verseny

Az Inter Cars a szakképzés elkötelezett támogatója

2017.05.23.

Az autójavító iparban, akárcsak a többi szakágazatban aggasztó méreteket ölt a szakemberhiány. Az Inter Cars Hungária Kft. ennek egyik megoldását a szakiskolák és a tanulók szakmai támogatásában látja, hogy a magyar javítóipart, elsősorban saját szervizhálózatát megfelelő képességű és szakmájuk iránt elhivatott fiatal autószerelőkkel töltsék fel.

Az Autószerelők Országos Egyesületének fő pártoló tagjaként 28 szakiskolával van kapcsolatban a lengyel tulajdonú cég, előadóik gyakori vendégek az egyesület által szervezett, szakiskolák tantermeiben tartott szakmai napoknak. A diákok felkarolása nem csak a társadalmi szerepvállalásuk fontos része, hanem Q-service hálózatrendszerük elemi érdeke is. Rengeteg szervizhálózattal lehet ma találkozni Magyarországon, meg kell küzdeni a szervizek kegyeiért. Nem elég jó minőségű és kedvező árú alkatrészeket pontosan szállítani, az Inter Cars többet szeretne nyújtani azoknak a cégeknek, akik bizalmat szavaznak egy (Magyarországon) viszonylag fiatal hálózatnak. Igazán különlegesnek számít, ha egy hálózatgazda nem csak az alkatrészekre és a márka imázsépítésére koncentrál, hanem a jövő autószerelőit próbálja a cég által támogatott szervizekbe irányítani.

 

Ennek egyik iskolapéldája az Inter Cars Hungária Kft. szakmai tanulmányi verseny iránti elkötelezettsége. Az Autószerelők Országos Egyesülete és az X-Meditor Kft. által rendezett Autótechnika Országos Tanulmányi Versenyben (AOTV) idén kiemelt szerepet kapott az Inter Cars Hungária Kft., hiszen nem kisebb feladatot vállalt, mint az online forduló és a középdöntő főtámogatója lett.

 

 

47 háromfős csapat nevezett idén az AOTV-re melyből 14 csapat került be a régiós középdöntőkbe. Az első válogató egy online teszt kitöltéséből állt. A kérdések a jármű szinte minden főegységére kiterjedtek, és tartalmaztak elméleti és gyakorlati ismeretekre irányuló részeket is. A szakmai támogatást és lebonyolítást az Autószerelők Országos Egyesülete biztosította.

A középdöntők helyszíneit az Inter Cars Q-service hálózatának tagjai biztosították. A diákoknak gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, általában fék- és lengéscsillapító-szervizt. Teljes átvizsgálást kellett végezni a javításra vitt járműveken, minden hibát fel kellett tárniuk és fel kellett jegyezni.

 

 

 

Az Inter Cars biztosította az árajánlat-készítéshez és a munkalaphoz szükséges adatokat. Szabó András Q-service back-office menedzser minden középdöntőn aktívan segítette a versenybizottság munkáját hasznos észrevételeivel.

 

 

 

A diákok egy igazán izzasztó feladatot is kaptak, hiszen egy alumínium hengerfejből kellett kifúrniuk egy bennszakadt acélcsavart, majd javító betéttel kellett ellátni a menetet. A feladatot a csapatok kevesebb, mint fele tudta teljesíteni.

 

 

A szervizekben a diákok otthonosan mozogtak, a szervizvezetők pedig figyelték munkájukat, hiszen minden csapat az adott szerviz régiójából érkezett a megmérettetésre, így a munkahelyhez közeli, legjobban teljesítő tanulókat láthatták munka közben. A szemfüles vezetők a legjobbakat már itt kiválaszthatták, és munkaajánlatot is adhattak az általában végzős versenyzőknek.

Minden régióból egy csapat került be az április 7-i győri döntőre, melyen szintén részt vett az Inter Cars Hungária Kft, hiszen a 7 állomás egyikét alkotta az alkatrészfelismerő és működésbemutató állomásuk. A versenyt végül szoros versenyben a bajai csapat nyerte, de a nyíregyházi és az egri csapat is csak pár ponttal maradt le tőlük.

 

 

Az Inter Cars Hungária gondoskodott arról is, hogy a diákok jól megpakolt csomagokkal távozzanak a megmérettetésről, hiszen már a középdöntők során is megajándékozták őket, és a döntőben sem hagyott alább az ajándékozási kedv, így minden versenyző maradandó élménnyel térhetett haza.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....
2024.06.23
- A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt erős forgalom....