K+F

Az év K+F beruházója lett a Bosch

2016.04.13.

Az "Év befektetője” hét kategóriában kiosztott díjátadó ünnepségén az ”Év K+F beruházója” elismerést a Robert Bosch Kft. kapta. A díjat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Oliver Schatznak, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének.

 
A 2005-ben alapított „Év befektetője” díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez. 
„A kilenc magyarországi vállalatnál a Bosch mára 12 200 embernek ad munkát. A magyar gazdaság egyik húzó cégcsoportja vagyunk és az éves bevételünk megközelíti a magyar GDP 3 százalékát. Ha az önjáró autók fejlesztéséről vagy a hálózatba kapcsolt életről beszélünk, Magyarország már nem megkerülhető és ebben óriási szerepe van a Budapesti Fejlesztési Központjának, ahol folyamatos a fejlesztés. Ez az elismerés azt bizonyítja számunkra, hogy van jövője a közös, stratégiai jelentőségű együttgondolkodásnak, amely új utakat nyit a szakmai célok kiteljesítése felé. Az autóipari K+F központnak a Bosch-csoport a jövőben is kiemelt stratégiai szerepet szán, melyben a magyar mérnökök magas színvonalú munkájának elengedhetetlen szerepe van” – nyilatkozta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője a díjátadó kapcsán.
 
A Budapesti Fejlesztési Központ Bosch gépjármű technológiai gyártásának és innovációjának köztudottan egyik legjelentősebb bázisa 2005-ös megalapítása óta kínál vonzó munka- és karrierlehetőséget a legjobb pályakezdő mérnökhallgatók és mérnökök számára. Oliver Schatz, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője a díjátadón hangsúlyozta: „A projektek és az itt dolgozó mérnökök száma folyamatosan növekszik.Tavaly több mint 300 mérnök érkezett hozzánk, így a fejlesztési központ létszáma hamarosan eléri az 1500 főt. Tavaly augusztusban került átadásra a fejlsztési központ kibővített campusa, amely a cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési központja. A vállalat innovatív jellegét és hosszú távú stratégiáját bizonyítja, hogy jelenleg is 19 felsőoktatási intézménnyel van kapcsolata és jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet hozott Magyarországra."

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.25
A megengedett sebesség több mint dupláját mutatta a műszer Zalában. ..
2023.03.25
A gyártó ígérete szerint az elektromos platós lenyűgöző teljesítményt nyújt majd – írja az electrek....
2023.03.25
Németország és az Európai Unió szombaton bejelentette, hogy megegyezésre jutottak a kizárólag belső....
2023.03.25
A főváros vezetése a jelenlegi belvárosi "autópályák" helyett újjáéledő sugárutakat szeretne látni....
2023.03.25
A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új Skodát nyerhet. ..
2023.03.25
Nem éppen szabályosan pakolta meg Cinquecentóját a lopott fát szállító sofőr. ..
2023.03.25
Idén második alkalommal használhatják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes....
2023.03.25
Az autóipar továbbra is az innováció melegágya, amelyet többek között a gyalogosok vagy....
2023.03.25
Távozik a Forma-1-es McLaren istálló ügyvezető igazgatói posztjáról James Key, a várakozásoktól....
2023.03.25
Pechjére egy fedélzeti kamera felvette, amit művelt a főúton. ..