abroncsértékesítés

A Bridgestone négy új termékkel bővíti motorabroncs-választékát

2019.10.18.

A világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalataként a Bridgestone folyamatosan olyan új, csúcstechnológiát képviselő abroncsokat fejleszt, amelyekkel a motorok a legjobb formájukat hozhatják. Jövőre a vállalat négy új abroncsot is bevezet a piacra.

 

Battlax Classic Racing CR11

Ez a kifejezetten Maxi Classic Racing versenyekre kifejlesztett abroncs már eddig is bizonyította kimagasló teljesítményét. A még fejlesztési szakaszban levő Battlax Classic Racing CR11 egyike volt a FIM Europe klasszikus enduro bajnoksága (EEC) győzteseinek. A 4 órás Biker’s Classic versenyen Spa-Francorchamps-ban a 10. számú Poweracing-Japauto klubot segítette a dobogó legfelső fokára, míg az 5. számú Roadrunner csapatot a második hely megszerzéséhez. Nedves és kockázatos viszonyok között a legjobb köridőt és a legnagyobb sebességet Bridgestone abroncsokkal érték el.

Balról jobbra: Battlax Classic Racing CR11 (első és hátsó), Battlax BT46 (első és hátsó), Battlax Racing Street RS11 (első és hátsó), Battlecross E50 Extreme.

A Battlax Classic Racing CR11 rendkívül gyors bemelegítést tesz lehetővé: ez létfontosságú az olyan versenyeknél, amelyeknél az abroncsmelegítő használata nem megengedett. A futófelület mintázata a Bridgestone versenygumijára, a Battlax Racing R11-re vezethető vissza. A motorosnak egyenletes tapadást és kiváló teljesítményt biztosít. Az első abroncson alkalmazott nagy teljesítményű V-MS-Belt (változó egyspirálos öv) konstrukcióval ez az abroncs kiváló fékezési stabilitást, a kanyarok bevételénél pedig fokozott visszajelzést biztosít. A hátsó abroncson nagy versenyzési teljesítményű keverékek kombinációja egy 3 rétegű összetett konfiguráció formájában fokozza az abroncs teljesítményét nedves útfelületen.

Az abroncs 2020 márciusától szerezhető be elöl 110/80 R18, hátul 150/65 R18 méretben.

Battlax BT46

A Battlax BT46 az ikonikus Battlax BT45 utódja. Mióta 22 éve bevezették, a Battlax BT45 a túramotorozás mindenes abroncsa volt. A Bridgestone most új technológiával modernizálta ezt a dizájnt.

A Battlax BT46 első abroncson egy fordított V alak van: ez kezeli az abroncsra ható erőket, csökkenti a szabálytalan kopást és hihetetlenül jó visszajelzést biztosít a motorosnak a kiváló úttartás érdekében. A hátsó abroncs minőségét egy újonnan bevezetett keverék fokozza a teljesítmény, a tapadás és a kopásteljesítmény maximalizálása érdekében. A nedves teljesítmény anélkül javult a BT45-höz képest, hogy ez kihatással lett volna az előd abroncs már jól ismert száraz felületi úttartási teljesítményére és kopásállóságára. A BT46 ezen kívül kompatibilis az UM alkalmazással: a tömlő nélküli jelzéssel ellátott abroncsok felszerelését jóváhagyták tömlős kerekeken, ha az abroncsot tömlővel együtt használják.

A Bridgestone ezt az abroncsot kifejezetten azért fejlesztette ki, hogy lefedje a túra szegmensben versengő motorok széles választékát. Az első abroncs 21 méretben, a hátsó pedig 27 méretben kapható. 2020 januárjában tíz fő méretben jelenik meg majd a piacon, amit hamarosan követ a teljes méretválaszték forgalmazása.

Battlax Racing Street RS11

A Racing Street kategória vezető terméke lenyűgöző tapadási teljesítményt és rendkívül pontos kezelhetőséget kínál. Már eddig is két másodperccel gyorsabbnak bizonyult elődjénél (az RS10-nél) egy két perces körön. És ez az első, főleg utcai használatra szánt abroncs, amely a Bridgestone versenykörnyezetben kipróbált és bevált V-MS övkialakítására épül. A Battlax Racing Street RS11 abroncsot sok motorgyártó választja gyári első szerelésként prémium sportmotorjaik bemutatásához: ez az abroncs gyári szerelése a Yamaha YZF-R1 és YZF-R1M modelleknek, a Kawasaki H2 és H2 carbon, a Suzuki GSX-R 1000 és GSX-R 1000 R modellnek, és még sok más modellnek a jövőben.

A Battlax Racing Street RS11 egy főleg száraz tapadást javító futómintázattal rendelkezik, amelyet közvetlenül a Bridgestone R11 versenyabroncsa ihletett, és amely az érintkezési felület kiváló viselkedése miatt lett átvéve. A hátsó abroncs általános merevségét és stabilitását egy Cap & Base réteg javítja. Mind az első, mind pedig a hátsó abroncsok 3LC konfigurációval készülnek, amely felülmúlhatatlan teljesítményt és kopásállóságot biztosít. Az Innovatív V-MS övkialakítás optimalizálja a futófelület merev részeinek eloszlását a hátsó abroncson, hogy fokozza az érintkező rész hosszúságát az abroncs vállánál és fokozza a tapadást bedőlés esetén. A finom szénrészecskék a hátsó vállhoz újonnan kifejlesztett keverékben olyan mértékben fokozzák a tapadást, hogy a motorosok teljes sebességgel, teljesen bedőlve és teljes magabiztossággal vehetik be a kanyarokat.

Kapható 2020 márciusától első abroncs egy méretben: 120/70 ZR 17 M/C (58W); hátsó abroncs pedig két méretben: 190/55 ZR 17 M/C (75W) és 200/55 ZR 17 (78W).

Battlecross E50 Extreme

A 2019-ben bemutatott Battlecross E50 első éve dicsőséges volt, mivel sorra nyerte a versenyeket különböző enduro kategóriákban. Ezt a sikert meglovagolva a Bridgestone egy új, kifejezetten versenyzésre szánt abroncsot hoz forgalomba extrém enduro versenyekhez. Az új E50 Extreme még a legdurvább tereppel is dacol. Az abroncs egy, kifejezetten a kiváló tapadás és a magas vontatóerő biztosításához kifejlesztett lágy keverékből készül. A futófelület mintáját fejlett blokk elhelyezkedés jellemzi, és az E50 Castle Block technológiájával maximalizálja a perem hatékonyságát és biztosítja a megnövelt tapadást.

2020 januárjától szerezhető be egy hátsó méretben: 140/80 – 18 70M NHS.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.15
- A spanyol Pol Espargaro kétéves szerződést kötött a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP....
2020.07.15
Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási....
2020.07.15
- Egy személyvonat tehervonattal ütközött kedd éjjel a cseh főváros közelében, a baleset....
2020.07.15
A német kormány gazdaságélénkítő csomagjában nem támogatja a hagyományos belső égésű motorral....
2020.07.14
Csaknem 4500 e-sportoló regisztrált és vett részt a selejtezőkön a Michelisz Norbi és csapata által....
2020.07.14
Az attól függ, mennyi pénzünk van rá. ..
2020.07.14
Nehéz volna olyan alkatrészt megnevezni a Lexus LFA-n, amely a maga műfajában ne teremtett volna új....
2020.07.14
Ester Lauringson Észtországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.14
Az Oroszországi Gépjárműgyártók Szövetségének  közlése szerint idén júniusban 14,6 százalékkal....
2020.07.14
A baleset miatt lezárták az érintett útszakaszt - jelentette a Katasztrófavédelem 15 óra után 1....