Bridgestone

Bridgestone abroncsokon fognak gurulni a Formula E versenyzői

2023.12.13.

A Bakuban megrendezett Motorsport Világtanács ülésén az FIA a Bridgestone-t nevezte ki az ABB FIA Formula E világbajnokság kizárólagos gumiabroncs-beszállítójának. A 2026-2027-es és 2029-2030 szezonokra vonatkozik a megegyezés.

Az együttműködés során a Bridgestone külön hangsúlyt fektet a gumiabroncs-technológiák fenntartható fejlesztésére, innovatív megoldásokkal készül mind a gyártás, mind az újrahasznosítás során. A Bridgestone küldetésének része, hogy magas minőségű, fenntartható termékekkel járuljon hozzá a közlekedés jövőjéhez, amelyet a vállalat a motorsport-kezdeményezései során is folyamatosan szem előtt tart.

"A motorsport a Bridgestone szenvedélye. Mindig is az volt, és mindig is az lesz. Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, másfél évtized után először idén térhetünk vissza az FIA világbajnokságba. Ez azért is különleges, mert idén ünnepeljük motorsport tevékenységünk 60. évfordulóját. A motorsportban szerzett 60 éves örökségünket folytatva pedig a 2026-2027-es szezontól kezdve mi leszünk az FIA kizárólagos gumiszállítója a Formula E számára. A Bridgestone célja, hogy lehetővé tegye a versenyzők és a csapatok számára, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák, valamint "az abroncsok életeket szállítanak" alapelvünk mentén biztonságot és lelki nyugalmat is kívánunk biztosítani számukra. A következő időszakban arra törekszünk majd, hogy fenntartható, prémium motorsport termékeket fejlesszünk ki, az "ENLITEN" gumiabroncs-technológia továbbfejlesztése a célunk. Ez a technológia testreszabott lehetőségeket tesz lehetővé a versenyzők számára. Alig várom, hogy a 2026-2027-es szezontól megkezdjük tevékenységünket a Formula E-ben." – mondta Shu Ishibashi, a Bridgestone Corporation globális vezérigazgatója és képviseleti igazgatója.

A Bridgestone Csoport vállalati kötelezettségvállalása az E8, melynek célja egy kitűzött jövőkép megvalósítása: "A Bridgestone 2025-re továbbra is fenntartható társadalmi és felhasználói értéket biztosít". A Bridgestone E8 kötelezettségvállalás nyolc ”E” betűvel kezdődő értékből áll: Energia (Energy), Ökológia (Ecology), Hatékonyság (Efficiency), Kiterjesztés (Extension), Gazdaság (Economy), Érzelem (Emotion), Könnyedség (Ease), and Felhatalmazás (Empowerment). Ezen értékek célja, hogy a Bridgestone munkatársaival, partnereivel, és a közvetlen környezetével együtt segítse elő a jövő fenntartható társadalmának és közlekedésének átalakulását. További információ: https://www.bridgestone.com/corporate/news/2022030101.html

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Merész jósolni, pláne az autók világában, de több cég is megteszi, lássuk, mi lett a kamionos....
2024.05.25
A szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, majd mindkét futamot megnyerte a címvédő....
2024.05.25
A BMW főnöke a Kínából érkező autókra kivetett büntetővámokra figyelmeztet.   ..
2024.05.25
A BMW Motorrad a Comói-tónál található Villa d'Este festői háttere előtt bemutatja legújabb....
2024.05.25
Lássuk, miben törtek most az élre szomszédaink.   ..
2024.05.25
A Bridgestone Tatabánya csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum által működtetett EU....
2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....