premier

Constantin Prozorovval álmodta meg az új modellcsalád premierjét a MINI

2023.09.01.

A MINI dizájnstúdiója a feltörekvő kollázsművész, Constantin Prozorov közreműködésével alkotta meg az új modellcsalád premierjének magával ragadó képi világát, amely így a művész egyedi stílusa mentén értelmezi újra a brit prémiumgyártó digitális megjelenését.

Constantin Prozorov, aki összetéveszthetetlen látásmódjának és lélegzetelállító képkompozícióinak köszönhetően a divatszakmában egy csapásra nevet szerzett magának, a MINI számára három egyedülálló kollázst készített el, fantasztikus illusztrációk és animációk részeként helyezve a középpontba a márka jövőbeni modelljeit.

A MINI dizájnstúdiója a művészet és a divat világának összefonódásából merít ihletet és kreatív lendületet. Miközben olyan luxus divatmárkák számára is készített már digitális képi világokat, mint a Louis Vuitton, a Gucci és a Moncler, Constantin Prozorov számára ez volt az első alkalom, hogy autóipari márkával dolgozott együtt. A művész modern, avantgárd esztétikai kollázsairól ismert, amelyekkel – akárcsak e művészeti forma klasszikus gyökerei – új életet lehel a meglévő anyagokba.

A MINI számára készített kollázsokhoz azokat a háttérmotívumokat használta fel, amelyek előtt a márka újdonságait a legkülönfélébb prezentációk részeként mutatják be. Constantin Prozorov a digitális technológia segítségével újként komponálta meg a MINI formatervezőinek grafikáit, majd kiegészítette azokkal a fantasztikus motívumokkal és virágos elemekkel, amelyek jellegzetessé teszik munkáit.

„Constantin Prozorov művészi stílusa inspiráló nézőpontból mutatja be a MINI új modellcsaládjának formanyelvét” – mondta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Egyedi és játékos, tele pozitív energiával” – tette hozzá. A MINI dizájnstúdiója és a kollázsművész több mint egy éven át dolgozott együtt a három nagyvárosi álomvilág megalkotásán, amelyek szemet gyönyörködtető művészi stílusban egyesítik a szürreális elemeket a MINI modellekkel és a hozzájuk társított környezetekkel. Van olyan kollázs, amelyik kétszáz szintből építkezik és statikus képként, illetve animált klip formájában is megtekinthető.

Mindegyik kollázst egységesítő stíluselemek szövik át, amelyek így triptichont alkotnak: a tisztán elektromos meghajtású, új MINI Cooper színesen tornyosuló háztetőitől kezdve, a tisztán elektromos meghajtású, új MINI Countryman piknikhangulatú, vízben gazdag tájképein át, egészen a tisztán elektromos meghajtású, új MINI Aceman fényes nagyvárosi környezetéig. Egyes részletek csak igazán közelről nézve tárulnak fel a rajongók előtt: a MINI Cooper kollázsában művészi játékként megjelenő Spike, a MINI Countryman útját keresztező delfin, vagy a MINI Aceman kollázsát díszítő játékkártya.

Constantin Prozorov kifinomult módon tekint a divatra, így a MINI új modellcsaládjának újrahasznosított textíliákból készített utastéri felületei kiváltképp lenyűgözték. Kollázsmunkáiban rendre visszaköszönnek absztrahált, túlméretezett elemként. A művész a MINI jellegzetes stílusjegyei közül is beemelt párat munkáiba, a popkultúra és a kortárs művészetek ismert motívumaival társítva. A merőben új perspektíva arra ösztönzi a márka rajongóit, hogy tekintsenek a megszokott határokon túlra és éljenek a művészetek, illetve a dizájn által felkínált széleskörű lehetőségekkel.

A MINI formatervezői szerint a Constantin Prozorov oldalán folytatott művészi eszmecsere még számukra is új perspektívákat nyitott. A különböző szakterületek kreatív elméivel folytatott beszélgetés mindig is az egyik legfontosabb inspirációforrás volt a MINI dizájnstúdiója számára, amely a 2023-as Müncheni Nemzetközi Autószalonon mutatja be legújabb együttműködésének gyümölcsét.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.15
Ismét felvillanyozódott a Hyundai márka és újabb elektromossal bővíti márkakupa-sorozatát. ..
2024.04.15
Visszatér a tél Ausztriába, hétfőn figyelmeztetést adtak ki az autósoknak – írja a Heute című....
2024.04.15
Miért áll egy kihegyezett versenyautó egy hófödte versenypályán, és miért sorakoznak mögötte....
2024.04.15
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti....
2024.04.15
Az Audi több mint 20 új, tisztán elektromos, plug in hibrid és hagyományos, belső égésű motorral....
2024.04.15
Április 9-én Pekingben mutatta be legújabb, működésének első öt évében kapacitás- és....
2024.04.15
Erősen indította az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága az idei évet, miután 16 százalékkal....
2024.04.15
Alkalmanként átlagosan 2,5 órát parkolnak a magyar autósok az utcán és 6 órát a parkolóházakban, az....
2024.04.15
Európai tervezés, törökországi gyártás, japán hagyományok - ezek a sarokpontjai a Mitsubishi Colt....
2024.04.15
Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű....