elismerés

A Continental UltraContact NXT innovációs díjat nyert

2024.06.07.

A Német Formatervezési Tanács zsűrije az UltraContact NXT-nek ítélte a „B2C Kiválóság: Közlekedés” kategória díját. Az akár 65 százalékos arányban megújuló, újrahasznosított, valamint bio-, biokörforgásos anyagokból készült UltraContact NXT a Continental eddigi legfenntarthatóbb abroncsa.

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Német Formatervezési Tanács innovációs díjjal ismerte el a fenntarthatóság és az innováció érdekében tett erőfeszítéseinket” – mondta el Maria Hanczuch, a személygépjármű-abroncsok programmenedzsmentjének vezetője. „Ha fenntartható innovációkról van szó, a legprogresszívebb gumiabroncsgyártóként tekintünk magunkra. Az UltraContact NXT az első sorozatgyártású személygépjármű-abroncs, amely ilyen magas arányban tartalmaz fenntartható anyagokat. Ez egy fontos lépés a Continental számára a környezettudatosság terén kitűzött ambiciózus céljaink eléréséhez”.

A Continental fáradhatatlanul dolgozik az innovatív technológiák, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások fejlesztésén a teljes értékláncában, a környezetkímélő anyagok beszerzésétől az abroncsok újrahasznosításáig. A prémium gumiabroncsgyártó 2030-ra több mint 40 százalékban megújuló és újrahasznosított anyagokat kíván felhasználni az összes újonnan gyártott termékében.

Fókuszban a fenntarthatóság, a biztonság és a maximális teljesítmény

Az UltraContact NXT a megújuló és újrahasznosított anyagok magas százalékát ötvözi a maximális biztonsággal és teljesítménnyel. A nyári gumiabroncs akár 32 százalékban megújuló nyersanyagokat tartalmaz. Ezek közé tartoznak a papír- és faipari hulladékból származó gyanták és a rizshéj hamuból származó szilícium-dioxid is.

Az UltraContact NXT körülbelül öt százaléka olyan újrahasznosított anyagokból készül, mint a mechanikusan feldolgozott hulladék abroncsokból származó gumi és acél. A váza poliészter szálakból készül: ezeket a Continental a ContiRe.Tex technológiájával PET-palackokból nyeri ki, amelyek egyébként gyakran hulladékégetőkbe vagy lerakókba kerülnének.

Az UltraContact NXT esetében a Continental akár 28 százalékban ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező, újrahasznosításra alkalmas anyagokat használ. Az ISCC PLUS tanúsítvány biztosítja az átláthatóságot és a nyomonkövethetőséget az ellátási lánc teljes egészében azáltal, hogy leköveti a nyersanyagok eredetét és jellemzőit. Emellett ellenőrzi a fenntartható kritériumoknak való megfelelést, valamint tanúsítja a kész termékeket. Az UltraContact NXT minden elérhető méretben az EU gumiabroncs-címkék lehető legmagasabb („A”) minősítését érdemelte ki a gördülési ellenállás, a vizes fékezés és a külső zaj tekintetében is.

A Német Formatervezési Tanács 1953 óta működik a világ egyik vezető szakértői kommunikációs és tudástranszfer központjaként a design, a márkaépítés és az innováció területén. A Tanács rendezvényeken, kongresszusokon, díjakon, zsűriüléseken és szakértői bizottságokon keresztül hozza össze tagjait és számos más nemzetközi design- és márkaépítési szakembert. Ez nem csak elősegíti a párbeszédet, de jelentős ösztönzést is nyújt a globális gazdaság számára. Jelenleg több mint 330 vállalkozás tartozik a tagok közé. A German Innovation Award új, innovatív termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat díjaz, illetve olyan megoldásokat kínálnak, amelyek a felhasználók és a környezet számára hozzáadott értékükkel tűnnek ki. Emellett olyan teljesítményeket is elismer, amelyek új utat nyitnak és hozzáadott értéküknek köszönhetően megoldásokat kínálnak: ezek lehetnek termékek és szolgáltatások is, illetve származhatnak különböző iparágakból, de a hangsúly mindig a felhasználói élményen van – olyan projekteken, amelyek átformálják életünket és hozzájárulnak egy jobb jövőhöz.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.17
Csaknem másfél millió kilométert futott hat év alatt egy Toyota Tundra motorgenerál nélkül. Az autó....
2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....