Bridgestone

A Bridgestone újdonságai a 2018-as IAA szalonon

2018.09.08.

A Bridgestone válaszol a flották, az autógyártók kényelemmel, fenntarthatósággal és hatékonysággal kapcsolatos igényeire, miközben hozzájárul a mobilitás jövőjének alakításához.

A 2018. évi IAA szalonon a Bridgestone gumiabroncs és mobilitási megoldásainak portfólióját kiegészítő új termékeket mutat be.

Új, élenjáró gumiabroncsok és megoldások flották számára

Az idei IAA keretében a Bridgestone bemutatja a teherautókra és autóbuszokra gyártott Ecopia gumiabroncsainak új generációját. A Bridgestone európai flottapartnereivel együtt kifejlesztett és tesztelt új Ecopia termékcsalád az év minden szakában csökkenti a flották üzemeltetési költségeit, jelentősen mérsékelve az üzemanyag-fogyasztást, kitűnően tapad vizes úton és kompromisszumoktól mentes futásteljesítményt biztosít. Ezek az új gumiabroncsok a Bandag-eljárással végzett újrafutózásnak köszönhetően többször használhatóak.

A Bridgestone az IAA szalonon mutatja be a flottapartnereinek új járműkarbantartási megoldását is. Ez a digitális megoldás adatalapú elemzéseket biztosít, amelyek segítségével az üzemeltetők növelhetik a járművek rendelkezésre állását és limitálhatják a mindennapi üzemeltetéssel járó kihívásokat.

Kitűnő eredményeket hoznak az új digitális megoldások a flották és a partnerek számára

A Bridgestone bejelenti, hogy 2019-től a teher- és buszabroncsokat elektronikus RFID (rádió-frekvenciás azonosítás) jelzőrendszerrel látja el. Az RFID alkalmazása további értéket jelent a flotta ügyfelek számára, mivel javítja gumiabroncs-elhasználódás nyomonkövethetőségét, időtakarékos és pontos rendszert biztosít az adatbevitelre és megosztásra. Az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek a riportokhoz, amely végső soron segít a vállalkozások információinak bővítésében és optimalizálja a teljes üzemeltetési költséget.

Az RFID a Bridgestone összes digitális felületén alkalmazásra kerül és jelentős hozzáadott értéket biztosít a haszonjármű flották gumiabroncs-kezelési rendszereiben, amit ma elsősorban a „Total Tyre Care”[1] néven ismernek. A „Total Tyre Care” elérhető a Bridgestone 2.100 kereskedőből álló partnerhálózatban. Ez a szolgáltatás biztosítja az optimális biztonságot és csökkenti a gumiabroncsokkal összefüggő és karbantartási költségeket, miközben a flotta járművei maximális hatékonysággal üzemelhetnek.

Kézben tartva a jövőt

Ezek a legfrissebb megoldások még csak a kezdetet jelentik abban a folyamatban, amellyel a Bridgestone az autósokat a mobilitás jövőjébe vezeti. Az olyan makrotrendek, mint a klímaváltozás és a digitalizáció, valamint a CASE (Connected, Autonomous, Shared and Electric – Összekapcsolt, Önvezető, Megosztott és Elektromos) megközelítés erősödő befolyása új kihívásokat jelent. A Bridgestone munkatársai folyamatosan dolgoznak a háttérben élenjáró digitális mobilitások kifejlesztésén, az innováció, a partnerség és a kutatás-fejlesztés kombinációjával. Az IAA 2018. évi rendezvényének látogatói elsők között szerezhetnek tapasztalatot olyan kutatásokról, amelyek a flották számára biztosítanak biztonságos, hatékony, kényelmes és fenntartható megoldásokat a jövőben.

A Bridgestone „okos sarok” koncepciója bemutatja a forradalmi Ologic™ technológiát, amelyet első alkalommal alkalmaznak a teherautó- és autóbusz-gumiabroncsok koncepciójaként. Az elektromos járművek számára kifejlesztett „ologic” technológia nagyobb abroncsátmérőt és keskenyebb futófelületet alkalmazva biztosítja a kiemelkedő üzemanyag-takarékosságot, azonos biztonsági szint mellett.

Szintén az IAA keretében mutatkozik be a Firestone Ipari Termék Divíziójának innovatív Airide™ Pro pneumatikus lengéscsillapító technológiája. Pótkocsikon való használatra tervezve az Airide Pro valódi kocsiszekrény- és tengelyszabályozást tesz lehetővé, biztosítva a magasabb színvonalú futásminőséget, hosszabb gumiabroncs élettartamot és az üzemeltetési költségek csökkentését.


[1] ideértve: Tirematics, Fleetbridge, Basys, Toolbox és Insights.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.20
A hibrid LMP1-es prototípusok utoljára vehettek részt a világ leghíresebb autóversenyén, ahol....
2020.09.20
A történelmi helyszínek felkutatása mellett a mezőgazdasági területek parlagfűvel való....
2020.09.20
Hétfőtől a ceglédi vonalon is forgalomba áll egy emeletes motorvonat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-....
2020.09.20
A férfi mindkét szemére vak volt, mégis megkapta a vezetői engedélyt. A hatóságok most vizsgálják,....
2020.09.20
Maria Plotena Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.20
A Tihanyi révnél szervezett Kicsik-nagyok kerékpáron programon népszerűsítette a TUKE a....
2020.09.20
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) használatba kívánja adni 11 vitorláskikötőjét, 15 éves,....
2020.09.20
Összeütközött két gépkocsi az M5-ösön, Ócsa és Inárcs között. A baleset a sztráda Szeged felé....
2020.09.20
A kutyatulajdonosok jó része autóval is szállítja kedvencét, de csak kevesen ügyelnek arra, hogy....
2020.09.20
A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább....