rendőrségi eljárás

Balatoni fürdőzők autóit fosztogatták

2020.08.12.

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken - írja a police.hu

Rövidesen újabb károsult jelentkezett ugyanerről a helyszínről, tőle szintén műszaki cikket és készpénzt vitt el a tettes.

– A bejelentést követően a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozni kezdett, és az adatgyűjtés során sikerült azonosítani az elkövető gépkocsiját – eleveníti fel a történteket Gibicsár Tamás törzszászlós, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vizsgálója. – Egy hét telt el, amikor július 4-én a családi gépkocsi és a feltételezett elkövetők ismét megjelentek a területünkön, ezért kollégámmal, Batki Tamás alezredessel, kapitányságunk kiemelt fővizsgálójával megkezdtük a gépkocsi figyelését. A járőröktől azt kértük, hogy a helyszíntől kicsit távolabb mozogjanak, hogy ne riasszák el az elkövetőket, akiket vártunk, de azért legyenek a közelben, hogy segíteni tudjanak, ha arra lesz szükség. Az előző esetet figyelembe véve annyit tudtunk, hogy az elkövetők a járművet jellemzően leállítják az elkövetés közelében, átülnek a magukkal vitt kerékpárokra, és azokkal járják a parkolókat.

Fotó: police.hu

Gibicsár Tamás és Batki Tamás nem hiába várakozott hosszú órákon keresztül, délután öt órakor megérkezett két férfi a megfigyelt autóhoz. A rendőrök odaléptek hozzájuk, igazolták magukat, majd miközben értesítették a járőröket, megkezdődött a ruházat és a gépkocsi átvizsgálása, ennek során előkerültek a gépkocsik ajtajának felnyitásához kialakított eszközök, és előkerültek zárjelblokkolók, amelyek a gépkocsik bezárását megakadályozzák. De előkerültek lopásból származó holmik is, a rendőrök azokban a pillanatokba még nem tudhatták, hogy a két elkövető az elmúlt órákban hasonló módszerrel tört fel négy gépkocsit a Föveny strand parkolójában, három járműből szintén pénzt és használati tárgyakat vittek el, a negyedikben nem találtak értéket.

– A két budapesti férfit, az 53 éves Cs. Gábort és a 46 éves F. Istvánt előállítottuk, gyanúsítottként ötrendbeli lopás bűntette, hatrendbeli lopás vétsége és egyrendbeli lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgattuk ki – mondja Gibicsár Tamás. – A bűncselekményeket elismerték. Július 5-én előterjesztést tettünk letartóztatásuk indítványozására, július 7-én a bíróság bűnügyi felügyeletüket rendelte el. Az elfogás sikerében nagy szerepet játszott a rendészeti és a bűnügyi osztály kitűnő együttműködése.

A rendőrök mindkét gyanúsított budapesti lakhelyén kutatást végeztek, ennek során a gépkocsi- feltörésekből származó tárgyakat találtak és foglaltak le a nyomozók. Akik ezúton is arra kérik a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy amikor strandolni mennek a Balaton-partra, ne hagyjanak értéket járműveikben, és a jármű kulcsát se hagyják őrizetlenül, amíg fürödni mennek. Vegyék igénybe a strandok értékmegőrzőit. És, ha már a tanulságok, akkor említsük meg azt is, hogy a balatonalmádi rendőrök arra is felhívják a figyelmet, hogy a nyári időszakban sok a besurranó tolvaj, ők azt használják ki, hogy a nyaralók a ház hátsó kertjében pihennek, szórakoznak, de az utcafrontra néző bejárati ajtót nagyon gyakran felejtik el bezárni.

Forrás: police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.26
Egy személyautó és egy segédmotor kerékpáros ütközött össze az 54121-es út egyik bekötőútján,....
2020.09.26
Három darab 3.000 köbcentis dízel Audi a terítéken ..
2020.09.26
Mintegy 411 millió forint értékben 33-35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt.,....
2020.09.26
Antoniono Garci Mexikóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.26
Hamarosan törvényt fogadhatnak el, amely megtiltja, hogy magánszemélyek autóbuszt üzemeltessenek –....
2020.09.26
Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani - írja a BM Katasztrófavédelmi....
2020.09.26
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a....
2020.09.26
Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték....
2020.09.26
Az új ID.4 már nem csak fotókon, tekinthető meg: a Volkswagen videón mutatja be a legújabb, 100%-....
2020.09.26
Nem kevesebb, mint 145 pert indítottak hitelezői a súlyosan eladósodott Emerson Fittipaldi, a Forma....