Forma 1

Coulthard hisz a McLaren feltámadásában

2018.08.14.

A csapat korábbi versenyzője, David Coulthard hiszi, hogy a McLaren új vezetői visszajuttatják az alakulatot a helyes útra, ehhez viszont időre lesz szükségük. Másik excsapatáért, a Williamsért viszont aggódik, mert úgy érzi, már a szenvedély is kezd kiveszni a dolgozókból…

Noha a világbajnoki címet nem sikerült elhódítaniuk, Coulthard tizenhárom F1-es győzelméből tizenkettőt a wokingiakkal ünnepelt és (három bronz mellett) egy bajnoki ezüstöt is szerzett a csapattal. Akkor ezek az eredmények talán csalódást keltőek voltak, ma viszont mindent megadnának értük a McLaren dolgozói, 2014 óta ugyanis dobogós helyezésük sem volt.

És bár tavaly véget vetettek a rosszemlékű Honda-kapcsolatnak, egyelőre a Renault-motorokkal sem értek el jelentős javulást. A vezetőségben eközben komoly változások történtek: az irányítást Zak Brown vette át, a sportigazgatói posztra pedig az Éric Boullier-t váltó Gil de Ferran került.

Coulthard sajnálja, hogy egykori csapata ilyen nehéz helyzetbe került, de hiszi, az új vezetőség meg tudja oldani a problémákat. „Zavarba ejtő, hogy ilyen nehéz időkön mennek keresztül, de mindig, minden az embereken múlik” – kezdte a skót. „Az embereken, akik megtervezik és megépítik az autókat, és vagy rendelkeznek a forrásokkal, vagy rosszul használják azokat, vagyis ennél fogva felelősséggel tartoznak mindenért” – tette hozzá.

- Ron Dennis gyakran elmondta nekem, hogy nem ő tervezi, nem ő építi, és nem ő vezeti az autót, ez tehát nem tartozik az ő felelőssége alá. Ez korrekt megjegyzés volt a részéről, mert az ő felelőssége a céggel kapcsolatos elképzelések megteremtése volt. Szponzorokat kellett szereznie, hogy megfelelő források álljanak a mérnökök rendelkezésére. Szerintem Zak és Gil is nagyszerű vezető, szóval változtathatnak a jelenlegi helyzeten, de ehhez időre lesz szükségük – fogalmazott.

Nyilatkozata során egy másik klasszikus brit csapatról is beszélt, ahol pályafutása során szintén megfordult, és ami jelenleg szintén nehéz helyzetben van. Ez a csapat a Williams, ami 12 futam után utolsó a bajnokságban, és hiába igyekeztek, egyelőre nem látni, hogy sikerült volna komolyabb előrelépést elérniük. Helyzetüket Coulthard is ijesztőnek tartja.

- Egy kicsit aggódom értük. Nem látom, hogy fájna nekik a kudarc, ellenben a korábbi évekkel. Át tudod verni az embereket az érzéseiddel kapcsolatban, de a szenvedélyt nem lehet megjátszani. Szeretném látni, hogy ez a szenvedély visszatér a csapathoz. A paddock szereti a Williamst, és azt, amit eddig elértek, de a dolgok természetesen mennek a maguk útján, szóval ez idővel változni fog. Nagyon remélem, hogy tudnak változtatni a helyzeten – zárta gondolatát.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Szentlőrinc térségében forgalmi akadályra kell számítani – jelentette az Országos....
2024.05.29
Ideális megoldás lenne az automobilizmus gondjaira a hidrogénhajtás, mert nem szennyezi a....
2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....