Autós Nagykoalíció

Autós Nagykoalíció: megalakult a motoros tagozat

2014.12.15.

Az Autós Nagykoalíció tagozataként megalakult a Motoros Nagykoalíció – jelentette be Knezsik István, az ANK elnöke a szervezet évzáró rendezvényén, amelyet hétfőn Zsámbékon, a Driving Camp épületében tartottak.

A jövő elkezdődött – idézte Knezsik István az ANK 2015-ös szlogenjét, s felidézte a múltat is. Hatodik éve, hogy az ANK elindult a saját útján.

Knezsik István elnök bejelenti a motoros tagozat létrejöttét. Fotók: Besenyei Gergely

Az ember akkor igazán ember, ha a lehetséges változatok közül a legnehezebbet választja – idézte Bólyai Jánost az elnök, majd egy afrikai mondással is megspékelte köszöntőjét, eszerint ha beülsz bárkinek a csónakjába, előbb-utóbb evezned kell.

Az évzárón az ANK mintegy száz tagja, pártoló tagja, együttműködő partnere, valamint a sajtó képviselői vettek részt.

Knezsik István elnök a szakma megújulását és az ezzel összhangban lévő az ANK céljait és fejlődésének irányát fogalmazta meg. Ennek megfelelően ANK erősíteni kívánja a szakmai munkát új-, és megfiatalított szakmai tagozatok és intenzívebb kommunikáció segítségével. Megújult Márkakereskedői Tagozat és a tagozatként működő Motoros Nagykoalíció mutatkozott be.

Együtt a tagság.

A márkakereskedői tagozat - Schiller Gábor, és ifj. Máté Márton vezetésével - tagjai aktív, jelentős tapasztalattal rendelkező, ugyanakkor fiatal, ambiciózus szakemberek, akik elkötelezettek szakmájuk iránt és a jelentős tapasztalat mellett komoly szakmai ismereti háttérrel rendelkeznek, felkészültek az üzleti, gazdasági kihívások kezelésére, a lehetőségek kihasználására. Az országos gépjármű piac kereskedői, és fogyasztói oldalról is jelentősen átalakult. Az átrendeződés napjainkra lezárult, azonban az új, hosszabb távon is fenntartható, és a fejlődő műszaki megoldások beillesztését és kezelését jól követő rendszer kialakítását hivatott az ANK márkakereskedői tagozat támogatni, elősegíteni, felkészíteni, hatékonyabbá tenni.

Az elnökség Máté Mártont hallgatja.

A motoros szervezetek összefogásával az Autós Nagykoalíció tagozataként megalakult a Motoros Nagykoalíció (MNK). A tagozatot Szloboda Tamás vezeti. Az MNK – mint szakmai érdekképviseleti szervezet - alapvető célja a motorkerékpárt és robogót használók biztonságos közlekedésének támogatása, a közlekedési kultúra, valamint a közlekedés biztonság növelése érdekében az oktatás fejlesztése.

ANK zászlajára tűzte a közlekedés biztonságának fejlesztését, hogy „aki reggel elindul, este épségben haza is érjen”.

Szloboda Tamás, a Motoros Nagykoalíció tagozatvezetője a célokat ismerteti.

Szloboda Tamás elmondta, ma Magyarországon 154.000 regisztrált motorkerékpárt tartanak számon, a rendszám nélküli segéd-motorkerékpárok és robogók számát pedig 500 ezer és 700 ezer közé becsülik.

Szeretnénk népszerűsíteni a motorozást – fogalmazott a tagozatvezető.

Knezsik István kifejtette, az ANK célja a magyar autós szakma mentesítése a feketegazdaságtól, versenyképességének helyreállítása. E célból az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete egy olyan javaslatcsomagot tett a döntéshozók asztalára, amely a szakma fehérítése mellett jelentős, több tízmilliárd forintos állami adóbevétel többletet is biztosít.

Végezetül  az elnök hosszasan sorolta a 2015-ös rendezvényeket, amelynek szervezésében az Autós Nagykoalíció kiemelt szerepet játszik. Márciusban az Autó Motor és Tuning Show, májusban az Autós Regatta, júniusban a Motoros Borok Rally Útja.

Knezsik István bejelentette azt is, a Motoros Nagykoalíció után rövidesen a kenőolajforgalmazók is tagozatot hoznak létre az Autós Nagykoalíción belül.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....
2021.10.16
„Továbbra is azt mondjuk, az uniós klímacélokat úgy kell meghatározni, hogy azok ne sértsék....
2021.10.16
Négy autonóm Honda 25900 kilométert tett meg Németország útjain, a kocsik a Legend prémium szedán....
2021.10.16
Folytatódik az új hídsaruk beépítése a Deák Ferenc (hárosi) Duna-híd M1-es autópálya felé vezető....
2021.10.16
A tükörsima aszfaltutakon zajló Katalán-rali első napját a Hyundai belga pilótája nyerte, de az....
2021.10.16
A hírek szerint a manapság új autókban szinte elengedhetetlen és igen népszerű Apple Car Play....
2021.10.16
Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba....
2021.10.15
Nem Tennessee Williams színművéről van szó, hanem egy vágykeltő villanyautóról, amely irányt mutat....