verseny

Az Inter Cars a szakképzés elkötelezett támogatója

2017.05.23.

Az autójavító iparban, akárcsak a többi szakágazatban aggasztó méreteket ölt a szakemberhiány. Az Inter Cars Hungária Kft. ennek egyik megoldását a szakiskolák és a tanulók szakmai támogatásában látja, hogy a magyar javítóipart, elsősorban saját szervizhálózatát megfelelő képességű és szakmájuk iránt elhivatott fiatal autószerelőkkel töltsék fel.

Az Autószerelők Országos Egyesületének fő pártoló tagjaként 28 szakiskolával van kapcsolatban a lengyel tulajdonú cég, előadóik gyakori vendégek az egyesület által szervezett, szakiskolák tantermeiben tartott szakmai napoknak. A diákok felkarolása nem csak a társadalmi szerepvállalásuk fontos része, hanem Q-service hálózatrendszerük elemi érdeke is. Rengeteg szervizhálózattal lehet ma találkozni Magyarországon, meg kell küzdeni a szervizek kegyeiért. Nem elég jó minőségű és kedvező árú alkatrészeket pontosan szállítani, az Inter Cars többet szeretne nyújtani azoknak a cégeknek, akik bizalmat szavaznak egy (Magyarországon) viszonylag fiatal hálózatnak. Igazán különlegesnek számít, ha egy hálózatgazda nem csak az alkatrészekre és a márka imázsépítésére koncentrál, hanem a jövő autószerelőit próbálja a cég által támogatott szervizekbe irányítani.

 

Ennek egyik iskolapéldája az Inter Cars Hungária Kft. szakmai tanulmányi verseny iránti elkötelezettsége. Az Autószerelők Országos Egyesülete és az X-Meditor Kft. által rendezett Autótechnika Országos Tanulmányi Versenyben (AOTV) idén kiemelt szerepet kapott az Inter Cars Hungária Kft., hiszen nem kisebb feladatot vállalt, mint az online forduló és a középdöntő főtámogatója lett.

 

 

47 háromfős csapat nevezett idén az AOTV-re melyből 14 csapat került be a régiós középdöntőkbe. Az első válogató egy online teszt kitöltéséből állt. A kérdések a jármű szinte minden főegységére kiterjedtek, és tartalmaztak elméleti és gyakorlati ismeretekre irányuló részeket is. A szakmai támogatást és lebonyolítást az Autószerelők Országos Egyesülete biztosította.

A középdöntők helyszíneit az Inter Cars Q-service hálózatának tagjai biztosították. A diákoknak gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, általában fék- és lengéscsillapító-szervizt. Teljes átvizsgálást kellett végezni a javításra vitt járműveken, minden hibát fel kellett tárniuk és fel kellett jegyezni.

 

 

 

Az Inter Cars biztosította az árajánlat-készítéshez és a munkalaphoz szükséges adatokat. Szabó András Q-service back-office menedzser minden középdöntőn aktívan segítette a versenybizottság munkáját hasznos észrevételeivel.

 

 

 

A diákok egy igazán izzasztó feladatot is kaptak, hiszen egy alumínium hengerfejből kellett kifúrniuk egy bennszakadt acélcsavart, majd javító betéttel kellett ellátni a menetet. A feladatot a csapatok kevesebb, mint fele tudta teljesíteni.

 

 

A szervizekben a diákok otthonosan mozogtak, a szervizvezetők pedig figyelték munkájukat, hiszen minden csapat az adott szerviz régiójából érkezett a megmérettetésre, így a munkahelyhez közeli, legjobban teljesítő tanulókat láthatták munka közben. A szemfüles vezetők a legjobbakat már itt kiválaszthatták, és munkaajánlatot is adhattak az általában végzős versenyzőknek.

Minden régióból egy csapat került be az április 7-i győri döntőre, melyen szintén részt vett az Inter Cars Hungária Kft, hiszen a 7 állomás egyikét alkotta az alkatrészfelismerő és működésbemutató állomásuk. A versenyt végül szoros versenyben a bajai csapat nyerte, de a nyíregyházi és az egri csapat is csak pár ponttal maradt le tőlük.

 

 

Az Inter Cars Hungária gondoskodott arról is, hogy a diákok jól megpakolt csomagokkal távozzanak a megmérettetésről, hiszen már a középdöntők során is megajándékozták őket, és a döntőben sem hagyott alább az ajándékozási kedv, így minden versenyző maradandó élménnyel térhetett haza.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
A Jeep 99.255 járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Oka: hibás szoftver – írja az auto-motor-....
2021.11.27
Az olasz pilóta közel 40 év versenyzés után akasztja szögre a bukósisakot, az utolsó versenye....
2021.11.27
Mindössze fél évvel azután, hogy megjelent a német piacon, a Hyundai IONIQ 5 elnyerte a 2022. év....
2021.11.27
December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is....
2021.11.27
Az autóipar ismét vonzóbbá válik munkáltatóként Németországban. Közvetlenül elöl: a Porsche.  A....
2021.11.27
Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd....
2021.11.27
A Győri Balett premierjén jelentették be az Audi Hungaria Minőségi Táncművészetért díj idei....
2021.11.27
A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari....
2021.11.27
A Toyota és DRIVR taxiszolgáltató több mint 100 darab zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet....
2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....