Bridgestone

A Bridgestone Ecopia ENLITEN a hosszú távú fuvarozásban erős

2023.11.22.

A Bridgestone bemutatta a hosszú távú utakra tervezett Ecopia gumiabroncscsaládjának legújabb generációját. Az üzemanyag-hatékonyságot maximalizálni és a teljes tulajdonosi értéket növelni kívánó flották számára kifejlesztett új Bridgestone Ecopia ENLITEN termékcsalád a márka innovatív abroncsfejlesztési technológiáját, az ENLITEN-t alkalmazza, hogy fokozottabb kopásállóságot és csökkentett gördülési ellenállást biztosítson egész évben.

Az európai szállítmányozás több mint fele közúton történik, melynek közel 40 százaléka határokon átnyúló. A távolsági fuvarozás iránti kereslet nagy, ugyanakkor az iparág kénytelen alkalmazkodni a költséghatékonyságra irányuló gazdasági nyomáshoz, a szigorúbb kibocsátási előírásokhoz, valamint az új és innovatív, összekapcsolt megoldások integrálásához.

A piac változó igényeihez igazodva a Bridgestone piacra dobta a kategóriájában legjobb üzemanyag-hatékonyságot nyújtó Ecopia ENLITEN-t, ami az első olyan teherabroncs-generáció, mely esetében a gyártó az ENLITEN technológia élvonalbeli megoldásait alkalmazza.

Az Ecopia ENLITEN ötvözi a Bridgestone új innovációit és technológiáit. Ezek közé tartozik az alacsony gördülési ellenállású mintázat kialakítása és a nagy teljesítményű, üzemanyag-hatékonyságra összpontosító keverékek alkalmazása, valamint az alacsony profilú Ecopia Steer ENLITEN gumiabroncsok új spirális övszerkezete, amely növeli a kanyarodási erőt és optimalizálja a nyomáseloszlást az abroncs élettartamának javítása érdekében.

Az abroncsok gördülési ellenállás tekintetében A-minősítésű EU-címkével rendelkeznek, értékük a hajtott tengelyen 12 százalékkal, a kormányzott tengelyen pedig 8 százalékkal csökkent az előző generációhoz képest. Az abroncsok kopásállósága is jelentősen javult, a kormányzott tengelyen 40 százalékkal – a rendszeres kopás csökkenése nélkül –, a hajtott tengelyen pedig akár 6 százalékkal nagyobb futásteljesítménnyel.

A nedves tapadásra vonatkozó B-minősítésű EU-címkével és a 3PMSF jelöléssel az Ecopia ENLITEN termékcsalád alkalmas a négyévszakos, hosszú távú fuvarozásra. A költségcsökkentő teljesítményén felül az abroncsot a fokozott újrafutózhatóság érdekében robusztus futófelülettel tervezték. A mobilitás digitális jövőjét szem előtt tartva már rendelkezik RFID-technológiával is, és készen áll a gumiabroncsra szerelhető érzékelők alkalmazására is.

Az új Bridgestone Ecopia Steer ENLITEN és Ecopia Drive ENLITEN gumiabroncsok 2024 januárjától 315/70 R22.5-es méretben leszek elérhetők, a kínálat az év során további négy, 2025-ben pedig egy újabb méretvariációval bővül. Az Ecopia Trailer ENLITEN 2024 végétől lesz kapható, így téve teljessé a termékcsaládot.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Ideális megoldás lenne az automobilizmus gondjaira a hidrogénhajtás, mert nem szennyezi a....
2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....
2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..