támogatás

Bajnok kollégákkal ünnepelte Kiss Norbi a Macskák Világnapját Kápolnán

2023.03.03.

Rózsa Norbert olimpiai bajnok mellúszó, Horváth Lajos (Laller) tereprally Európa-bajnok, valamint a térség több polgármestere és politikusa, valamint Heves vármegye főispánja ünnepelt Kiss Norbi sokszoros Európa bajnok autóversenyzővel,  a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával a Macskák Világnapját.

A macskák és az emberiség történelme már az ókortól összefonódott egymással, és bár ezek a csodálatos minitigrisek mindmáig megőrizték szuverenitásukat, mégis csodálatos társaivá váltak az embereknek. Inspirálnak, nyugtatnak, gyógyítanak és felvidítanak - mondta Bóday Pál. A Macskák Világnapján Kápolnán, a Macskaárvaház Alapítvány ünnepségén az állatvédő civil szervezet kuratóriumi elnöke mellett részt vett Ignácz Balázs főispán, Kovács Zsolt országgyűlési képviselő, Rózsa Norbert olimpiai bajnok mellúszó, Horváth Lajos Laller tereprally Európa bajnok, a KTM gyári versenyzője, Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója, Matusek Zoltán a Noé Állatotthon tulajdonosa, Demkó Gábor Novaj polgármestere, Budai István üzletember, és - házigazdaként - Kiss Norbert világ és sokszoros Európa bajnok autóversenyző, valamint Szalóki Péter Kápolna alpolgármestere, az alapítvány önkéntese. 
Bóday beszédében arra kérte a döntéshozókat, hogy a jövőben gondolkodjanak el azon, hogy a családi adókedvezmények esetében az immáron nagyon sok családban családtagnak számító társállatok gondos nevelése, gyógykezelése is támogatott tétel lehessen. Indoka szerint:
- Egy társállat magányos embereknek egyetlen társa, nagycsaládokban pedig sokszor a gyermekek nevelésében, szocializációjában fontos társ és segítség, így aki a törvényeket és az állatvédelmi szabályokat maradéktalanul betartva neves társállatot, megérdemli a segítséget - különösen, ha egy mentett és örökbefogadott állatról van szól. Ez jó az állatoknak, a családoknak és az államnak egyaránt - fogalmazott. 
A civil állatvédő aktivista arról is beszélt, hogy ma Magyarországon a kormány - Dr Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott munkája nyomán - kiemelt társadalmi üggyé nyilvánította az állatvédelmet, és ez jó ok arra, hogy reménykedjünk: ennek megfelelő intézkedéseket is hoz majd annak érdekében, hogy megbecsülje az állatmentőket, és szigorúan megbüntesse az állatkínzókat.
Bóday Pál  egyúttal bemutatta azt a makettet, amely alapján szeretnék Kápolna községben felépíteni a világ első, az állat védőszentjének Assisi Szent Ferencnek, és a macskák védőszentjének Nivelles-i Szent Gertrúdnak ajánlott kápolnát,  amely nyaranta szakrális, tudományos, és közösségi rendezvények színtere lehetne, ráadásul nagyszerű turista látványosságként szolgálna ebben a kis faluban. 
- Fontos munkát végez a Macskaárvaház, és nagyon bízom  abban, hogy minél több fiatal ismeri meg a munkájukat, mert az ő nevelésük és szemléletformálásuk hozhat döntő változást az állat és természetvédelemben - fogalmazott Ignácz Balázs Heves Vármegye főispánja, aki nem titkolta: büszke arra, hogy szülőfalujában Kápolnán jött létre ez a különleges állatvédelmi központ.
- Mindenkinek azt javasolnám, próbálja ki milyen az, amikor egy önzetlenül, mindenfajta feltétel nélkül szerető, rajongó társállat várja otthon, mert ez ritka csodálatos érzés, hiszen társállataink nagyon sokszor szinte a gazdájuknak élnek - ami egészen különleges boldogságot jelenthet egy állattartónak  - mondta saját két kutyája példáját említve Kovács Zsolt országgyűlési képviselő, aki támogatandó tervnek tartotta egy, az állatvédelem szentjeinek emléket állító kápolna felépítését, és azt ígérte: képviselni fogja a civil állatvédők ötletét. Kovács Zsolt hozzátette: először, de reményei szerint nem utoljára járt Kápolnán, ahol szerinte példaértékű, minőségi állatvédelmi önkéntes munka zajlik. 
A főispánon és az országgyűlési képviselőn kívül, a rendkívül nagy macskabarát hírében álló novaji polgármester Demkó Gábor is állateledel adományokkal érkezett a Macskák Világnapi rendezvényre, amely ezúttal macska simogatással, és nem a hagyományok szerinti faültetéssel zárult, mert a szakemberek szerint az enyhe idő ellenére még fagyott a föld, amely nem optimális a csemeték elhelyezése szempontjából. 
 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.14
A kettes Focus egy nagyon jó autó. Ezt biztosan nem tőlem hallja először, hiszen az általános....
2024.04.14
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Hosszú útra indul a család.  ..
2024.04.14
Az első veszprémi Rally Hungary már most a leglátványosabb rali, amin valaha jártam. ..
2024.04.14
- Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép - jelentette be....
2024.04.14
Nagy kereslet az új, teljesen elektromos Macan iránt – írja honlapján a német sportautó gyártó. ..
2024.04.14
Fokozott ellenőrzést tart április 15. és 21. között a rendőrség Magyarországon, kiemelt figyelmet....
2024.04.14
Komoly és életveszélyes acsarkodást rögzített egy fedélzeti kamera, az M0-son, Vecsésnél, az M3....
2024.04.14
Az Év Magyar Autója verseny ünnepélyes díjátadója a Budapest Automotive Summit rendezvényen volt....
2024.04.14
Az útburkolati jelek a forgalom irányításának megszokott részei, de csak addig irányadóak, amíg....
2024.04.14
A debreceni repülőtéren nyitott mérnöki irodát az Aero Space Power (ASP) Kft. - közölte a cég az....