járműgyártás

Az új Taycan Sport Turismo 625 lóerővel

2022.01.21.

A Taycan Sport Turismo a Porsche innovatív elektromos autójának legújabb karosszéria-változata, immár a harmadik a sportszedán és a Cross Turismo mellett. Az új variáns olyan ügyfeleket céloz meg, akik a Taycan Cross Turismo kivételes praktikumát a Taycan sportszedán kiemelkedő menetdinamikájával együtt szeretnék magukénak tudni. A Taycan Sport Turismo család első tagjaként a GTS érkezik meg 2022 februárjának végén, amit további modellek követnek mindössze három héttel később, március közepétől. A Taycan Sport Turismo új opcionális felszereltsége a panorámatető Sunshine Control funkcióval, amely elektromos árnyékolást tesz lehetővé.

Tavasztól kezdődően a modellváltozat kínálata ebből az öt típusból áll majd:

• Taycan Sport Turismo 326 lóerővel és hátsókerékhajtással, opcionálisan Performance Plus akkumulátorral és 380 lóerővel, Németországban 86.495 eurótól

• Taycan 4S Sport Turismo 435 lóerővel és összkerékhajtással, opcionálisan Performance Plus akkumulátorral és 490 lóerővel, Németországban 107.439 eurótól

• Taycan GTS Sport Turismo 517 lóerővel és összkerékhajtással, Németországban 132.786 eurótól

• Taycan Turbo Sport Turismo 625 lóerővel és összkerékhajtással, Németországban 153.968 eurótól

• Taycan Turbo S Sport Turismo 625 lóerővel és összkerékhajtással, Németországban187.288 eurótól

„A harmadik karosszéria-változat, vagyis a Sport Turismo bemutatkozása dinamikus és praktikus mindentudóval bővíti elektromos sportautó-kínálatunkat,” mondta Kevin Giek, a Taycan modellsorozat alelnöke. „Biztos vagyok benne, hogy az új változat folytatja a Taycan sikertörténetét. Az ötféle Sport Turismo modell egyensúlya és sokoldalúsága különösen értékes a vásárlók számára, miközben a kínálat a különösen dinamikus hátsókerékhajtású változattól a szélsőségesen gyors Turbo S-ig nyújtózva kiemelkedően széles.”

A Taycan Turbo S Sport Turismo álló helyzetből mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 260 km/h. A Taycan 4S Sport Turismo rendelkezik a legnagyobb hatótávolsággal, amely a WLTP adatok alapján egészen 498 kilométerig húzódik. A legújabb Taycan modellekhez hasonlóan a Sport Turismo modellek is különösen hatékony hajtási stratégiával rendelkeznek. A hőmenedzsment és a töltési funkciók is továbbfejlődtek.

Mindkét akkumulátor feltölthető 22 és fél perc alatt 5-ről 80 százalékra. Ez egyben azt is jelenti, hogy akár öt perc töltés is elegendő lehet ahhoz, hogy további 100 kilométert megtegyünk.

Funkcionális formaterv praktikus részletekkel

A Taycan Sport Turismo a testvérei sportos sziluettjét hordozza magán lejtő tetőívvel és a Taycan Cross Turismo funkcionális kialakításával. A testvérmodellel szemben viszont a Taycan Sport Turismo lemond a terepjárós elemekről és hátsókerékhajtással is elérhető.A hátsó fejtér több mint 45 milliméterrel nagyobb, mint a Taycan sportszedán esetében, de a vezetőülés felett is 9 mm-rel nagyobb a fejtér. A nagyméretű csomagtérajtón át még könnyebben hozzáférhető a csomagtartó. A nyílás sokkal hosszabb (801 mm) és magasabb (543 mm), mint a szedán esetében (434 és 330 mm).

A hátsó csomagtér mérete a felszereltségtől függ. Sound Plus csomag esetében akár 446 liter is lehet (szedán: 407 liter). BOSE® Surround audiorendszernél (széria a Taycan Turbo Sport Turismo esetében) 405 literes teret találunk. A hátsó ülések 60-40 százalékos arányban dönthetők, amivel a rendelkezésre álló tér 1212-1171 literre növelhető. Emellett pedig elöl 84 literes raktér fokozza a praktikumot.

Panoráma napfénytető Sunshine Control funkcióval: átlátszó vagy opálos egyetlen gombnyomásra

Az új panoráma napfénytető Sunshine Control funkcióval rendelkezik, átlátszósága pedig elektromosan állítható. A nagyméretű üvegfelület kilenc részből áll, amelyek egyedileg szabályozhatók. Ez azt jelenti, hogy egyes részek vagy a teljes tető is átlátszóvá vagy opálossá tehető. Utóbbi esetében nem jut be a napsugárzás és nem lesz átlátszó a tető, de a belső tér világos marad.

Az átlátszó és a matt beállítások között két részleges állás is választható. Emellett a funkciók között megtaláljuk a dinamikus napfényroló funkciót, amellyel az egyes szekciók sorban válnak opálossá vagy átlátszóvá, ha a Taycan vezetője elhúzza az ujját a napfénytető képén a központi kijelzőn.

Remote Park Assist parkolórendszer és Android Auto integráció

A Taycan Sport Turismo a kényelem, a biztonsági megoldások és az infotainment tekintetében is a csúcskategóriát képviseli. Az opcionális Remote Park Assist parkolórendszerrel a vezető távirányítással parkolhat a járművel, anélkül, hogy a kormány mögött ülne. Az automatikus irányítás párhuzamos és merőleges parkolóhelyekre, valamint garázsok esetében is működik. A rendszer ultrahangos érzékelők és kamerák segítségével automatikusan észleli a rendelkezésre álló helyet.

Az Apple Car Play mellett immár az Android Auto is a Porsche Communication Management (PCM) központi rendszer szerves részét képezi a tavalyi frissítés óta, így az iPhone mellett a Google operációs rendszerét (Android) használó mobiltelefonokat is támogatja a jármű.

Emellett a Voice Pilot beszédvezérlés még jobban megérti az informális beszédparancsokat. A navigációs rendszer még gyorsabban tervez útvonalat, online keresés segítségével találja meg az érdekes pontokat (POI) és egyértelműbb formában jeleníti meg az információkat. A Charging Planner útvonaltervező is továbbfejlődött, és sokkal inkább a gyorstöltésre képes állomásokat használja, mint a rövid töltési szüneteket. Emellett pedig a töltőberendezésekre teljesítmény alapján is lehet szűrni.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.27
A magyar rendőrök egy, a norvég hatóságok által körözött quadot foglaltak le a Röszke autópálya....
2022.05.27
Palkovics László technológiai és ipari miniszter jelenlétében péntek kora délután kilencedik....
2022.05.27
- Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc-repülőtéren, a Wizz Air malmői....
2022.05.27
- Az elsőhöz hasonlóan a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki második szabadedzésén is Charles, a....
2022.05.27
A Toyota májusban 8 gyárát zárta be Japánban. A döntés az ázsiai régióban kitört koronavírus-....
2022.05.27
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről folyamatosan ad hírt az....
2022.05.27
- A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi....
2022.05.27
Hosszabb kihagyás után folytatódik mesteremberek sorozatunk, ahol különböző járműjavítókat, és az....
2022.05.27
- A kilencedik helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen zajló második fordulójának....
2022.05.27
Halálos baleset történt Kiskőrösön, az érintett útszakaszon a szemle ideje alatt félpályás....