Győr

Audi Development Camp: innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók

2022.05.21.

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

„Az autóiparban a következő tíz évben nagyobb változások történnek, mint a megelőző jó néhány évtizedben együttvéve. E folyamatok legnagyobb nyertese az elektronikai terület, elég csak az elektromos hajtások elterjedésére gondolni, vagy arra, hogy jelenleg egy autóban nyolcezer elektromos jelet kezelünk, míg 2030-ra már várhatóan százezret fogunk, ami teljesen új utazási élménnyel jár majd együtt. Egy mai kocsiban több programsor van, mint egy F35-ös vadászgépben. Ezért választottuk e témakörből az idei Audi Development Camp fókuszát” – mondta prof. dr. Feszty Dániel, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kar Járműfejlesztési Tanszékének vezetője. A különleges programot első ízben 2019-ben szervezte meg az intézmény nagy sikerrel, még a koronavírus-járvány miatti kényszerű szünetet követően idén július 3. és 29. között jön a folytatás.

Az idei Audi Development Camp során az Audi e-tron elektromos autóval kapcsolatos feladatok lesznek a fókuszban. (Fotó: Májer Csaba József)

„A négyhetes tábor olyan, mint a gyorssáv az uszodában: olyan szakembereket képezünk, akik az ipar számára fontos tudással rendelkeznek. Ez rendkívül intenzív programot jelent, amelynek során valós ipari problémát kell megoldani csapatmunkában” – hangsúlyozta az egyetemi tanár, hozzátéve, hogy ebben mentorként, illetve trénerként rendkívül elismert szakemberek segítik a résztvevőket.

Ezúttal az Audi AG javaslatára az Audi e-tronhoz kapcsolódó „hardware-in-the-loop/software-in-the-loop” szimulációval kapcsolatos feladatokat kell megoldani a tábor során. Ez egy autó elektronikairendszer-tervezésének fontos része, lényege pedig, hogy az egyes elektronikai egységeket virtuális tesztkörnyezetben próbálják ki. Így mielőtt ezeket ténylegesen beépítenék egy járműbe, több ezer lehetséges forgatókönyvet lehet végigfuttatni. Aki elvégzi az Audi Development Campet, nemcsak abba kap tehát betekintést, hogyan tervezhető meg egy autó elektronikai rendszere, hanem abba is, miként zajlik egy jármű fejlesztése azelőtt, hogy létezne a prototípus. Éppen ezért az idei programra nem kizárólag, de elsősorban informatikai vagy villamosmérnöki tudással rendelkező hallgatókat várnak (nem csak a Széchenyi István Egyetemről), ideálisan olyanokat, akik 2023-ban diplomáznak. A szervezők ugyanakkor nyitottak arra, hogy ennél fiatalabbakat is kiválasszanak a részvételre.

Jelentkezni május 31-ig lehet az Audi Development Camp honlapján található regisztrációs felület kitöltésével. A tervek szerint 20 hallgató vehet részt a programban, akik négy öttagú csapatban oldják meg a feladatokat, egymással versenyezve. A résztvevőket nemcsak a tudásszerzés és az értékes nyeremények motiválhatják, hanem az is, hogy karrierút nyílhat meg számukra az Audinál.

Az Audi AG és az Audi Hungaria mellett a rendezvény fontos partnere a dSPACE, amely világvezető a „hardware-in-the-loop” szimulációkhoz szükséges eszközök gyártásában, valamint a Matlab szoftver magyarországi forgalmazója, a Gamax Laboratory Solutions Kft.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.18
Egy turisztikailag népszerű település igyekszik minél nagyobb, akár idényjellegű forrásokat bevonni....
2022.08.18
Két motoros életét vesztette Parádsasvár közelében. Teljes útlezárás mellett tart a helyszínelés. ..
2022.08.18
Egy Ifo-tanulmány szerint különösen az autógyártók és a gépipar szenvednének súlyos károkat, ha....
2022.08.18
Egy korszak a végéhez közeledik, több új elektromos és hibrid személygépkocsit adtak el idén, mint....
2022.08.18
Valamikor a 80-as években tartalékosként behívót kaptam egy katonai továbbképzésre. A behívó....
2022.08.18
Az eset Angliában történt ugyan, de a baleset megdöbbentő. A felvételt az Origo szúrta ki. ..
2022.08.18
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi....
2022.08.18
- A vasútnál megrendelt 375 új jegykiadó automata több mint 80 százaléka, 324 darab már üzemel, a....
2022.08.18
Az elektromos kishaszonjárművek térnyerése jóval lassabb folyamat, mint a személygépjárművek....
2022.08.18
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről rendszeresen ad hírt a....