Audi Hungaria Motor Kft.

Bővíti logisztikai központját az Audi, 700 új munkahely

2015.02.22.

Két évvel ezelőtt, 2013 őszén adták át a győri Audi Hungaria Motor Kft. új logisztikai központját. A 75 ezer négyzetméter nagyságú csarnok mellé most egy másik is épül, ahol közel hétszáz új munkahely jön létre.

A győri Audiban naponta nyolcezer darab motor készül és 160 személygépkocsit is gyártanak munkatársaink, a  megnövekedett logisztikai igények miatt a motor és járműgyár zökkenőmentes biztosítása érdekében döntött úgy a vállalatvezetés, hogy bővíti a logisztikai központot – mondta el portálunknak Czechmeister Mónika szóvivő, akitől megtudtuk azt is, jelenleg az ilyenkor kötelező régészeti feltárás zajlik a területen. Amint a régészek végeznek a munkával, kezdődhet a beruházás. Az év második felében avatják fel a második csarnokot, amely az ipari parkban található első csarnok mellett helyezkedik el.

Az Audi Hungaria alapvetően harmincezer alkatrészt kezel, ezeket világszerte 1300 beszállítótól szerzi be.

A kivitelezést az A-K Projekt Éplog Kft. végzi, ez a cég építette az első csarnokot is. Bár a beruházás pontos összege egyelőre nem ismert, nem tévedünk nagyot, ha tízmilliárd forint körüli összeggel számolunk, ennyibe került a két évvel ezelőtti beruházás.

Az autóipari logisztikát gyakran hasonlítják a futballban a Bajnokok Ligájával, mivel kiválóan működő csapatok tudnak csak helyt állni a szerteágazó munkában, amelyet hatalmas nemzetközi megmérettetésben kell végezni.

Czechmeister Mónika elmondta, az Audi Hungaria alapvetően harmincezer alkatrészt kezel, ezeket világszerte 1300 beszállítótól szerzi be , melyek naponta mintegy 1500 telephelyről érkeznek a győri gyárba.. Ez naponta 500 ki- és belépő teherautó fuvart jelent, hetente pedig 17 vonat szállítja a motor- és járműgyártáshoz szükséges alkatrészeket. Évente a győri Audiban háromszázezer tonna árut mozgatnak meg. Természetesen a logisztikai központ számára közvetlen vágánycsatlakozás biztosított.

További újdonságként említette a szóvivő, hogy az új csarnokban egyedi motoralkatrészek gyártását is végzik majd.. Nyolcezer négyzetméternyi területen régi típusú Audik motorjához készítenek alkatrészeket.

A logisztikai központ második ütemének bővítésével tovább javulnak Győr eddig is kedvező foglalkoztatásai mutatói, a felépülő új csarnokban közel hétszázan dolgozhatnak.  Közülük a gyártótevékenységet természetesen a vállalat munkatársai végzik majd, míg a munkatársak túlnyomó része a logisztikai szolgáltató munkavállalói lesznek.

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....