duális képzés

Audi-egyetem: újabb duális szakirány Győrben

2016.09.09.

Tovább bővült Győrben a duális felsőfokú képzési kínálat: 2016 szeptemberétől a járműmérnök képzés után a nappali tagozatos villamosmérnök BSc szak is bekerült a győri négykarikás vállalat és a Széchenyi Egyetem közös duális képzési portfóliójába.

„Vállalatunk és a Széchenyi István Egyetem több mint 10 éve stratégiai partnerek, mindketten elkötelezettek vagyunk a hazai mérnökképzés fejlesztése mellett. A szakember utánpótlás ugyanis hosszú távú személyügyi stratégiánk fontos eleme”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Az elméleti és gyakorlati oktatás ötvözésének kiváló formája a duális felsőfokú képzés. A fiatalok testközelből ismerhetik meg és sajátíthatják el a legmodernebb technológiákat, valamint a járműipar legújabb trendjeit, kihívásait. Ez nagy mértékben növeli sikerességüket az új munkahelyen”, folytatta Dr. Knáb Erzsébet. 

 

Közel 130 pályázóból választották ki azt a 15 hallgatót, akik szeptemberben megkezdik első szemeszterüket a Széchenyi István Egyetem duális képzéseiben. A 2015-ben indult járműmérnöki szakon immár két évfolyam hallgatói tanulnak, míg az újonnan életre hívott villamosmérnöki duális képzésben öt fiatal kezdi meg tanulmányait. Közülük két hallgató már szakmát szerzett az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében.

A duális képzés keretében a hallgatók oktatása váltakozva, két helyszínen folyik: a felsőoktatási intézményben megszerzett elméleti tudásukat az Audi Hungariánál valós projektekben, ipari környezetben ültethetik át azonnal a gyakorlatba. A szoros, széleskörű együttműködés a győri egyetem és az Audi Hungaria képzési központja, valamint szakterületei között példaértékű.

A nemzetközi környezetben elsajátítható korszerű szakmai ismeretek, valamint a rendszeres teljesítményértékelés mellett a fiatalokat a vállalatnál tapasztalt mentor segíti tanulmányaik ideje alatt, illetve a teljes képzési időre vonatkozóan elvégzett munkájukért díjazás illeti őket. Diplomájuk átvétele után a frissdiplomás szakembereket vonzó karrierlehetőségek várják az Audi Hungariánál.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.28
A koronavírus miatt a svájci hatóságok betiltottak minden olyan rendezvényt, amelyen ezernél több....
2020.02.28
Már most is alig lehet találkozni két ugyanolyan Porschével, de mostantól a 911 legalább olyan....
2020.02.28
Minden európai dolgozó 600 eurós bónuszt kap a fizetésén kívül – írja az automobilwoche. ..
2020.02.28
A divatipar ékszereket, ruhákat és táskákat készít PET palackokból. Ezen kívül egyre több bútornál....
2020.02.28
Péntektől a pozsonyi, a kassai és a poprádi reptereken minden, Szlovákiába érkező utast....
2020.02.27
Két nagy Opel átvizsgálása után inkább egy V50-es Volvo lett a befutó. Mesélem, miért… ..
2020.02.27
A fejlesztőknek immáron van szoftveres megoldása a nemlineáris, többskálás tulajdonságú anyagokhoz....
2020.02.27
Shahrokh Heidari Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.02.27
Egy Mondeo kombinál több egy méterrel hosszabb áruszállítóval beállni a parkolóhelyre egy zsúfolt....
2020.02.27
Több éve az európai uniós átlag csaknem kétszeresével nő a magyar lízingpiac - közölte a Magyar....