gumiabroncs

Bridgestone képzési program

2013.08.30.

Képzési programot indítottak pénteken Tatabányán, az Edutus Főiskolán a japán gumiabroncsgyártó Bridgestone új üzeme első húsz, leendő munkavállalójának.

    A vállalatnak jelenleg 370 dolgozója van, a bővítéssel a létszám elérheti a 970-et - hangzott el az első foglakozáson, amelyen Karato Kendzsi, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a leendő dolgozókat. Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott az MTI-nek elmondta,

a megyei munkaügyi központ és a vállalat több száz emberből választotta ki az első tanfolyam résztvevőit, akik mindannyian munkanélküliek voltak.

    Ők angol nyelvű képzést kapnak, gépészeti és elektronikai oktatáson vesznek részt, valamint gumigyártási ismereteket sajátítanak el, majd sikeres vizsga után a Bridgestone alkalmazásába kerülnek és Japánban folytatják a felkészülést, várhatóan belőlük kerül ki az első csoport, amely betanítja a többi dolgozót.
    A kormánymegbízott hozzátette, reményei szerint a munkaügyi központ és a képző intézmények szoros együttműködésével sikerül elérni, hogy a japán vállalat lehető legtöbb munkavállalóját Komárom-Esztergom megyéből vegyék fel.
    A Bridgestone októberben jelentette be, hogy 267 millió eurós beruházással a jelenlegi kétszeresére, napi 18 ezer abroncsra emeli tatabányai gyárának személygépjármű-abroncs kapacitását. A fejlesztés 2017 első felében zárul. A társaság május 31-én kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormánnyal, később kiemelt jelentőségűvé nyilvánították a beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) márciusban a Bridgestone-nak ítélte meg az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata címet.
    Magyarországon a Bridgestone 2008-ban kezdte meg tatabányai gyártóüzemében az ultra nagyteljesítményű (UHP) személygépkocsi gumiabroncsok gyártását. A tatabányai üzem a gyár BIRD (Bridgestone Innovative and Rational System) nevet viselő technológiájával működik és ez mindössze a második ilyen gyár amelyet Japánon kívül hoztak létre.
    A japán Bridgestone Corporation a világ legnagyobb gumiabroncsgyártó cége, amely több mint 150 országban értékesíti termékeit és 140 ezer embert foglalkoztat. A Bridgestone Europe 9 európai gyárával, kiemelt kutatási és fejlesztési központjával és több mint 12 500 alkalmazottjával különféle típusú gumiabroncsokat és termékeket fejleszt és gyárt Európában. Szállít autógyáraknak, úgynevezett gyári szereléshez, illetve utólagos alkatrészellátásra.

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....
2022.11.27
Az ünnepi, illetve síszezon közeledtével egyre többen kelnek útra a környező vagy akár távolabbi....