környezettudatosság

A Bridgestone munkatársai általános iskolásokkal együtt tesznek a jövőért

2021.11.16.

Egy héten keresztül a természet és a környezet megóvásáé volt a főszerep a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A Bridgestone Tatabánya munkatársai interaktív órákkal, játékos kvízzel, edukációs anyagokkal és ajándékokkal készültek az iskolásoknak, hogy közelebb hozzák számukra a fenntarthatóságot és a zöldebb életmódot. 

A Bridgestone EMIA meghirdette első Fenntarthatósági Hetét a cégcsoporthoz tartozó gyárakban, ahol a zöld szemlélet, valamint a vállalati és hétköznapi fenntarthatósági megoldások népszerűsítése volt a cél. Ebbe az eseménysorozatba vonták be a helyi oktatási intézményt is. „A Bridgestone számára a fenntarthatóság egy olyan fontos szemlélet, amelyet nem csupán vállalati, de egyéni szinten is követünk. Úgy éljük mindennapjainkat, hogy azzal nem veszélyeztetjük sem a környezetet, sem a következő generációk jóllétét. Ezért sem volt kérdés, hogy ebbe a komoly témába bevonjuk a legkisebbeket is, hiszen az ő jövőjük a tét” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A videó a képre kattintva indul.

A vállalat már korábban is szervezett közös programokat a környei általános iskolával, így a mostani együttműködést is örömmel fogadták a diákok és tanárok egyaránt. Ezúttal a negyedikes és nyolcadikos gyerekek vehettek részt egy-egy interaktív csoportfoglalkozáson. A gyár munkatársai játékos formában osztották meg, mit is jelent a fenntarthatóság, mit tehetnek a kicsik és nagyok otthon és az iskolában azért, hogy megóvják a Földet. Az órák végén a vállalatok szerepét is bemutatták, például azokat a zöld célokat, amelyek a tatabányai gyár kitűzött maga elé. Az órákon izgalmas beszélgetések alakultak ki a fenntarthatóság környezeti és társadalmi hatásairól. Annak érdekében, hogy az általános iskolások ne csak egy-egy óra erejéig foglalkozzanak a témával, több edukációs plakát, illetve a korosztályoknak megfelelő kvíz is készült. A helyes kitöltőket 100 darab újrahasznosított anyagból készült tornazsákkal ajándékozta meg a Bridgestone.

„Nagyon örültünk a felkérésnek, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a fenntarthatóság fogalmával már a kisgyermekek is korán megismerkedjenek. Az órákon nagy érdeklődést mutattak a kicsik és nagyok egyaránt, jó volt látni, hogy aktívan kiveszik a részüket, kérdéseket tesznek fel, tippeket osztanak meg egymással, hogyan tudják megóvni a bolygót” – mondta Magyarits Katalin, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

A Bridgestone Tatabánya tettekben is megmutatja fenntarthatósági céljait. A hazai gyár idén márciustól áramfogyasztását 100 százalékban megújuló erőforrásokból fedezi.  A gumiabroncsgyártó vállalta, hogy legkésőbb 2050-től kizárólag fenntartható forrású nyersanyagokat használ majd a gyártásban, folyamatosan növelve ezek arányát az elkövetkezendő években.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....
2023.09.22
Nézze meg a videót! ..
2023.09.22
Az M1-es autópályán, a lébényi szakaszon, a 128-as és a 136-os km között új terelést építenek ki,....
2023.09.22
Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő....
2023.09.22
Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit....
2023.09.22
Az elsőhöz hasonlóan a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki második szabadedzésén is a címvédő Max....