a a Forma-1-es csapat jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a július elején....
2020.06.05
A Magyarországon is piacvezető pickup vadonatúj, 204 lóerős dízelmotort kapott. ..
2020.06.05
Az FIA ETCR Digital Racing Challenge első versenyét kétszeres Európa-bajnokunk nyerte. ..
2020.06.05
A benzines és dízel autókra nem jár támogatás, az elektromosokra viszont kétszer annyi, mint eddig....
2020.06.04
Korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába - jelentette be....
2020.06.04
A Hyundai Motor közzétette az új Santa Fe első fényképeit és videóit. A Hyundai szabadidőjármű....
2020.06.04
Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión....
2020.06.04
Tulajdonosa áruba bocsátja a Ferrari egyik emblematikus példányát, amely az olasz történelem és....