verseny

Az Inter Cars a szakképzés elkötelezett támogatója

2017.05.23.

Az autójavító iparban, akárcsak a többi szakágazatban aggasztó méreteket ölt a szakemberhiány. Az Inter Cars Hungária Kft. ennek egyik megoldását a szakiskolák és a tanulók szakmai támogatásában látja, hogy a magyar javítóipart, elsősorban saját szervizhálózatát megfelelő képességű és szakmájuk iránt elhivatott fiatal autószerelőkkel töltsék fel.

Az Autószerelők Országos Egyesületének fő pártoló tagjaként 28 szakiskolával van kapcsolatban a lengyel tulajdonú cég, előadóik gyakori vendégek az egyesület által szervezett, szakiskolák tantermeiben tartott szakmai napoknak. A diákok felkarolása nem csak a társadalmi szerepvállalásuk fontos része, hanem Q-service hálózatrendszerük elemi érdeke is. Rengeteg szervizhálózattal lehet ma találkozni Magyarországon, meg kell küzdeni a szervizek kegyeiért. Nem elég jó minőségű és kedvező árú alkatrészeket pontosan szállítani, az Inter Cars többet szeretne nyújtani azoknak a cégeknek, akik bizalmat szavaznak egy (Magyarországon) viszonylag fiatal hálózatnak. Igazán különlegesnek számít, ha egy hálózatgazda nem csak az alkatrészekre és a márka imázsépítésére koncentrál, hanem a jövő autószerelőit próbálja a cég által támogatott szervizekbe irányítani.

 

Ennek egyik iskolapéldája az Inter Cars Hungária Kft. szakmai tanulmányi verseny iránti elkötelezettsége. Az Autószerelők Országos Egyesülete és az X-Meditor Kft. által rendezett Autótechnika Országos Tanulmányi Versenyben (AOTV) idén kiemelt szerepet kapott az Inter Cars Hungária Kft., hiszen nem kisebb feladatot vállalt, mint az online forduló és a középdöntő főtámogatója lett.

 

 

47 háromfős csapat nevezett idén az AOTV-re melyből 14 csapat került be a régiós középdöntőkbe. Az első válogató egy online teszt kitöltéséből állt. A kérdések a jármű szinte minden főegységére kiterjedtek, és tartalmaztak elméleti és gyakorlati ismeretekre irányuló részeket is. A szakmai támogatást és lebonyolítást az Autószerelők Országos Egyesülete biztosította.

A középdöntők helyszíneit az Inter Cars Q-service hálózatának tagjai biztosították. A diákoknak gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, általában fék- és lengéscsillapító-szervizt. Teljes átvizsgálást kellett végezni a javításra vitt járműveken, minden hibát fel kellett tárniuk és fel kellett jegyezni.

 

 

 

Az Inter Cars biztosította az árajánlat-készítéshez és a munkalaphoz szükséges adatokat. Szabó András Q-service back-office menedzser minden középdöntőn aktívan segítette a versenybizottság munkáját hasznos észrevételeivel.

 

 

 

A diákok egy igazán izzasztó feladatot is kaptak, hiszen egy alumínium hengerfejből kellett kifúrniuk egy bennszakadt acélcsavart, majd javító betéttel kellett ellátni a menetet. A feladatot a csapatok kevesebb, mint fele tudta teljesíteni.

 

 

A szervizekben a diákok otthonosan mozogtak, a szervizvezetők pedig figyelték munkájukat, hiszen minden csapat az adott szerviz régiójából érkezett a megmérettetésre, így a munkahelyhez közeli, legjobban teljesítő tanulókat láthatták munka közben. A szemfüles vezetők a legjobbakat már itt kiválaszthatták, és munkaajánlatot is adhattak az általában végzős versenyzőknek.

Minden régióból egy csapat került be az április 7-i győri döntőre, melyen szintén részt vett az Inter Cars Hungária Kft, hiszen a 7 állomás egyikét alkotta az alkatrészfelismerő és működésbemutató állomásuk. A versenyt végül szoros versenyben a bajai csapat nyerte, de a nyíregyházi és az egri csapat is csak pár ponttal maradt le tőlük.

 

 

Az Inter Cars Hungária gondoskodott arról is, hogy a diákok jól megpakolt csomagokkal távozzanak a megmérettetésről, hiszen már a középdöntők során is megajándékozták őket, és a döntőben sem hagyott alább az ajándékozási kedv, így minden versenyző maradandó élménnyel térhetett haza.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.01.21
Gerald Peigneux Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2021.01.21
Baleset miatt torlódás alakult ki az M1-es autópályán Budapest felé a Fejér megyei Nagyegyházánál....
2021.01.21
Mintegy 5,7 milliárd forint értékben megkezdődik két 45 méteres komp és két, 35 méter hosszú....
2021.01.21
A World Highways szerint 2020-ban javult a közlekedésbiztonság színvonala Japánban. ..
2021.01.21
Kínai partnerrel közösen gyárthat mellékvonali motorvonatokat a MÁV Szolnokon - közölte az....
2021.01.21
A Hyundai Motor új képeket közölt vadonatúj városi (B-szegmens) szabadidőjárművéről, a Bayonról -....
2021.01.21
Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó az M0-ás autóút 25-ös kilométerszelvényénél, az M1-es....
2021.01.21
Súlyos sérüléssel végződött a körforgalomnál történt baleset a 710-es számú főúton - írja a police.....
2021.01.21
Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a ThyssenKrupp magyarországi központja 2,2....
2021.01.21
Decemberben, amikor csúcsra járt a koronavírus-járvány Magyarországon, számos nagyon drága luxus-....