csabai kolbászfesztivál

Csabai Kolbászfesztivál 25. alkalommal

2022.10.21.

Október 20-23. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált 25. alkalommal Békéscsabán.  A 4 napig tartó gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, felejthetetlen élményekkel és több tucat hazai, valamint külföldi fellépővel.

Középiskolások és egyetemisták gyúrnak pénteken, Korda György magával hozza a Repteret. Ikergyermekei születése után fél évvel Rúzsa Magdi is koncertezik október 21-én a Csabai Kolbászfesztiválon.

A részletes programért kattintson IDE!

A választék olyan széles, hogy most az október 21-ei, pénteki programot vettük jobban szemügyre. Nem kérdés, hogy a középiskolások és az egyetemisták gyúróversenye délelőtt tíz órától fergeteges hangulatban zajlik majd a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztiválon, a CsabaParkban. A szokásoknak megfelelően számos főiskolai, egyetemi csapat csabai tagjai hívták meg hallgatótársaikat, és közösen esnek neki a húsnak, a munkának a Mokry-sátorban. A szükséges eszközöket, fűszereket a helyiek hozzák.

A csarnokban is 10 órakor kezdődnek a gyermekprogramok Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjaival, 17 órától tartják az MCC vitaakadémiáját: Érvelj felsőfokon! címmel.

A Csabai Kolbászklub sátra mellett 11 és 14 órakor is látványdisznótort tartanak a kolbászklub tagjai, majd feldolgozzák a húst, és az elkészült, hagyományos ételekből az asszonyokkal együtt kóstolókat tartanak a látogatóknak.

A Mokry-nagysátorra visszatérve, már reggel kilenctől délelőtt fél 12-ig D Session szolgáltatja a zenét és a jó hangulatot, a Band Of StreetS zenekar pedig egész nap játszik a fesztivál teljes területén. Pénteken délután 16 órától Mahovics Tamás és Bandája tart táncházat, 17 órakor hirdetik ki a délelőtti töltőverseny eredményét. Ezt követi Azahriah fellépése, majd pedig hármasikreinek megszületése után fél évvel színpadra áll Rúzsa Magdi.

Ezt követi Korda György és Balázs Klári fellépése. Gyuri bácsi elmondta, hogy mindig szívesen jön Békéscsabára. Mindent megpróbált hajdanán, hogy kibújjon a katonai szolgálat alól, ám ez nem sikerült. Békéscsabára került, és ha már így alakult, igyekezett jól érezni magát, és több, életre szóló barátságot kötött, többnyire kellemes emlékek maradtak meg számára ebből az időszakból. Így Korda György Balázs Klárival együtt a mai napig szívesen, és az első hívó szóra jön Békéscsabára. Természetesen a kolbász fővárosába is elhozza a Reptér című számát, mely minden korosztály slágere, de ugyanígy az örökzöld dallamok közé tartozik a Lady N, a Mamma Maria, és még sorolhatnánk.

A kolbászfesztivál helyszínén a Diszkótor Aréna is benépesül péntek éjszaka. A programfelelősök:  DJ Guli, Szecsei Attila, Katapult DJ Show, majd hajnal háromig ismét DJ Guli.

A szabadtéri színpadon is fesztiváli lesz a hangulat, DJ Hlásznyik után 14 órától NAV kutyás bemutató szerepel a programban, aztán jön a Chained, a Stinky Stankies, majd Kitti & Lackás.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....