Forma 1

Bottas: Nem a Mercedes a favorit!

2018.06.20.

Bár várhatóan bevetik továbbfejlesztett erőforrásukat, és a hosszú egyenesek papíron kedveznek nekik, Valtteri Bottas szerint nem a Mercedes számít a Francia Nagydíj fő esélyesének. Toto Wolff eközben arra figyelmeztette csapatát, nem szabad több pontot elhullajtani!

A Kanadai Nagydíj a legtöbben a Mercedest tartották a hétvége favoritjának, a pálya ugyanis mindig feküdt a csapatnak, a motorteljesítmény pedig – ami továbbra is a címvédő erősségei közé tartozik – mindig is fontos volt a montreali pályán, végül azonban Sebastian Vettel és a Ferrari szerezte meg a győzelmet. Papíron a francia pálya is mercedeses, ám az istálló óvatosan közelíti meg a hétvégét.

Hiába a hosszú egyenes, és hiába kapnak elvileg továbbfejlesztett erőforrást a Mercedes versenyző, Valtteri Bottas szerint kár volna kikiáltani őket a futam esélyeseinek. - Ez egy másik hétvége, melyen a gumik is mások lesznek – kezdte a finn, majd gyorsan visszafogottabbra váltott.

- Pozitív, hogy már megkapjuk az új motort, ami Kanadában kellett volna a győzelemhez. Remélhetőleg magához az autóhoz is érkeznek fejlesztések, mert most már minden csapat futamról futamra javul, szóval nagyon kemény a versengés. Úgy mentünk Kanadába, hogy a pálya elvileg majd fekszik nekünk, és a régebbi motorral is harcolhatunk a győzelemért. De nem ez történt, ebből is látszik tehát, mennyire szoros a verseny, és az is, hogy még javulnunk kell. Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a hétvége favoritjai – hangsúlyozta.

Noha úgy érzi, a kanadai sikerhez kellett volna a továbbfejlesztett motor, Bottas kiemelte, a Mercedesnek minden téren javulnia kell a folytatásban. - Nem hibáztathatjuk csak és kizárólag a régi motort. Ugyanúgy szól ez az egész az autóról is. Azt is javítanunk kell. Láthattuk, hogy az olyan pályákon, ahol sok a kanyar, mint például Monacóban, messze nem a mi gépünk a legjobb. Szóval ezen a területen is mindent meg kell tennünk – fogalmazott.

Ami egyébként az új motorokat illeti, az olasz Motorsport információi szerint a Mercedes mérnökei csak péntek reggel, tehát a szabadedzések napján hoznak végleges döntést arról, hogy bevessék-e őket Franciaországban. A pilóták természetesen már várják a cserét, hiszen eddig mind a hét futamot ugyanazokkal az egységekkel teljesítették. Eközben a rivális Vettel már a második hétvégéjére készül az új motorral, ami jelenleg előny lehet a vörösöknek, az év végén viszont adott esetben a Mercedes profitálhat majd egy esetleges halasztásból.

A csapatnak azonban most is szüksége van a pontokra, hiszen Lewis Hamilton Kanadában elveszítette a bajnoki elsőséget. Hogy több egységet már nem „szórhatnak el”, azt a sportigazgató, Toto Wolff is kiemelte a francia hétvége előtt. - Montreal nem felelt meg az elvárásoknak – jelentette ki határozottan. - A múltban ott a győzelemért harcoltunk, de most szombaton és vasárnap is hiányzott a teljesítmény. Elemeztük a hétvégét, és tudjuk, mit tehetnénk jobban, de ez nem változtat a tényen, miszerint nem szabad több pontot elhullajtanunk – tette hozzá.

- Idén nagyon intenzív a küzdelem. Folyamatosan csúcsteljesítményre van szükség, hogy nyerhessünk és a bajnoki címért is küzdhessünk. A csapat már bizonyította, hogy képes leküzdeni az akadályokat, és most is keményen dolgozunk. Izgalmas kihívás előtt állunk az idei évben, de mindent beleadunk. A francia futam érdekes lehet, hiszen nem sűrűn versenyzünk olyan pályán, amiről nincsenek adataink az előző évekből. Ez egy kicsit nehezebbé teszi a felkészülést, de ez az elem is hozzátartozik a kihíváshoz. Ez lesz az első állomás a tripla hétvégének, ami minden csapatot megviselhet, de egyúttal lehetőséged ad arra, hogy folyamatosan pontokat szerezzünk – zárta gondolatát.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.19
A leggyakoribb hibát követte el: a mellette lévő sávban megállt az autó a gyalogátkelő előtt, ő....
2022.08.19
Összeütközött két autó az 51-es úton Dunavarsány közelében, az útszakaszt teljes szélességében....
2022.08.19
Több mint kétszer annyival ment, mint a megengedett. ..
2022.08.19
Az indiai autók 2022-ben jelenhetnek meg az orosz autópiacon – írja a carsweek.ru. A Business News....
2022.08.18
Egy turisztikailag népszerű település igyekszik minél nagyobb, akár idényjellegű forrásokat bevonni....
2022.08.18
Két motoros életét vesztette Parádsasvár közelében. Teljes útlezárás mellett tart a helyszínelés. ..
2022.08.18
Egy Ifo-tanulmány szerint különösen az autógyártók és a gépipar szenvednének súlyos károkat, ha....
2022.08.18
Egy korszak a végéhez közeledik, több új elektromos és hibrid személygépkocsit adtak el idén, mint....
2022.08.18
Valamikor a 80-as években tartalékosként behívót kaptam egy katonai továbbképzésre. A behívó....
2022.08.18
Az eset Angliában történt ugyan, de a baleset megdöbbentő. A felvételt az Origo szúrta ki. ..