statisztika

Az elmúlt 8 év legsikeresebb hónapját zárta a Ford Magyarországon

2016.07.06.

Június hónapban a magyar személyautó és haszonjármű piac a várakozásokat felülmúlva meghaladta az értékesített 12075-as darabszámot. Az autópiacon tapasztalható folyamatos élénkülést a Ford iránti fokozódó érdeklődés is táplálja. Június hónapban 8 éves rekordot megdöntve 1589 db új Ford-ot helyeztek forgalomba a magyarországi márkakereskedők, amelynek révén a márka ismét, idén immár hatodszor, folyamatos fejlődést felmutatva, 13,2 százalékos piaci részesedéssel szerezte meg a piacvezető pozíciót.

A márka legnépszerűbb modelljei június hónapban személyautó kategóriában a Focus (269 db), a haszonjármű piacon pedig az idén megújult Ranger (163 db). Az 1 és 2 tonnás Transit modellekből júniusban összesen 452 db került forgalomba, amiben nagy szerepet játszott az új Euro6-os személyszállító modellek visszatérése is. Az állandó kiemelkedő teljesítményt nyújtó Mondeo (109 db) mellett a legendás Mustangra is egyre növekvő kereslet tapasztalható: a kultikus pony carból júniusban 21, idén pedig összesen már 60 darab került forgalomba.

„Az első félév és június hónap kimagasló eredményét egyre bővülő modellpalettánknak köszönhetjük. Az idei év már eddig is bővelkedett új modellekben, hisz a februári S-Max/Galaxy és új Ranger bevezetést követően májusban bemutattuk a Ford vadonatúj felső kategóriás terepjáróját, az Edge, amely mellé júliusban érkezik az SUV család harmadik, legkisebb tagja az EcoSport is.

A Performance modellek palettáján új büszkeségünk a 350 lóerős Focus RS, melyből 2 hónap alatt már 40 darab megrendelés érkezett. Idén nyáron a sportos modellek szerelmeseinek 3 új modellel is kedveskedünk, hisz júliusban érkeznek a Fiesta ST-Line, Focus St-line és Mondeo ST-Line modellek a márkakereskedésekbe. A prémium minőséget képviselő Vignale palettánk is tovább bővül, a Mondeo Vignale modellek mellé nyáron megérkezik az új Vignale S-Max, ősszel  pedig az EDGE Vignale is.

Szamosi Viktor a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója

Haszongépjármű fronton amellett, hogy júniusban újabb  Ranger flottát adtunk az E-On-nak, melyet a tavalyi év egyik legnagyobb haszonjárműre kiírt tender keretében szállíthatunk, bemutattuk a vadonatúj Transit-okat, amelyben a vadonatúj Euro6-os EcoBlue motorok is debütáltak.” – mondta el Szamosi Viktor a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

 „Minden idők legerősebb Ford modell palettája, és a márkakereskedői hálózatunk kiemelkedő teljesítménye révén az első félévben a jelentős piaci növekedés üteménél is nagyobb mértékben sikerült növelni értékesítéseinket.” – teszi hozzá Dalos Attila, a Ford magyarországi értékesítési igazgatója.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.01
Különleges lehetőséget biztosít a nagycsaládosok számára a július 29-31-i Formula–1 Aramco Magyar....
2022.07.01
A Vitesco meg akarja szüntetni a legtöbb munkahelyet nürnbergi üzemében. Az üzemi tanács nem lelkes....
2022.07.01
35 fok felett a tradicionális bécsi fiákerek az állatvédelmi törvény miatt nem közlekedhettek az....
2022.06.30
Nem is akárhová, hanem a középkategória felső harmadába, tehát a Passat, Insignia, vagy éppen a....
2022.06.30
Jogerősen felmentette a bíróság az M3-as autópályán 2016-ban történt halálos tömegszerencsétlenség....
2022.06.30
Az új Neta S Yaoshi elektromos szedánt az ingyenes töltés lehetőségével és egy brutális motorral....
2022.06.30
Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével....
2022.06.30
Nézze meg a videót! ..
2022.06.30
Elfogadta az üzemanyagok 50 banis - 40 forintnak megfelelő - árkompenzációjáról szóló sürgősségi....
2022.06.30
A versenyhivatali eljárás elhúzódása miatt az eredetileg tervezettnél később, várhatóan ősszel....