támogatás

Csabai Kolbászfesztivál: ez történt csütörtökön és pénteken

2014.10.25.

Csütörtökön este megnyitotta kapuit a Csabai Kolbászfesztivál, amelynek támogatói között ott van az Autós Nagykoalíció és annak honlapja, az autoszektor.hu is. Portálunk a nyitástól a zárásig négy napon át folyamatosan követi az eseményeket, tudósítunk minden fontos történésről. Kövesse velünk élőben a kolbászfesztivált.

Péntek 20.58

Két forró hangulatú koncert jön

A színfalak mögött már készül az Irie Maffia, hogy 21:00 órától fergeteges koncertet adjon a Csarnokban. Biztos forró hangulat lesz a Tankcsapda koncerten, sőt, izzasztó, hiszen a zenekar számára 20 törölközőt biztosítottak a szervezők. Talán ez már a meglepetés része?

Péntek 20.37

A Csabai Kolbászfesztiválon zúz egy nagyot a 25. jubileumát ünneplő Tankcsapda

Fotó: tankcsapda.com

25 év nagyon hangos optimizmus, 3 rocker srác, közel 30 album, jubileumi koncertsorozat: ők Magyarország egyik legnépszerűbb rock együttese. A Tankcsapda 1989 februárjában alakult meg Debrecenben, mikor három barát, Lukács László (basszusgitár, ének), Buzsik György (dob) és Tóth „Labi” Laboncz Attila (gitár) több évnyi közös lakótelepi bulizás után elhatározták, hogy közös együttest alapítanak. 

Az első szárnypróbálgatások után hivatalosan 1989. október 14-én alakult meg a banda, ezen a napon léptek fel először ezen a néven, az Auróra elő zenekaraként, Debrecenben. Első demófelvételeiket már 1989 decemberében elkészítették, Baj van!! címmel. Első két albumukon a számok döntő többsége még punk stílusú volt, de az idő előrehaladtával egyre inkább egy igazi rock bandává alakultak át. Az 1990-es év állandó turnézással telt, több külföldi (német) és hazai helyszínen szerepeltek, többek között a Petőfi Csarnok színpadán is. 

Az állandó utazás ellenére 1990 nyarán elkészítették első stúdióalbumukat Punk and Roll címmel, majd 1992-ben A legjobb méreg címmel újabb kazettát adtak ki. 1994-ben a két albumot újra megjelent egy kazettán, illetve CD-n. A kazetta 'A' oldalán a Punk and Roll, míg 'B' oldalán az A legjobb méreg volt hallható. A CD változatra az U. S. és a Félre a tréfát (akusztikus hangulat verzió) című dalok már nem fértek rá, így ezek csak a kazettán találhatóak meg. 

1993 januárjában kilépett a basszusgitáros Tóth Laboncz Attila, akinek a helyére a korábban technikusként dolgozó Molnár „Cseresznye” Levente érkezett, míg a basszusgitárt Lukács Laci vette át. A banda folyamatosan koncertezett tovább, és olyan nagy nevekkel lépett egy színpadra, mint a Sex Action vagy a Moby Dick. Augusztusban a Tankcsapda zajos sikert aratott a Zánkai Poppiacon, ekkor figyelt fel rájuk későbbi kiadójuk. 1994 márciusában látott napvilágot a banda első CD-n is megjelenő nagylemeze Jönnek a férgek! címmel.(forrás:zeneszoveg.hu)

Lukács Lacinál es csapatánál az óta sem "járt le a lemez"(Lejárt lemez 2012), folyamatosan mennyországi fellegekbe juttatják (Mennyország tourist 2007) rajongóikat zenéjükkel, jóképűek és  ráadásul mindig Urai a helyzetnek (Urai Vagyunk a Helyzetnek 2014!). Legújabb lemezük szűk egy hét leforgása alatt Dupla Platina lett, és erős bizonyítéka annak, hogy a Fiúknak 25 év után még mindig a színpadon a helyük!

Ha szeretnétek átélni milyen egy igazi Tank-buli, akkor gyertek október 24-én 22.00-kor a Mokry Sátor Budapest Bank színpadához! A srácok elárulták: egy külön kis meglepetéssel is készülnek a koncerten!

Péntek 19.36

Fotón a győzetesek

Már az első két napon sok győztest avattak a fesztiválon. A nyertes csapatokat fotón is megmutatjuk.

A képre kattintva galéria nyílik.

Péntek 19.24

Szerb csabai

Megjöttek a szerb csapatok a szombati nagy kolbászkészítő versenyre, ők a Csabai Kolbászklub vendégszeretetét élvezik. Elállt az eső, így a kinti programokat is meg tudták tartani. Kezdetét vette a Sausage Party, 21:00-kor nagyot durran az Irie Maffia, őket követi a méltán népszerű Punnany Massif

Péntek 19.09

Pontosítás a menetrendben

Nem minden reggel indulnak a járatok, a speciális menetrend CSAK a szombati nagy kolbászgyúrás idején lesz érvényben (október 25.)
Kiegészítésként annyit érdemes még hozzátenni, hogy a buszok természetesen a gyúráshoz-töltéshez szükséges eszközöket is elszállítják, ezzel megkönnyítve a versenyző csapatok dolgát - kaptuk a tájékoztatást a szervezőktől.

Péntek 18.53

Így készül pénteken a csabai - hangulatképek sok fotóval

A képre kattintva galéria nyílik.

Péntek 18.17

Csabai házikolbász - a hentesmester receptje

A 2000. évi millenniumi Csabai Kolbászfesztiválon Fő- és Életmű Díjat kapott Krajcsó Pál békéscsabai hentesmester receptje a VALÓDI CSABAI HÁZIKOLBÁSZ készítéséhez:

Hozzávalók:
10 kg sertéshús vegyesen (comb, lapocka, tarja, dagadó), ha nem elég zsíros, akkor kevés húsos szalonnával kiegészítjük. Legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebb Mangalica-Berkshire, keresztezett sertés.

20 dkg édes, őrölt, házi paprika, 5 dkg erős, őrölt, házi paprika, 24 dkg asztali só, 3 dkg apróra vágott foghagyma, 2 dkg fűszerkömény (egész)

A legjobb a vastag csabai kolbász készítésére a Karácsony  előtti, már hideg idő. A korán reggel levágott disznót megperzseljük, tisztára mossuk, felbontjuk részeire, majd bevisszük egy disznóvágó asztalra. Kicsontozzuk,  a húst kis kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk és a fent leírt fűszerekkel még melegen összegyúrjuk. (Ilyenkor jobb a hús kötőereje, jobban összetart!) Gyúrás után kivisszük a hidegre, nagyon tiszta asztallapra terítjük széjjel, 10 cm vastagon. A mikor a hús már hideg, visszavisszük és 10-es, 20-as  géppel, ami már tölcsérrel van ellátva, sertés vastagbélbe töltjük és bekötjük úgy, hogy minden szálat külön-külön füstölő botokra helyezhessünk. Majd a kamrában lévő kolbászállványra helyezzük. A kamra huzatos és plusz 6 foknál melegebb ne legyen! 48 óra múlva visszük a szellős füstölőbe, vagy szabadkéménybe. Hat napon át, lassan füstöljük, száraz bükkfa fűrészporral, arra nagyon vigyázva, hogy plusz 12 C foknál ne legyen magasabb a hőmérséklet! Füstölés után bevisszük a kamrába, ahol plusz 18 foknál érik. Három hónap alatt teljesen beérik a finom, valódi csabai vastag házikolbász.
 

Péntek 17.59

Szombati parkolási rend és ingyenes autóbusz transzfer a Csabai Kolbászfesztiválon

A fesztivál területén található parkolóhelyek az elmúlt napok esőzései miatt nagyon feláztak (a talaj süppedőssé vált), ezért mindannyiunk biztonsága érdekében lezártuk azokat, saját felelősségre sem engedünk be járművet a területre. A korábbi évekhez hasonlóan a szombati nagy kolbásztöltő versenyre nagyon sokan autóval érkeznek, ezért speciális parkolási rendet és ingyenes autóbusz transzfert vezettünk be annak érdekében, hogy mindenki kényelmesen tudjon megérkezni a nagy kolbászgyúrásra, és időben el tudja foglalni a nevezésének megfelelő asztalát. 

Az ingyenes kolbászfesztiválos autóbuszok 7 illetve 8 órától indulnak, és a látogatók igényeinek megfelelően egészen szombat estig közlekednek. Az egyik járat a Gyulai úti Praktiker áruház környékén leparkolt autósokat veszi fel, minden reggel 8 órától, és juttatja el közvetlenül a Kolbászfesztivál főbejáratához. A másik járat az István Malomban megnyitott kolbászfesztiválos parkoló bejáratától (Malom tér) juttatja el a látogatókat reggel 7 órától közvetlenül a Kolbászfesztivál főbejáratához. Az autóbuszjáratoknak nincs menetrendjük, ahogy megtelnek utassal, elindulnak a fesztiválra, menetidejük kb. 10 perc. A nagy kolbászgyúrás végeztével a járatok a fesztivál főbejáratánál lévő megállóból viszik vissza az utasokat a parkolókba. A parkolás és ingyenes autóbusz transzfer miatt kismértékben megnövekedett utazási idővel (kb. 30 perces többlettel) kell kalkulálni, ezért javasoljuk, hogy ezt vegyék figyelembe a versenyre való reggeli indulásnál. Aki teheti, hagyja otthon az autót, és jöjjön autóbusszal, a fesztivál programjaihoz illeszkedő menetrend itt található: http://csabaikolbaszfesztival.hu/50/autobusz-menetrend. taxi telefonszám pedig a hasznos tudnivalók közt:http://csabaikolbaszfesztival.hu/114/hasznos-tudnivalok A sátrakat lepadoltuk, ezért biztosan nem kell a sárban dagonyáznunk, és fűtjük is azokat, tehát fázni sem fogunk.

Köszönjük a közreműködést a Békéscsabai Rendőr-főkapitányságnak, a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt-nek és a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek, továbbá köszönjük a Csabai Kolbászfesztivál látogatóinak megértését és türelmét! Szeretettel várunk mindenkit, töltsük együtt! 

Péntek 17.55

Bemutatjuk az idei nyugdíjas egyesületek és hátrányos helyzetű civil szervezetek számára szervezett kolbászkészítő verseny díjazottjait

Az idei nyugdíjas egyesületek és hátrányos helyzetű civil szervezetek versenyén a zsűri a kimagasló konzisztenciát, a hagyományos és letisztult ízeket díjazta a leginkább, így az első három helyezett és az 5 különdíjas csapat is az egyedi íz világért és díszítésért nyerte el a megérdemelt jutalmát.

Helyezettek:

III. díj  5 szál vastag kolbász + serleg + bronzérem

  Kapja: 39. csapat Beraczka Ilona, Tótkomlós Konzisztenciája kimagasló, nagyon finom, hagyományos,           letisztult izek.

II. díj  10 szál vastag kolbász + serleg + ezüstérem

 Kapja: 38. Krajcsóné Molnár Judit, Békéscsaba

I. díj   15 szál vastag kolbász + serleg + aranyérem

 Kapja: 67. Szatmári István Zsadány

 

Különdíjak:

  1. A HUNGARIKUM BIZOTTSÁG felajánlása: 5 db HUNGARIKUM GYŰJTEMÉNY kiadvány

Kapja: 6. csapat Gyergyószentmiklós

      2. A Munkácsy Mihály Múzeum felajánlása:    10 db belépő a Múzeumba

Kapja: 37. csapat Lencsési Nyugdijas Klub Csapata

      3. Ajándékgyúrás a 2015. évi Csabai Kolbászfesztivál, Krajcsó Pál emlékversenyére

Kapja: 40. csapat Beraczka Ilona Tótkomlós

      4. Ajándék gyúrás a 2015. évi Csabai Kolbászfesztivál, Krajcsó Pál emlékversenyére

Kapja: 35. csapat Hanzó Pálné Békéscsaba Igazi Családi Kolbász, nem csipős, de gazdag fűszerezésű

      5. Ajándék gyúrás a 2015. évi Csabai Kolbászfesztivál, Krajcsó Pál emlékversenyére

Kapja: 10. csapat Bozsok János Becsehely

 

Péntek 16.40

Így készül az igazi csabai - sok fotóval

A képre kattintva képgaléria nyílik.

Péntek 14.20

Vendég Szörényi Levente

Holnap, a nagy kolbászkészítő versenyen Szörényi Levente is velünk gyúrja majd! Nézzétek meg, hogy gyúrja és tölti a legendás zenész a Csarnokban! - közölte facebook oldalán a Csabai Kolbászfesztivál.

Péntek 10.05

Fergereges koncertek az első nap éjszakáján - sok fotóval

A fesztivál hivatalos megnyitója után a Csík zenekar húzta el Lovasi nótáját, aztán a Neoton Família sztárjai zengték az örökzöldeket, a Big Pig Party Hlásznyik Petivel pedig hajnalig kitartott.

A képre kattintva galéria nyílik.

Péntek 09.30

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ: a fesztivál megközelítése esőben
 

Kedves Vendégeink! Kedves Verseny Résztvevők! A fesztivál területén található parkolóhelyek az elmúlt napok esőzései miatt nagyon feláztak (a talaj süppedőssé vált), ezért mindannyiunk biztonsága érdekében lezártuk azokat, saját felelősségre sem engedünk be járművet a területre. Arra kérünk Benneteket, hogy parkolásra a fesztivál környékén található utcákat és parkolókat vegyétek igénybe, ügyeljetek a közlekedési szabályok betartására! Kalkuláljatok a parkolóhely keresés miatt megnövekedett utazási idővel, ezért javasoljuk, hogy induljatok a versenyekre korábban, mint tavaly. Érdemes autóbusszal jönni, a fesztivál programjaihoz illeszkedő menetrend itt található: http://csabaikolbaszfesztival.hu/50/autobusz-menetrend. Taxi telefonszám pedig a hasznos tudnivalók közt:http://csabaikolbaszfesztival.hu/114/hasznos-tudnivalok A sátrakat lepadoltuk, ezért biztosan nem kell a sárban dagonyáznunk, és fűtjük is azokat, tehát fázni sem fogunk. Ma délelőtt nyugdíjas és civil kolbászkészítő verseny lesz, délutántól dübörög a Sausage Party a csarnokban, ahol fellép az Irie Maffia és a Punnany Massiff, 22:00-kor a Mokry Sámuel sátor Budapest Bank nagyszínpadán  jubileumi koncertet ad a Tankcsapda! Szeretettel várunk Benneteket, gyertek, töltsük együtt!

Csütörtök 21.01

Megvannak az idei Ifjúsági Kolbászkészítő verseny nyertesei
 

Kreatív nevekből és vidám hangulatból nem volt hiány, vajon ez az igazi siker titka? A csapatok versenye mindig az egyik legizgalmasabb nyitánya a Fesztiválnak, és ez idén sem volt másképp!
1. „Debreczeni Team Kick-box”, 2.  „Keri-suli” és 3. „Brainstorming munkások” csapatai foglalták el a dobogó három fokát.

Díjazottak:

3. díj: Bronzérmes diák kolbászkészítő díj – 5 szál vastag kolbász + serleg + bronzérem+ 30.000 Ft

Nyertes: 124. csapat, „Brainstorming munkások” csapata (Bogdány Tamás és barátai)

A díjat Varga Viktor, énekes adta át

2. díj: Ezüstérmes diák kolbászkészítő díj – 5 szál vastag kolbász+serleg+ezüstérem +40.000 Ft

Nyertes: 62. csapat, „Keri suli” csapata (Békszi Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskola)

A díjat Baji Balázs, olimpikon, gátfutó adja át

1. díj: Aranyérmes diák kolbászkészítő díj – 5 szál vastag kolbász + serleg + aranyérem +50.000Ft + a Gabona Múzeum felajánlása – bográcsozási lehetőség

Nyertes: 51. csapat, „Debreczeni Team kick-box” csapata (Debreczeni Dezső kick-box tanítványai)

A díjat Uhrin Sándor, a Csabai Kolbászklub zsűri elnöke adta át

Idén a Különdíj kategóriából pedig 14 darabot íosztott ki a szűri.

Csütörtök 20.35

A Nemzetközi Szárazkolbász verseny díjazottjai

Szakmai Zsűri Díjazottjai:

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke ( balra) átadja a díjat.

A szakmai zsűrinek idén sem volt könnyű feladata, de végül kialakult a dobogós sorrend: „Kamra Dísze Kolbász” „Január”, „Száraz vastag” a 3 befutó.

3.díj 50.000 Ft + 50.000 Ft értékű ajándék az Autós Nagykoalíció felajánlása 3 nap 2 fő részére a Hotel Wellamarinban

Kapja: 64. Gúti László „Száraz vastag”

2.díj 100.000 Ft + 75.000 Ft értékű ajándék az Autós Nagykoalíció felajánlása 3 nap 2 fő részére a Hotel Wellamarinban

Kapja: 74. Schéffer Ágnes „Január”

1. díj 150.000 Ft + 100.000 Ft értékű ajándék az Autós Nagykoalíció felajánlása 3 nap 2 fő részére a Hotel Wellamarinban

Kapja: 18. Péli István „Kamra Dísze Kolbász”

 

Fesztiválalapítók díja- Legjobb csabai kolbász:  50 000 Ft

Kapja: 110. Szénási Sándorné „Kedvencem”

 A Jászbél felajánlása + Família tészta felajánlása ajándékcsomag: 110. Szénási Sándorné „Kedvencem”

 

Idén is külön szerepet kaptak a Média Zsűri: Díjazottjai

Média Zsűri Különdíj:

1.     Hir6 felajánlása 30.000.- Ft értékű hirdetési csomag

Kapja: 33. Varga Zoltán

Média Zsűri Díjazottak:

3.     díj Csaba TV ajándékcsomagja

Kapja: 92. Kolbász Szilási H. Tamás

2. díj Csaba Rádió ajándékcsomagja + Hir6 hirdetési csomag 10.000.- értékben

Kapja: 37. Kolbász Tóth András

 1.     díj Békés Megyei Hírlap ajándékcsomagja + Hir6 hirdetési csomag 20.000.- értékben

Kapja: 54. Kolbász Viharsarok Kft

Természetesen a különdíjak és közönség zsűri díjazottjai sem maradhattak ki idén, 6 db különdíjas és 1 db közönségdíjas szárazkolbász született:

Különdíjak:

1.      Részvétel a 2015. évi Krajcsó emlékversenyen

Kapja: 22. Varga János „Csipős Varga”

 2.      Részvétel a 2015. évi Krajcsó emlékversenyen

Kapja: 69. Ifj. Juhász Ádám „Pincsi”

 3.      Jászbél Ajándékkosár

Kapja: 60. Balázs Mihály „Balázs-féle házikolbász”

 4.      Avon ajándékcsomag

Kapja: 41. Élő Ildikó „Nagytata receptje”

 5.      Aranyérmes szalámi serleg

Kapja: 11. kolbász

 6.      Aranyérmes külföldi kolbász

Kapja: 130. füstölt mangalica kolbász

 

Közönségdíj:

1.      Vad Péter felajánlása Békés Mátrix ajándéka

Kapja: 92. Szilasi H. Tamás

Csütörtök 20.23

Hivatalosan megnyílt az idei Csabai Kolbászfesztivál - sok fotóval!

A megnyitón köszöntőt mondott többek között Hégely Sándor fesztiváligazgató, valamint Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, akik együtt vágták fel az idén nagykorúvá vált Csabai Kolbászfesztivál szülinapi tortáját. A megnyitó után már hangol a Csík Zenekar, akik Lovasi Andrással alkotnak valami felejthetetlent.

A képre kattintva galéria nyílik.

Csütörtök 14.05

Az AMTS a fesztiválon

Kiállították azt az autót, amelyet a 2015-ös Autó, Motor és Tuning Show-n sorsolnak ki a résztvevők között.

Csütörtök 12.55

A Csillagos ég rejtelmei a Csabai Kolbászfesztiválon

Mesél az ég! Az Utazó Planetárium most valóban csak egy karnyújtásnyira van, ugyanis október 23-án, csütörtökön 10 órától a Csarnokban nyújt betekintést a csillagos ég rejtelmeibe kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Délelőtt betekinthetünk Aba és Lana Űrkalandozásaiba, a felnőttek pedig akár visszatérhetnek a Holdra is. Az előadások 25-30 percesek és 5-10 perces szünetekkel egész nap tartanak. Az utolsó program 17:30-kor indul, aki ma később érkezik, annak is van esélye megnézni a csillagok állását.

Látványos képi világot tartalmazó előadásunkon csillagászok mutatják be, hogyan tájékozódjunk az égbolton. Merre van a Lant, Andromeda, Nagymedve? Melyek az állatövi csillagképek és hány van belőlük? Milyen mitológiai háttere van a csillagképeknek? Megnézhetjük a legismertebb csillagképeket közelről és megtudhatjuk milyen égi jelenségek (csillagködök, galaxisok) rejtőznek mögöttük! A bemutatóban közelről megszemlélhetjük és sok tudományos érdekességet tudhatunk meg Naprendszerünk bolygóiról. Majd képzeletbeli űrhajónkban leszállva a Hold felszínére visszatekinthetünk a Földünkre.

A részletes programot itt olvashatjátok:

10:00

A csillagos ég rejtelmei
(kb. 24 perc, 6 éves kortól)

10:45

Aba és Lana:   Űrkalandozások -
Utazás a Naprendszerben
(35 perc, 4-7 éveseknek, családoknak)

11:30

Back to the Moon for Good ->  Visszatérés a Holdra - egyszer és mindenkorra
(kb. 26 perc, felnőtteknek)

12:15

A csillagos ég rejtelmei
(kb. 24 perc, 6 éves kortól)

13:00

Aba és Lana:   Űrkalandozások -
Utazás a Naprendszerben
(35 perc, 4-7 éveseknek, családoknak)

13:45

Back to the Moon for Good ->  Visszatérés a Holdra - egyszer és mindenkorra
(kb. 26 perc, felnőtteknek)

14:30

A csillagos ég rejtelmei
(kb. 24 perc, 6 éves kortól)

15:15

Aba és Lana:   Űrkalandozások -
Utazás a Naprendszerben
(35 perc, 4-7 éveseknek, családoknak)

16:00

A csillagos ég rejtelmei
(kb. 24 perc, 6 éves kortól)

16:45

Back to the Moon for Good ->  Visszatérés a Holdra - egyszer és mindenkorra
(kb. 26 perc, felnőtteknek)

17:30

A csillagos ég rejtelmei
(kb. 24 perc, 6 éves kortól)

 

 

Csütörtök 11.30

A nemzetközi szárazkolbász verseny időpontja: 2014.október 23. csütörtök 11.00 óra

A nemzetközi szárazkolbász verseny helyszíne: Csabagyöngye borsátor

A fesztivál ünnepélyes megnyitója és a verseny eredményhirdetésének időpontja: 18.00 óra

A fesztivál ünnepélyes megnyitójának és a verseny eredményhirdetésének helyszíne: Mokry Sámuel sátor (5600 Békéscsaba, Gyulai út 44.)

 Nyitóbeszédet mond: Hégely Sándor – fesztiváligazgató

Verset mond: Dr. Ignácz Mihály

Köszöntő beszédet mondanak:

1.     Szarvas Péter - polgármester, Békéscsaba Megyei Jogú Város

2.     Mezei János - polgármester, Gyergyószentmiklós

3.     Gajda Róbert - Békés Megyei Kormánymegbízott

4.     Andó György - igazgató, Munkácsy Mihály Múzeum

5.     Erdős Norbert - Európa Parlamenti képviselő

6.     Dr. Kulcsár László - Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának Elnöke

 A fesztivált ünnepélyesen megnyitja: Dr. Ruszinkó Ádám - NGM Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkára

A Nemzetközi Szárazkolbász verseny eredményhirdetésének házigazdája: Dr. Ambrus Zoltán, a Csabai Kolbászfesztivál alapítója, a Csabai Kolbászklub elnöke

 A megnyitót követő programok:

Mokry Sámuel nagysátor

20.00 – Csík Zenekar Lovasi Andrással

22.00 – Neoton Família Sztárjai

24.00 – Big Pig Party

Csabagyöngye borsátor

20.00 – Pribojszki Mátyás Band

22.00 – Mediterrán együttes

Csütörtök 10.30

Ma így érdemes érkezned

Ma megnyitja kapuit a Csabai Kolbászfesztivál. Az első elállt, az ég szépen tisztul, bízunk benne, hogy ez így is marad ma egész nap. Ezzel együtt a rendezvény szervezői felhívják az autóval érkezők figyelmét, hogy lehetőség szerint a fesztivál környéki utcákban keressenek olyan parkolóhelyet, ahol szabályosan meg tudnak állni, mert a tegnapi esőzés miatt a fesztivál területén található füves parkolók feláztak, ezért azok csak saját felelősségre használhatók. A csabaiaknak és környékbelieknek érdemes busszal megközelíteniük a fesztivált. A fesztivál programjaihoz illeszkedő autóbusz menetrend elérhető a csabaikolbaszfesztival.hu oldalon (http://csabaikolbaszfesztival.hu/50/autobusz-menetrend) taxi telefonszámok és egyéb hasznos tudnivalók szintén a honlapon (http://csabaikolbaszfesztival.hu/114/hasznos-tudnivalok) találhatók Szeretettel várunk mindenkit 10:00 órától a csabai kolbász ünnepén Békéscsabán, a Városi Sportcsarnoknál!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
A Continental legújabb tanulmánya szerint a válaszadók több, mint 70%-a aggódik a közlekedés....
2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....