JetPower Kft

Autó és motorversenyző vizitündérek

2015.06.06.

Köztudott, hogy a férfiak fantáziáját gyakran megmozgatják a hölgyek, igaz ez az autóversenyzésre, hiszen egyedül álló magyar kezdeményezés volt a Lotus Ladys Cup versenysorozat, amely kifejezetten az autó sport iránt affinitást érző hölgyeknek biztosított hazai és nemzetközi kibontakozási lehetőséget.

Idén pedig a jet-ski-s fiúk fantáziáját is megmozgatták a hölgyek, hiszen - szintén a világon elsőként - Sea-Doo Ladys Cup néven jet-ski versenyt rendeztek autó-motor versenyző lányoknak. Míg a lányok Lotus-os autóversenye annak idején a Hungaroringen, ez a rendezvény a jet-ski sport Hungaroringjén, a Dunaharaszti tavon zajlott, fővédnöke pedig Magyarország első jet-ski világbajnoka a ma is aktív és sikeres versenyző, üzletember Gerencsér Csaba volt.

Képre kattintva galéria nyílik!

A hölgyek felkészítő edzője Gacsal Balázs magyar bajnok jet-ski versenyző volt, akivel a helyszínen még az események és a kellemes vízparti környezet hatása alatt készítettem egy interjút. Kíváncsi voltam, hogyan látja az autó és motor versenyzésben járatos lányok vízi teljesítményét a magyar bajnok. A kifejezetten sármos és még annál is kedvesebb fiatal sportoló legelőször arról győzködött: induljak el én magam is a versenyen de végül ezt köszönettel visszautasítottam és átadva magam a jet-ski versenyek igazán családias, kellemes hangulatának a vízpartról követtem az eseményeket és kérdezgettem Balázst, aki jet-ski oktatóként számos magyar hírességet köztük Vajna Tímeát és Hosszú Katinkát avatta be e különleges sport rejtelmeibe.

Képre kattintva galéria nyílik!

- Megtiszteltetés és különleges élmény volt csinos, vonzó és az autó-motor sport külömböző szakágaiban sikeres lányokkal foglalkozni. Az első közös edzésünk brutális jeges szélben, viharos esőben zajlott itt ért az első meglepetés: régóta nem találkoztam ennyire mosolygós és fegyelmezett emberekkel. Ami a dolog szakmai részét illeti, már az első vízre szálláskor kiderült akinek van érzéke összhangba kerülni egy géppel, van bátorsága félelem nélkül gyorsan, sőt akár merészen haladni annak lényegében mindegy is, hogy autó, motor vagy éppen jet-ski irányítása a feladat. 

- Gacsal Balázs azt is hozzátette: alapszinten megtanulni jet-skizni egyszerű feladat ezért aztán leggyakoribb hiba, hogy a kezdők gyorsan "vérszemet" kapnak és azt gondolják mindent tudnak már a vizek motorjairól. A Sea-Doo Ladys Cup mezőnyének tagjaira ez a gyakori hiba sem volt jellemző. Igazi profik módjára "kóstolgatták" a jetet és szakszerűen, szisztematikusan igyekeztek egyre gyorsulni. - meséli Balázs. A sármos jet-ski bajnoktól természetesen afelől is érdeklődtünk,  jelentett-e valami plusz motivációt az, hogy ennyi csinos hölgy volt egyszerre a közelében? De Balázs egy kedves mosollyal a szájja szegletében úgy fogalmazott: az ilyen alkalmakkor szigorúan csak emberként, sportolóként tekint a "tanítványokra" de azt nem tagadta, hogy különlegesen jó érzés volt egy ennyire szimpatikus, vidám környezetben jet-ski sportot oktatni.

Képre kattintva galéria nyílik!

A küzdelem a "pályán" ettől függetlenül kemény és kegyetlen volt, ide egyik lány sem napozni hanem győzni jött. Az előfutamok után egy döntő határozott a végső sorrendről. A világ első női autó és motor versenyzőknek szervezett jet-ski futamon a Sea-Doo Ladys Cup-on az első helyezett: Bús Edina gyorsasági autóversenyző, a második helyezett: Berezvay Emese motorversenyző és a harmadik helyezett: Gerencsér Kincső rallycross versenyző lett. A hangulatos tóparti díjkiosztó különleges meglepetése pedig a díjakat átadó Kiss Norbi hatszoros magyar bajnok autóversenyző, Európa bajnok kamion versenyző, Gacsal Balázs barátja volt. Aki egyébként a korábbi Lotus Ladys Cup autóversenyen látott el instruktori, edzői feladatokat. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....
2024.06.16
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában ahhoz adunk tippeket, hogyan mutassunk jó példát a....